luni, 20 august 2012

Avantajele si dezavantajele concursurilor pe zone

    La nivel national dar si in fiecare judet se discuta pro sau contra angajarii la concursurile de maraton impreuna cu judetele cu distante mai scurte, concluzia este ca inca suntem in anii '90 ca  si nivel columbofil deorece mentalitatea de genul '' ajutam cu numar de porumbei favorizand obtinerea de punctaje mai mici pe cei cu distante mai scurte'' ramane bine incrastata in mintea multor columbofili.
    Inca mai suntem incantati de locul 1 din 150p in pofida loc 50 din 2000p  si foarte greu de convins ca lansarea intarziata  ajuta la recuperarea celor 60 de km,aceasta fiind distanta aeriana la Nikopol intre Targu-Jiu si Ramnicu Valcea pentru ca despre asta s-a discutat in contradictoriu la ultima intalnire dintre un grup de columbofili din judet.Inca avem probleme de mentalitate,ideea este ''sa moara si capra vecinului'' in loc sa incercam sa o facem pe-a noastra sa dea mai mult lapte,sa incercam sa invingem obtinand punctaje pe lansare in loc sa ne multumim cu rezultatele de pe club sau judet.Culmea este ca nu a atras atentia nimanui faptul ca unii columbofili din MH au reusit sa puncteze foarte bine la cursele din acest an facute impreuna cu noi (GJ) diferenta fiind cam aceeiasi.
    In fine asta este cred  problema de discutat in extrasezon mai ales ca la MH au fost dicutii si cluburile se pare ca nu mai raman unite,la ultimul concurs acestia angajand 72 de pasari.

sâmbătă, 18 august 2012

sambata 18-08-2012

       Unul dinte cele mai usoare concursuri cu puii din ultimii ani....sosiri superbe, bineinteles comentarii frumoase ...ironice,...ifose...pretentii....sunt pe val.....hehehehe,inainte ma distrau foarte tare si mai dadeam replici acum doar ma fac sa zambesc, am trecut prin asta in fiecare an. Sezonul mai putin  reusit la maturi a dat frau liber declaratiilor ,,prietenilor'' care mai de care sa ''intepe'' sau sa isi dea cu parerea.    Asta s-a intamplat si dupa ce s-a studiat clasamentul de la etapa trecuta ...Tavi: 9 clasati din 45 angajati...e clar sunt terminati.... de fapt un concurs foarte bun clasati 9 din 15 cipati restul porumbeilor au avut clema de cauciuc,insa in clasamentul la crescator  apar toti porumbeii angajati de noi ca si numar.
        Am observat un lucru ciudat atunci cand ajungi sa ai rezultate foarte bune incepi sa complici lucrurile de unul singur....te duci in cap fara nici un ajutor,nici acum nu pot sa imi explic de ce am schimbat totul la programul din 2011 dupa ce am scris chiar eu un articol despre cum sa eviti asta ...o sa il postez aici iarasi si o sa il recitesc si eu.
 http://boian-panescu.blogspot.ro/2011/12/schimbare-metodei-de-zbor-si-hranire.html
     Puii sunt atata de bine acum cand tin totul foarte simplu...imi este frica sa injur si cainii care sar sa ma muste de frica ca il manii pe Dumnezeu.
     Au venit asa repede pasarile ca nici nu am retinut care au venit intre primii.... dar sincer...imi place!