joi, 21 iunie 2012

Sjaak loveste iarasi- loc 7 nat St. Vicent 1138 km

      Dupa cursa de la Limoges,Sjaak puncteaza iarasi in maratonul de la St Vicent fiind in primii 10 national si dovedind daca mai era nevoie ca nimic nu este o intamplare. Startul a fost dat pe data de 17 iunie la ora 13 ,porumbeii incepand sa soseasca a 2 a zi.    Primul porumbel a sosit la ora 12,52 urmatorii sosind in jurul orei 14 , in Balk  la crescatoria Buwalda primul sosit a fost Robiña o femela de 2008 care castigase loc 1 Limoges FCC(Fond Club Friese)si este  constatata la ora 14,02 pentru o distanta de 1.138,855 km avand o viteza de 1.010 m/m  dar odata cu descatusarea au venit  imediat  si emotiile pentru locul in clasamentul national. Insa  in cateva minute apare clasamentul provizoriu si Sjaak apare pe loc 7 national,tinand cont ca femela a sosit din nord-vest acest este un loc foarte bun.Sosirile continua si sunt extraordinare pentru aceasta distanta ,locurile  7,35,48,71,90,95 cu sase pasari in primii 100.Tinand cont ca motto-ul lui Sjaak este " win or die "(invingi sau mori ) a indemnat probabil copii sa traga tare .
 
Pentru detalii privind clasamentul :     http://mpd.blauwband.nl/
 
    Robina este o combinatie :    tata Rodin (Brakelé-nepot 2 nat. St Vicent
                                                      mama Nynke ( Menne nepoata loc 1 nat. Bordeaux )
 a-2-a sosire ora 14,36:         Banzai-tata (Coppenolle-tata loc 2 Limoges)
                                                            -mama Estelle 9 nat. St Vicent '08

a-3-a sosire ora 14,48:         Gatticus ( 2-lea nominalizat) -tata:Noël Lippens
                                                                                                  -mama Elle ( Koop  Kiekebelt)

a-4-a sosire ora 14,58:         Giovanca sora buna cu Robina

 a-5-a sosire ora 15,13:        Lotus ( 4 nat Orange '11)-a 3 a nominalizata nepoata Deutzen

a-6-a sosire ora 15,19:        Gaudi nepot Deutzen


  Robina  imediat dupa sosire



Si dupa doua zile




marți, 19 iunie 2012

Braila 3 16-06-12

        Conditii deosebite pentru concurs,cald cu vant din spate.Porumbei putini pentru pretentiile columbofile ale judetului ,noi am imbarcat 22 pasari oprind acasa 3 (410/11-lovit de uliu,076/10 -nerecuperata,413/11 a pierdut cipul tip pana de la inel-atentie pe viitor pentru toti) toti fiind zburati si Sychavka.Sosirile au fost bune in tot judetul la noi intrand 6 pasari la 10,04-10,05 si am obtinut loc 4,6,7,8,9,17 pana la ora 12 avand acasa toti porumbeii angajati,fapt care ajuta mult recuperarea pentru Mykoaliev. Am fortat cu aceste etape fond-tara la indrumarea prietenului meu Sjaak Buwalda cu care m-am consultat in timpul sezonului si care mi-a dovedit ca avem multe lipsuri mai ales privind hranirea porumbeilor inainte si dupa cursa.
      Am spus mai sus despre numarul mic de porumbei participanti la concurs in primul rand datorita distantei,multi crescatori preferand sa duca particular pasarile care le avusesera angajate la fond la o lansare mai apropiata,la Braila participand in majoritate cei care doresc sa opreasca acesti porumbei acasa. Am incercat si anul trecut sa explic colegilor ca intre etapele de fond sa facem concursuri cu distante mai mici pentru a tarage si crescatorii care participa cu precadere la fond si maraton,nu am fost inteles poate datorita faptului ca in ani trecuti cu campionate mai usoare pierderile nefiind asa masive se aduna un numar de pasari acceptabil..iata ca acum nu mai este.Se intampla ca proverbele mereu se adeveresc  ,,cine umbla dupa doi iepuri nu prinde niciunul" in loc sa ne multumim cu viteza ,acum este compromis sezonul pentru categoriile 1,2 .     Se pare ca lansarea pentru Mycolaiev se va face sambata deoarece vineri se anunta canicula.....oricum zborul nu va fi foarte usor. Sa ne ajute Dumnezeu !