joi, 24 martie 2016

Frank Zwiers,Breda : Veni,vidi,vici !


Am venit am vazut am invins. .Faimoasele cuvinte rostite de probabil cel mai faimos conducător al epocii romane, Iulius Cezar după rapida sa victorie sa împotriva lui Pharnaces  regele Pontului. Cuvintele care descriu, de asemenea, re-intrarea lui Frank Zwiers în lumea curselor de maraton. În anul 2011 a achizitionate primii porumbei pentru distanțe lungi, în 2012 a fost făcut un început prudent și, în 2013, prima victorie a fost deja înregistrată la Tarbes în puternica federatie din Brabant 2000. De asemenea, de la  alte trei curse din acel sezon porumbeii sai au sosit mai devreme și rapoartele  premiilor  câștigate au fost excepționale, care au dus la câștigarea locului 2 în campionatele naționale, 1 nominalizat. Acest lucru a fost realizat cu cateva pasari de 2 ani, iar restul au fost tineri. Acum, la sfârșitul sezonului 2015, Frank a avut din nou un super sezon de curse devenind  3-campion national de maraton și câștigând 4x top 10 NPO pe cele 5 curse naționale și un raport de clasari de 73%.

             Orașul Barony este casa lui Frank Zwiers ,33 de ani, . Împreună cu soția Suzan, fiica Viena (6 ani) și fiul Kian (3 an) el ocupa o casă cu terasă într-un complex rezidential  tipic construit în anii optzeci. Nu exact locul pe care si-ar imagina cineva  ca ar putea găsi pe acest tânăr campion asezat. Grădinile din aceste domenii mai noi nu sunt potrivite în mod normal pentru cresterea  porumbeilor , nu este destul de mare si este înconjurat de copaci destul de mari și o mulțime de umbră. Ramurile copacilor se întind mai sus decat crescatoria. Este departe de a fi ideală, desigur, dar nu pare să împiedice pe Frank.
             La începutul acestui nou secol de foarte tânăr, Frank a făcut cunoștință cu sportul nostru frumos prin intermediul bunicului său, a crescut interesul pentru aceste păsări cu caracteristici necunoscute. În cel mai scurt timp un pod a fost ridicat în grădina din spate a casei părinților săi. Chiar de la bun început, Frank a fost un campion columbofil. Principalul interes lui la momentul respectiv a fost sprint si distanta de mijloc curse (până la 700 km). Care a rămas așa până 2005, când a ocupat adresa curentă. Startul a fost la acel  momentul la fel de impresionant cum este acum pe curse de distanțe lungi, pentru că el a câștigat prima cursă  de la noua sa adresă din întreaga CC Breda. În a doua cursa tot iadul a izbucnit.In acel sezon a castigat cinci din cele zececurse  de păsări tinere. Curând, a devenit foarte evident că vorbim despre un columbofil fanatic cu sentiment pentru porumbei.
               
            Dar, în 2009, a fost luată o decizie de a spune adio de la acest sport. După nașterea fiicei sale și activitățile sale ocupat de muncă (resurse umane), Frank nu a putut gestiona porumbeii într-un mod care a simțit necesar. O nouă casă a fost gasit pentru toti porumbeii si o perioada cu  "porumbel mai puțin"  a început pentru Frank.
Frank a păstrat întotdeauna interesul lui pentru porumbei si pentru sport. El a urmarit totul pe internet, a vizitat în mod regulat la club si in mod frecvent urmarit sosirile porumbeilor  la crescatorii din zona. Soția lui Suzan (atunci prietena lui) a observat că a sufera  cu adevarat dupa porumbein in mai multe rânduri ea la îndemnat să se întoarcă în sport și în cele din urmă ea i-a dat curajul de a comanda niște păsări pe distanțe lungi, de la un lider de columbofil din orașul IJsselmuiden, pe nume Mark van den Berg. În modul său de viață agitat relativ sezonul scurt de curse pe distanțe lungi s-ar potrivi cel mai bine.
  Contactul cu sufletul pereche Mark a fost alături de porumbei,au foat achizitionati un numar de porumbei si mai multi porumbei de top au fost împrumutati pentru crescatoria  de la Breda.Intre timp descendeti ai celor mai buni porumbei Van den Berg sunt acum adăpostiti în  mansarda sa
         
            Prin intermediul unui porumbel achiziționate de pe site-ul web al PIPA (Golden Future) nu a fost dificil să se familiarizeze cu superstarul din provincia Overijssel, Arjan beens.




 Atunci când Frank a mers pentru a ridica noua sa achizitie Arjan recompensat pe tinerul talent,Frank cu un ajutor unic. Lui Frank i-au fost promise de mai multe perechi de ouă de porumbei de top. Gratuit  !!!! Intre timp, o prietenie strânsă a fost format cu Arjan. Acum, descendenți ai aproape fiecarui porumbel de top Beens sunt adăpostiti în Breda.Chiar exemplare unice,pui  din "Olimpic Miss Gijsje 'x' Snelle Jelle '.



Proprietar la pasării numită "Golden Future", a condus la un contact interesant cu un alt nume masiv din lume maraton. În toamna anului 2012, Frank a intrat în contact cu Jelle Jellema din Nijverdal. Jelle este bine cunoscut pentru modul său de spartanii să crească porumbei și el a fost extrem de interesat de Golden Future. Acest lucru a condus la un acord privind creșterea în comun din Golden Future in  2013. Ea sa mutat acolo și a fost asociat cu toti masculii de top din crescatorie Jellema iar tinerii au fost împărțiti între ei! Din cauza acestui fat  Frank posedă o colecție de capital de porumbei Jellema.





Din cauza sosirea porumbeilor Jellema Frank Zwiers a obținut ambele caracteristici indispensabile ca porumbeii trebuie sa trebuie sa fie de succes de lungă distanță în crescatoria lui. Rezistenta si  putere prin intermediul porumbeilor Jellema si talentul de a zbura pe timp de noapte, prin intermediul porumbeilor lui Van den Berg si Beens


Rezultate obținute începând cu 2013 (top 30)
2nd nat. champion marathon races 2013
3rd  nat. champion marathon races 2015
2nd National competitionFondspiegel cat. 3 2015

1st NPO Tarbes 2013 ( "Kian"), 5th national 8.707p
3rd NPO Tarbes 2015 ( Miss Nijdeken), 10th national 5.413p
3rd NPO Bordeaux 2015 ("Bonte Lady"), 7th national 11.727p
5th NPO ST. Vincent 2015("Constance"), 17th national 7.830p
6th NPO Bergerac 2015 ( "Sacha"), 19th national
7th NPO Cahors 2013 ( "Daphnia") , fastest yearling
8th NPO Bordeaux 2014 ("Kronos"), 15th national 12.195p

12th NPO St. Vincent 2015 ("Le Bernard"), 26th national 7.830p
12th NPO Tarbes 2015 (Balthazar), 53rd national 5.413p
13th NPO Bergerac 2013 ("Vienna"), daughter Poelstrakoppel
16th NPO Bergerac 2015 ("Amber"), 51st National
18th NPO Dax 2013 ("Karma"), son "Golden Future", brother "Constance"
20th NPO Bordeaux ("Karma"), 63rd national 11.727p
20th NPO Dax 2014 ("Miss Nijdeken") , winner 3x top 100 NPO
23rd NPO St. Vincent 2014 ("Miss Januari"), very hard race
27th NPO St. Vincent 2015 ("Batlhazar"), 71st national 7.830p

 Aceste rezultate sunt chiar mai impresionante daca luați în considerare faptul că  numai 8 -10 porumbei sunt angajati  în curse, iar lungimea totală a crescatoriei este de 7,5 m !!! !!
mansardă mica și rezultate superioare poate însemna doar un singur lucru ......... .. porumbei de super calitate  !!









          Frank a place să țină lucrurile simple, întregul său mod de formare, hrănire aceste porumbei se bazeaza pe a face puțin pentru a obține mai multe rezultate. Frank vrea să fie în măsură să selecteze calitatea porumbeilor si nimic mai mult.
În 2013 și 2014, porumbeii au concurat in sistemul total văduviei. Ambele găini și cocoși au concurat cu succes si cu acest sistem a câștigat 2  național maraton
       . În 2015, sistemul a fost schimbat și toate păsările s-au concurat pe sistemul natural. In acest sistem porumbeii au concurat la 3 curse naționale, prima cursă în care au fost angajati  pe tineri de 6 zile, a doua cursa pe tineri de aproape 4 săptămâni și ouă, iar a treia cursa din nou pe tineri de 6 zile. Porumbeii de curse au doar 1 pui în cuib.
      Franks hrănește păsările sale, BeyersKoopman toate într-un amestec pe tot parcursul anului, din  septembrie până în mai, amestecată cu orz și orez nedecorticat (50% Koopman, 25% orz, 25% orez nedecorticat). Din mai până în septembrie acestea sunt hrănite cu 100% Koopman. Ultimele 3 zile înainte de a iangaja  pentru o cursa BEYERS energie se adaugă la amestecul  Koopman.

             In zona medicala Frank pastreaza din nou simplu, porumbeii sunt vaccinați împotriva paramixovirozei, paratifoida si fungi, acest lucru se face martie. Cu 17 zile inainte prima cursa nationala o cura de 7 zile este dată împotriva Trichomonas.  În plus față de aceste medicamente, Frank folosește un produs care este numit Collinol plus (de la DHP), în conformitate cu Frank este un produs pe care mirifica el dă tot timpul anului.
            După cum titlul acestui articol sugerează Frank este văzut ca cel mai mare talent la cursele de maraton din Olanda. Câștigarea in campionatului național loc 2  în 2013 și al 3-lea campionat național în 2015, cu o mansardă mică și limita de timp. Un spectacol care  nu a fost niciodată văzut pana acum în istoria sportului columbofil.


Pentru iubitorii de fond si maraton perechile lui Frank disponibile pentru sezonul 2016 :
 

 
 

 

 

 

















- contact reprezentant Romania - Borcos Ciprian-0767561913, 0760592931