duminică, 25 octombrie 2020

Preturile si valoarea achizitiilor !

     Totul trebuie sa porneasca de la ideea ca reproducatorii sunt foarte rari  si de aceea vom obtine in 80% din cazuri doar rude cu pasarile cu rezultate, dar fara valoare. Majoritatea celor care fac achizitii pompoase si ofera sume exagerate sunt crescatori care doresc sa vanda si o fac cu gandul ca vor scoate investitia. 

     Am hotarat sa scriu articolul dupa ce am vazut niste licitatii cu sume exagerate. In prima un fiu, fiica din locul 1 national si 6 sau 7 international Barcelona. Cum sa oferi ma atat in Romania? Unde interesul crescatorilor este norma, pe pasarile unui crescator care recunoaste ca a tinut o sampanie 19 ani pana a venit rezultatul asta angajand anul la aceasta etapa peste 70 de pasari...19 ani, bai nebunilor este o viata de om! Daca reproduc dupa aceleasi calcule genetice  aveti nevoie de 19 ani pentru un loc 1, va trebuiesc 38 sa obtineti 2 x loc 1, adica norma la Maraton :))))))... am glumit...dar analizati singuri! Eu Muller am verificat in zona in 2006 cand aducea dl Stefanescu ...dezamagit !

      Apoi mai apare Beckers...super pasari luate de la tatal sau un super crescator cu rezultate. Aici daca te uiti majoritatea porumbeilor nu au nici un bunic zburat ...cum ei sunt achizitionati pentru reproductie apar 3 generatii nemiscate... cat se micsoreaza sansele de a obtine pasari de calitate? Se mai mira unul din achizitionerii de top ca pierde 200 de pui de acasa... Pai daca parintii, bunicii si strabunicii au stat inchisi ce instinct de orientare au generatiile reproduse la tine, mai ales ca ii faci intre ei ca sa mai pice si o vanzare cum am ziis mai sus?! 

     Insa hartiile colorate cu nume pompoase si o poza cat de cat reusita atrag...de multe ori orbeste. Am atras atentia unor prieteni ca nu se merita si mi-au raspuns vehementi cu atuuri care sa ma convinga ca se merita, chiar punandu-ma intr-o postura de putin invidios ...atunci ce sa zici? I-al frate, ai dreptate, cred ca merita !

    Am postat aici pe saitul meu pentru ca pe facebook  porneam tot felul de discutii cu proprietari de siteuri sau cu baieti care au facut astfel de achizitii. Recunoasc ca am si bucurii...cand vad ca iau si ,,dusmanii,, scuip in san ..doamne ajuta ca e p... mai munceste degeaba 2,3 ani ..daca e scump 4,5 ca nu au suflet sa il elimine... recunosc, in adancul meu sunt un pacatos ..poate de aceea am si scris sa am inima impacata ! Eu v-am spus ! ;)