marți, 22 mai 2012

Braila 19-05-2012

    Etapa incredibil de grea.Dupa ce toata saptamana a plouat, porumbeii neputand fi antrenati ,a venit lansarea pe cod galben cu vant la locul lansarii si bariera de ploaie undeva in zona DB dupa spusele prietenilor din zona. Primii doi porumbei au intrat foarte bine(406/09 si 056/10) apoi pasarile au venit precum la un concurs de fond,ude si obosite in prima zi sosind 28 din 47 de pasari angajate,a doua zi sosind inca 10 porumbei iar a 3 zi o singura femela.Imi lipsesc 3 pasari pe care ma bazam dar care nu au nici o scuza.Sunt pasari din care mi-au sosit toti puii deci care merita sa stea la reproductie asta fiind adevaratul mod de triere.Sa speram ca se amana etapa de fond pentru a reusi recuperarea deplina a porumbeilor . Bila neagra pentru conducerea clubului Constantin Brancusi care a hotarat lansarea porumbeilor probabil pentru ca masina trebuia sa ajunga la severin la imbarcarea porumbeilor din localitate.In anii de columbofilia mi-am facut deja o idee: daca timpul este bun la lansare cresc sansele de a avea sosiri acceptabile !
   Inca nu a cazut nici o pana la lotul de zbor dupa toate teoriile asta insemnanad ca forma va veni mai tarziu,sper ca nu atunci cand nu vor mai fi porumbei pentru concursuri.Deja am intrat intr-o stare de nervozitate,devin paranoic privind sanatatea,programul si forma porumbeilor,obisnuit fiind sa domin aceste curse,poate ca intradevar felul cum pregatesti pasarile pentru anumite etape avand o importanta foarte mare,cand vor ajunge la acele etape ne vom lamuri deplin.Am reusit sa aduc si mancare de la firme de specialitate pana la acesta etapa hrana fiind preparata in propria crescatorie. Sper sa ne auzim cu bine si multa bafta tutror.
P.S. :se pare ca boala din toamna nu a afectat atat de tare pasarile de 2011/



 

Insuratei 12-05-2012

Alta etapa care nu m-a multumit.Undeva ceva  nu functioneaza..mi-am incalcat propriile reguli si probabil acum platesc...417 a intarziat sosind abia la ora 13.Yarlingii au dominat cursa,poate chiar acest lucru m-a deranjat foarte tare.