miercuri, 30 mai 2012

Caplani 27-05-2012

       Dupa Braila,Caplani a cam pus bomboana pe coliva acestui sezon.Cu toate ca vremea se anunta proasta colegii nostrii s-au ambitionat sa angajeze pasarile mai mult la presiunea celor de la MH care incepusera vineri imbarcarea.
    Dupa stat si pus in cumpana am hotarat sa angajam cateva pasari de dragul concursului,am pus 2 cu clasari si restu triati la mana, yerlingi scosi  din  cupluri din lotul de zbor.Ce am observat imediat a fost faptul ca pasarile nu se recuperasera astfel a trebuit sa modific lista initiala, insa am trimis 2 cupluri de outsaideri indiferent de stare. S-au adunat 11 pasari..restul de 29 ramanand acasa acestora adugandu-se inca 2 veniti sambata de la Braila 083/10 respectiv 457/11 doi frati buni.
    De dimineata vremea era destul de frumoasa tot asa anuntandu-se la locul lansarii si pe traseu pana pe la Prahova,binenteles ca am suportat ironiile si glumele amicilor cu privire la neangajarea porumbeilor,din pacate nu a fost asa concursul devenind foarte critic.
   Primele pasari anuntate undeva in jurul orelor 14  in numar de 5-6 bucati apoi sosiri de cate 3-4 la 10-15 min. La noi au sosit destul de tarziu in jur de ora 16,tinand cont de pasarile angajate acceptabil.Au venit 4 pasari in prima zi si 2 a doua zi.
   Au primit la sosire belgasol si BS mici probleme cu cei ramasi acasa care cum au simtit pe cei sositi obositi au tabarat pe ei.Sper ca vremea in weckendul urmator sa fie buna pentru a putea angaja la Braila.
   Saptamana asta am administrat pentru prima data hrana de vaduvie din comert ,primul semn a fost aspectul excrementelor aprope impecabil.Speram ca vremea ne va ajuta pentru cursa de duminica.