vineri, 8 februarie 2013

Germain Imbrecht

– legenda vie a columbofiliei mondiale ne surprinde placut si in 2012

Germain si viitorul – nepotul sau Nikolai ;
Ultima oara l-am vizitat pe Germain in 2004 ( echipa PIPA).Atunci ne-am convins ca acest columbofil de top are in continuare viitorul asigurat. Nu nea-m inselat deloc…de atunci si pana in prezent au urmat niste sezoane exceptionale !!!
Germain este cunoscut pentru perseveranta sa . Are deja 77 de ani si este inca intr-o continua cautare de porumbei de top pentru a-si intarii colonia. Ultimele achizitii nu fac decat sa confirme observatiile noastre.
Cu putin timp in urma Germain s-a retras in totalitate din viata de fermier,dedicandu-se in intregime porumbeilor sai.Anii de munca grea , dar nostalgia il prinde in mrejele ei aproape in fiecare zi , si atunci Germain se urca in tractorul sau si cutreiera campurile ore intregi,dupa care se intoarce la porumbeii sai.In anii ’60 Germain si-a inceput viata de fermier cu doar 17 acri de pamant.In decursul anilor , germain si-a marit ferma la 200 de acri.Fiul sau a preluat acum toate proprietatile , si a deschis o scoala de echitatie in locul fermei.

“Old Red Naessens” (cu mult sange Bricoux) , “L’Espoir” , “Le Fou” , “Rouge de Villegas” sunt porumbei care l-au facut faimos la nivel mondial pe Germain in secolul trecut.
Constant noi infuzii de sange
Germain nu agreeaza prea multe linii in voliera sa,astfel incat niciodata nu cumpara un porumbel nou fara sa urmareasca ceva.In urma cu cativa ani a cumparat-o pe “Le Marseille” – 1 International Marseille femele 2003 de la francezul Gilbert Villeneuve.
Ultimile achizitii constau in 3 porumbei pe care i-a cumparat de la Harry si Roger Wijnands.Poate fii doar o conincidenta,dar a cumparat doi masculi rosii si o femela guta.Dupa atatia ani,culoarea rosie-trestie este inca preferata sa.Multi dintre campionii sai de legenda precum : Olde Red Naessens,L’Espoir,Le Fou si Rouge de Villegas au fost trestii.Deja primii produsi rezultati , au fost introdusi la nationalele dedicate yearlingilor de la Limoges si Narbonne,rezultatele fiind extrem de promitatoare .
Metoda
Germain urmeaza aceeasi metoda de peste 30 de ani.Porumbeii sunt zburati conform vaduvie clasice,intotdeauna masculii , niciodata femelele. In acelasi timp , Germain este perfect constient de potentialul femelelor vaduve , si de rezultatele pe care acestea le obtin in alte crescatorii de top.In anii 60 , Germain a detinut 2 femele exceptionale pe care le-a pierdut la zborul de la Barcelona. Durerea produsa in sufeltul sau a fost atat de mare,incat s-a hotarat ca din acel moment sa nu mai zboare niciodata femelele.35 de vaduvi maturi si 35 de vaduvi yearlingi sunt gazduiti in compartimentele dedicate zburatorilor.Anul acesta Germain a inelat 100 de pui din care fix 50 au iesit masculi.Spre fericirea lui , Germain a pierdut foarte putini pui anul acesta.Absolut toti puii,masculi si femele sunt zburati obligatoriu pana la 250 km.
Barcelona 2012
Germain este furios pe organizatorii zborului de la Barcelona.El este de parere ca in cadrul acestui zbor,porumbeii nu trebuiesc eliberati la ora 14 .In primul rand vorbim de temperaturi de 30-35 de grade in momentul lansarii , iar in al doilea rand un porumbel de maraton nu se va oprii dupa 7 ore de zbor,de unde rezulta ca isi va continua zborul si noaptea,lucru care poate duce la un deznodamant tragic.In cadrul zborului de la Barcelona , Germain si-a pierdut cei mai buni 3 porumbei anul acesta !!! Pana in 2012,Germain nu a inregistrat nici un esec de la Barcelona in intreaga sa cariera columbofila,avand mereu un procentaj de clasari intre 80-100 % !!!
Germain : ” Daca as fii stiut ca porumbeii vor fii eliberati la acea ora,cu siguranta nu i-as fii angajat” ( o spune un om cu peste 50 de zboruri de la Barcelona la activ !!!!!!!! )
Putina istorie
Ceea ce a reusit Germain sa castige pana acum este aproape imposibil de egalat.Sunt foarte putini columbofili belgieni care se pot lauda cu un palmares ca al acestui fost fermier.
Inca din 1971 ,atunci cand a organizat prima sa licitatie publica,numerosi columbofili din toate colturile lumii au venit pentru a incerca sa puna mana pe un pui.La doar cativa ani de la licitatie,referintele au explodat,produsii din porumbeii oferiti in licitatia din 1971 castigand numeroase curse nationale si internationale.In acel moment din timp , a inceput “o adevarata goana” dupa porumbeii lui Germain.Un columbofil adevarat nu va platii niciodata o suma mare de bani pe niste porumbei care nu vor reproduce nimic ,un columbofil adevarat o va face atunci cand va stii intr-o mare proportie (100% nu ne garanteaza nimeni), ca sansele de a reproduce urmasi de top din acei porumbei scumpi sunt foarte mari.Porumbeii lui Germain , parca aveau o “garantie” agatata de ei.Germain a avut intotdeauna o afinitate pentru animale in general.Inca din anii copilariei ,la ferma tatalui sau,printre pasari,vaci si cai,Germain se simtea cel mai bine.Oamenii din micuta localitate Bornival spuneau inca de atunci cu toata convingerea ca Germain “poate vorbii cu animalele”. Poate tocmai acest simt innascut l-a transformat in campionul columbofil de mai tarziu.A reprodus primul porumbel din linia “Espoir” in 1960 , apoi au urmat “Oude Rose Naessens” in 1964 si “Rouge de Villegas” in 1967.
Acesti 3 porumbei au devenit baza coloniei sale.”Espoir” – Belg 60-2371430 ,un porumbel cu mult sange Desmet Mathys , a fost unul dintre cei mai buni porumbei pe care i-a detinut vreodata Germain , un porumbel disperat sa castige intotdeauna . “Oude Rouge Naessens” – Belg 64 – 679096 din linia Catrisse-Stichelbaut , a fost de asemenea un zburator de top , caracteristica sa principala fiind anduranta , in special in concursurile dure.Acesta nu a ajuns niciodata obosit acasa ,mai ales in cazul in care concursurile erau foarte dure.
Ideea lui Germain a fost aceea de a-si forma o linie bazata pe dorinta ireala de castigator a lui “Espoir” combinata cu anduranta celor doi mustangi ” Oude Rouge Naessens” si “Rouge de Villegas”.Se pare ca a reusit.

preluat de pe :www.pigeons.ro

luni, 4 februarie 2013

Ko van Dommelen


Ko van Dommelen (Sf. Philipsland, Țările de Jos) glorioasul câștigător al  IATP  2012
Acesta este o alta mare victorie în cariera de succes  Ko van Dommelen, de data aceasta cu un porumbel destul de special.

Este destul de greu de crezut că acest porumbel, primul nominalizat la curse ZLU și lider al clasamentului IATP 2012 , sa născut în 2004 și are deja opt ani! Am putea la fel de bine spune tanar opt ani , numele acestei stele este de Hulk Young


Hulk Young (04-0422702) este un mascul solzat magnific, care a reușit nu mai puțin de opt ori sa ajunga in prima zi acasa la lansarile  de dimineață ZLU. Pedigreeul  Lui prezinta unele dintre cele mai bune rezultate ale sale. Acest porumbel, evident, provine din aceleasi  linii genealogice  cu care Ko  a compus susele  sale de porumbei. Suntem familiarizați cu nume, cum ar fi : De Hulk, De Vermeulen Doffer and De Woeste Staaloger . Nu este o surpriză faptul ca Paarsborst este de asemenea inclus în pedigree-ul lui .


Ko are 61 de ani  și porumbeii au fost întotdeauna o parte din viața lui. Tatăl său Wim a fost un bun prieten cu Aarden, si a facut  vizite regulate la acesta  împreună cu Jan Cools, un alt crescator bine cunoscut. Această prietenie a fost un mare avantaj pentru Ko astăzi. Porumbeii sai aparțin unuia dintre (daca nu) cel mai dezvoltatate  și mai pure linii genealogice de  porumbei Aarden. A fost o coincidență norocoasa că tatăl său, Wim a obținut porumbei de la prietenul său, J. Aarden, pur și simplu,  el nu
si-a putut permite să cumpere porumbei de la crescatorii de top din clase mai scumpe. Neintenționat a păstrat porumbeii lui sa zboare curat și pur și într-adevăr asa si arată. Ko poat fi sigur că aproximativ 90% dintre tineri sai vor deveni păsări de bună calitate. Lucrurile au fost destul de diferite atunci când a început să concureze  porumbei   pentru prima dată de la casa sa din St Philipsland,pe atunci, în 1982, el a avut o rată de doar 10%,  o mulțime de crescatori vor recunoască ca se intampla asta  în crescătoriile lor proprii. Marile succese ale lui  KO în curse și la  reproducție, ilustrează drumul spre succes: trebuie să aveți încredere în  păsările voastre, trebuie să selectați în mod regulat și ar trebui să adăugați numai sporadic porumbei de la crescatorii de succes la acelasi nival cu al dumneavostra (numai cu porumbei de origini similare ). Acesta este modul în care creați o familie de succes.


Ko consideră ca porumbel călător, în forma sa actuală va continua să existe timp de 20 sau 30 de ani, dar el este îngrijorat de lipsa de spațiu pentru crescatorii  noi în zonele dens populate și orașe. El este îngrijorat, de asemenea numărul de crescatori tineri în acest sport. Acești membri tineri sunt foarte importanti.Chiar si atunci cand renunta la acest sport, după câțiva ani pentru scoala  sau au  o viață de familie ocupata  Ko  a remarcat ca de-a lungul anilor  un grup mic de oameni au reinceput  într-o etapă mai târzie din viață. De fapt, o mulțime de nou-veniți sau varstnici  renunta la acest sport după câțiva ani. În cazul în care un columbofil nu este pasionat de sportul sau de la o varsta frageda el nu vrea să renunțe la sport în cazul în care lucrurile nu merg bine  chiar de la început. Crescatori tineri vor dezvolta probabil un sentiment pentru  porumbei incă de la o vârstă fragedă. Acest lucru le permite să judece calitatea și starea de sănătate a unui porumbel mai târziu. Acesta este motivul pentru Ko introdus nu mai puțin de nouă copii din orașul său natal St Philipsland in columbofilie. Copiii au început să ingrijeasca  o crescatorie, șapte dintre ei au acum propriile crescatorii la domiciliu. Unul dintre ei a castigat deja  provincial un premiu unu si   doi. Sansele sunt probabil ca, crescatorii  sa continua să tina porumbei de placera chiar și atunci când acestia sunt mai în vârstă. Ko-ar aplauda inițiative similare  la alti crescatori mai cunoscuti, dar el admite că este nevoie de o mulțime de timp și efort. Pe de altă parte, va trebui să se  facă un efort pentru a proteja viitorul columbofilie în Țările de Jos.
Pentru a încheia, un sfat bun de la maestrul însuși: dacă el a trebuit să facă un nou început el ar folosi ouă sau pui de la  un singur crescator, de preferință de la un crescator care are parte de succes de ani de zile, cu o linie bună de porumbei de calitate care se potrivește bine la  abordarea ta  . Acest lucru ar salva o mulțime de bani. Porumbeii de curse au devenit din ce în ce scumpi și porumbeii de top din aceasta clasa costa o gramada de bani, mai ales pentru nou-veniți. La fel de important este să aduceti porumbei care zboara si  care se potrivesc cu porumbeii tai este cel mai important. Acest lucru vă va oferi cele mai bune rezultate, așa cum a demonstrat deja Ko. Noi l-am intrebat pentru  ce el ar opta el , pentru un crescător și răspunsul lui a fost clar: Piet de Vogel, care locuiește la câțiva kilometri distanță, în orașul Oude Tonge în Zeeland. El știe de ce: Pete deține linia genealogică a lui al sau Paarsborst, Ko crede ca este cel mai bun porumbel pe distanțe lungi care a existat vreodata.

Prietenul sau Jan Polder spune ca in  legatura cu tinerii atrasi in columbofilie  a ramas placut surprins,Ko lea oferit pui tuturor,iar in casa acestuia in fiecare seara se gasesc vizitatori ,uneori toti cei 9 tineri...deci frigiderul acestuia este mereu plin de cola, iar in ziua concursului o adevarata invazie de musafiri..... discutii despre vreme,linia de zbor.....ora sosirii..si favoriti,   un pesaj pe care il visam cu totii si o imagine superba despre columbofilie.