miercuri, 17 octombrie 2012

17-10-2012

            Am fost in ultimul timp in fiecare zi la pasari reusind sa fac si curatenie ,in acest timp pasarile au primit tratament FMT cu Columboclin,RO-200,Floratonyl si Sedochol incercand sa ii ajut  cat mai mult acum spre sfarsitul naparlirii. Personal in fiecare an urmaresc acesta perioada destul de atent chiar daca majoritatea colegilor  sau acorda putin atentie sau sunt impotriva sustinand ca este un proces natural.
A fost prelungit tratamentul cu FMT deoarece in acesta saptamana au sosit inca 2 porumbei..o fem yarling de la Nikolaev si un pui ..de la Braila si nu am vrut sa ii introduc in crescatorie fara tratament preventiv. Cu aceasta ocazie mi-am dat seama inca odata ca trebuie sa fac neaparat o cusca de izolare a pasarilor revenite mai tarziu din curse sau a celor bolnave. O sa incerc sa cumpar incepand de acum cat mai multi saci de mancare pentru a ne usura cheltuielile de la inceputul sezonului urmator.
          Ieri am lasat afara si maturii si cum i-a zarit ca zboara mai greu a si atacat uliu, o femela de 2010 introrcandu-se abia seara.
         Sper ca zvonurile cu gripa aviara sa raman simple zvonuri si sa nu ne afecteze,nici macar sa nu ne faca sa stam sub semnul incertitudinii.
         Personal am hotarat sa revenim la clubul Constantin Brancusi chiar daca asa cum ne-au avertizat si alti colegi suntem convinsi ca vom obtine punctaje mult mai mici mai ales in cursele pana in 500km, consideram ca nu se merita implicare fizica si mentala facuta la Rovinari si felul cum ni s-a raspuns in perioada petrecuta aici de oameni pe care personal i-am considerat asa cum fac de altfel mereu in viata de zi cu zi  "prieteni"
         Dupa cate am inteles si la Tg-Jiu un grup din membrii columbofili ai clubului Constantin Brancusi organizeaza centru de imbarcare si se transfera la FCPR,nimic nou  in privinta celor care pleaca,tipi care nu reusesc sa isi gestioneze esecurile,altii nemultumiti de conducerea clubului si de politica acestuia dar fara personalitate alegand abandonul in lipsa prezentarii cu coloana vertrebrala pentru discutii. Momiti sau nu, mai mult sau mai putin influentati, este pacat ca nu ramanem unitii.


           Daca considera ca vor reusi in cealalta structura ceea ce nu au reusit aici in mod categoric se inseala.Porumbeii se nasc si vor traii toata viata cu instictul de stol, stolul va fi condus de si inspre zona care a trimis in cursa cel mai mare numar de porumbei care prezinta si calitati de cursieri deosebite. Deci slabe sanse sa angajezi un numar mic de porumbei care nu au reusit de cele mai multe ori sa tina ritmul cu VIP-urile din propria zona sa obtina rezultate bune cu pasari din alta zona si de ce sa nu recunoastem, mult mai valoroasa din punct de vedere genetic si al valorii.

duminică, 14 octombrie 2012

14-10-2012

        In sfarsit ieri am adus si la porumbei dupa doua saptamani in urma accidentului. In afara faptului ca in voliera este multa mizerie totul pare ok,puii au naparlit aproape complect,de nerecunoscut, bibelouri aproape ca mi-a fost greu sa ii recunosc. Maturii insa mai au de schimbat majoritatea ultimele 2 reminge si nici penele corpului nu au naparlit complect..insa asa am jucat ..pe data de 3 august la ultimul fond aveau cazute 2,3 sau 4 pene cel mai mult, asta la cei care nu fusesera angajati la Nikopol.
      Au primit grasime cu Ro 200,drojdie de bere si vitamineral in mancare iar in apa le-am oferit un complex antimicrobian si antibiotic deorece cat timp am lipsit au mai revenit din pui,ieri si o fem de 1 an de la Nikolaev. Daca de Luni o sa merg la ei zilnic vor incepe sa primeasca morcov ,ceapa..si altele...
   In sfarsit toata lumea bucuroasa de revedere ..totul este bine cand se termina cu bine !