miercuri, 1 august 2012

01-08-2012

   Am imbarcat astazi pentru Berezenka cam 680 km 11 pasari..este ultima etapa din sezon,majoritatea crescatorilor impacati cu ei insisi.un numar de porumbei foarte mic circa 220 de porumbei din ambele judete.Lansarea va fi vineri,vremea se anunta foarte buna cu vant din spate si nu foarte cald. Majoritatea pasarilor imbarcate era deja plecate bine pe naparlire,noi am avut majoritaea undeva la pana 3,4 undele chiar 2 deci foarte bine pentru acesta data. La intoarcere ii voi lasa impreuna nu stiu sigur daca  vor si scoate pui asta ramane de vazut. Aseara am imbarcat puii pentru Horezu circa 50-60km au sosit toti ..chiar si unii care i-am trimis direct,este vorba de 3 pui care nu zburau foarte bine saptamana trecuta.

joi, 26 iulie 2012

26-07-2012

     Azi noapte cand am vazut ploaia torentiala cu vant puternic si vijelie i-mi luasem gandul de la cei 10 pui care lipseau dupa antrenamentul  de ieri. Cand am ajuns azi de dimineata la voliera in sputnic ''zaceau'' 3 pui care parca fusesera la o cursa de fond, m-a bucurat faptul ca la varsta lor au reusit sa depaseasca problemele din cursul noptii. In decursul zilei surprizele au continuat sosind inca 3. Am inteles ca nici colegii care au trimis puii cu mijlocul de transport unde trebuia sa particip si eu nu au avut un zbor usor....ciudat.
      Am incercat astazi sa  pun pe picioare puii  sositi astazi si pe cei veniti ieri aproape epuizati cu electroliti si vitamine,au primit de asemenea un  tratament impotriva tricomonozei. Unii sunt ok si chiar au zburat binisor cand i-am eliberat.
     Nu stiu de unde graba asta de a organiza zborurile cu puii asa repede dupa maturi dar programul devinde foarte incarcat.In zilele dinaintea angajarii,seara mi-ar trebuii 3 ore ca sa antrenez toate cele trei echipe,femele ,masculi si pui. Poate pe acestia din urma  i-am si neglijat putin indreptandu-mi atentia mai mult spre lotul de maturi.Este timp sa recuperam,in anii trecuti axandu-ma pe cursele pana la 700 km aveam timp sa ma organizez,acum insa sunt in punctul maxim cu maturii ...da am zis bine punctul maxim,am crezut ca am gresit dar cam asa este am adus porumbeii in forma foarte tarziu cei mai multi dintre ei abia au aruncat sau au crescuta 2/3 a 2a reminge.Am inteles ca unii colegi antreneaza puii cu femelele,nu am incercat dar cred ca ar fi nebunie....poate femelel mele sunt prea  ''dragastoase''.
     Maine o sa angajez 4 pasari pentru cursa de Insuratei,nu neaparat pentru rezultate ci pentru a avea kilometrii in aripi,vantul bate dinspre nord sper sa nu ii impinga iarasi la Severin.Cei patru vor fi toti de 2011 si nu au fost trimisi la cursele de 900 km. Puii o sa ii trimit iarasi sambata la un antrenament la 25-30 de kilometrii si voi trimite si porumbeii maturii acestia se vor intalni acasa si ii voi lasa cateva minute impreuna.
  Sa speram ca va fi bine !

''WIN OR DIE''

25-07-2012

    Astazi am dus puii la primul antrenament insa datorita programului cu  lotulul de zbor am ajuns destul de tarziu la locul lansarii (rogojeni) aflat la circa 25 km distanta aeriana si am eliberat pasarile in jurul orei 10. Pui s-au invartit destul de mult urcand spre nord pana au disparut in zare. La ora 18 cand am ajuns la crescatorie am observata ca lipsesc multi si unii dintre cei de acasa erau foarte obositi.La numaratoare s-a adeverit ca temerile mele sunt intemeiate, erau lipsa 18 pui....in majoritate cei mai mici Cauze :am trimis unii cu prima pana aruncata ?!
...se poate si din cauza vaccinarii in urma cu 15 zile c?!,Eugen Kovacs m-a sfatuit 1 ,14,15 si a 21a zi de la vaccinare sa nu trimit puii la zbor.Am mai avut aceasta problema la prima cursa acum cativa ani dar se pare ca am dat uitarii.
...lansare atunci cand temperatura era deja destul de ridicata?.
     Dupa ce am trecut rapid cu privirea mi-am dat seama ca sunt perechi din care majoritatea puilor sunt prezenti.Am continuat programul putin dezamagit deoarece doream sa ii imbarc asta seara pentru un antrenament cu mai multi colegi.In aceasta situatie era imposibil.Spre bucuria mea pana la ora 20 au mai sosit 8 pui,toti foarte obositi,probabil au ratacit prin caldura toata ziua cautand crescatoria. Spre seara a inceput ploaia si vijelia nelipsite din peisajul ultimelor 2,3 seri. Sunt curios daca maine si zilele urmatoare vor mai sosi si altii.