marți, 4 decembrie 2012

04-12-2012

Impreuna cu dl. Erdei Paul (SM)
                        
          Sambata 01-decembrie am fost impreuna cu prietenii mei Gabi Pasarin,Ciobanu Cosmin ,Galcescu Telu la Tragu Mures la expozitia nationala a FCPR, acolo urma sa ne intalnim cu Sjaak Buwalda si Dinu Mihai din pacate nu ma dat de ei insa am regasit multi prieteni cu care am schimbat impresii printre acestia :Antonescu Gyany,Erdei Paul,Roth Stefan,Lazar Dan...
      Organizare ca si locatia deosebita dovedind ca sunt mult peste noi cei de la UCPR dar impresionat foarte mult de porumbeii din expozitie...daca la Craiova pasarile de campie mari cat rata nu m-au impresionat aici porumbeii doljenilor si a celor din centru tarii care au dominat categoriile  maraton au facut o impresie cu totul deosebita,chiar am avut ce vedea...pasari mijlocii spre mici cu 2 curse peste 1100 km ne-au facut sa privim cu admiratie mai ales ca rezultatele era pe ruta Ukraina...felicitari si pe aceasta cale !
Frate cu 42221/11 loc 26 expo FCPR maraton extrem tineret Spiridon Dumitru


                                   
         Porumbeii mei se gasesc in stare buna ,chiar multumitoare...singura pasare care mai avea probleme neschimbandu-si in acest sezon aspectul excrementelor (2200443/11) desi zburase toate fondurile inclusiv cursele de Nikopol(905 km) a fost eliminat,totul in crescatorie devenind normal.Pana saptamana trecut am avut si administrat de doua ori pe saptamana sedochol....acum urmand sa primeasca drojdie si vitamineral la acelasi interval.
                  
        Am vazut la Targu Mures o chestie interesanta prin care sa deosebesti un mascul de o femela cu ajutorul unui ac de cusut si o ata...se tine acul cu ajutorul atei deasupra porumbelului in zona locului dintre spate si inceputul cozii,la femele acul descrie rotatii in forma de cerc iar la masculi penduleaza inspre cap si coada...am incercat astazi si pot sa spun ca am ramas impresionat deorece se pare ca este adevarat.
      La nivel de judet exista multi crescatori care resping ideea de a zbura impreuna cu Valcea si Arges la fond si maraton,lucru consider eu gresit deoarece si de la noi dar mai ales  de la  Mehedinti,multi crescatori au trecut la FCPR si mai este vorba de concurenta si numarul de porumbei din concurs stolul normal trebuind sa urce spre noi si Valcea....dar asa cum am spus sunt tot felul de scuze ,ca folosesc numarul nostru de porumbei ,neluand  in discutie cea mai importanta problema ,pentru a folosi numarul de porumbeii pasarea trebui sa si vina in fata ! In fine vor urma sedinte si si zeci de discutii legate de protocoale ,plan de zbor,mijloc de transport,costuri...
               fiu din : tata -Jac van der wegen, mama- fiica ''Kom-Kom'' -Sarasz Gheorgy



                                
        

miercuri, 28 noiembrie 2012

Unde merg banii UCPR-ului ?

          Am fost contacat acum 3 saptamani de prietenul si in acelasi timp Presedintele Relatii Internationale Rasoveanu Florin daca pot contacta si gasi  crescatori de top dispusi sa participe la expozitia UCPR din decembrie 2012....primul la care m-am gandit a fost crescatorul din vest care mi-a raspuns si a vorbit cu mine despre orice  mai ales atunci cand si-a dat seama ca imi va fi  greu sa achizitionez de la el porumbei ....relatia fiind pur si simplu de ambilitate -Sjaak Buwalda . Atunci cand am avut prima discutie cu  Sjaak am trimis mesaje la 8 crescatori din nordul Olandei -mesajelor mele au raspuns  doar 2 crescatori Sjaak si Arjan Beens ultimul cand a aflat ca l-am contactat pentru al intreba despre hranire si metoda de zbor ,mi-a raspuns ca este prea mult de scris,Sjaak amabil mi-a spus sa ii trimit email si imi va raspunde la orice intrebare, acum a raspuns la fel de amabil si m-a anuntat ca isi va verifica agenda si nu va fi nici o problema ,mai ales ca pe 1 decembrie va fi tot in Romania la invitatia FCPR.
      Dupa sedinta conduceri UCPR am fost anuntat de Florin Rasoveanu ca nu au fost aprobate fonduri pentru aceasta invitatie,ba unii afirmand ca nu cunosc acest crescator care ar fi putut tine un seminar fiind fost meneger la Ejerkamp (Ponderosa) pentru cursele de mare distanta ,castigator in 2012 a loc 1 nat Limoges .......se pare ca in anii trecuti fusese mai interesant dansul din buric facut de Desmet ...la fundul pipitelor ....
      Bineinteles ca om de mare calitate Sjaak nu a fost deranjat de refuzul UCPR intelegand ....ca eu am fost pus intr-o situatie foarte proasta nu mai discutam...daca as fi ascultat sa vorbesc cu prietenul meu Dinu Mihai si sa lanseze o invitatie si lui Eric Limburg....cat de penibila ar fi devenit situatia.
       Ma intreb ce se intampla cu banii  daca nu sunt in stare sa aloce 3-400 de euro intr-un an pentru a invita un crescator cu rezultate care sa raspunda intrebarilor unora dintre membrii uniunii. Acest episod ma va face sa pun capul in pamant si sa imi cer scuze public fata de dl. Dumitrache si dl. Gheorghe Tudor cu care am avut discutii aprinse in sedinta din 25 februarie 2012.
    
       Se pare totusi ca altii nu au nici complexe nici lipsuri financiare si cunosc si pe unii crescatori
oaspeti-de-seama-la-expo-fcpr-tg-mures-30-11-2-12-2012/