marți, 26 noiembrie 2013

Expozitia UCPR -Targoviste 2013

unnamed
imagine columbofil.net

            Asteptata cu atata interes in anii trecuti expozitia de la Targoviste nu a mai starnit interesul  numarului de crescatori din anii trecuti. Planificata mult mai devreme pentru a nu mai fi in preajma sarbatorilor de iarna si a evita drumurile inzapazite ,tot nu a avut o asa mare amploare.Personal cred ca adevarata cauza este nivelul de trai din ce in ce mai scazut .Oamenii nu isi mai permit cheltuieli suplimentare .In plus multimea saiturilor si firmelor cu produse columbofile permitand achizitionarea pe intregul sezon a ‘’elixirurilor’’ a facut sa  dispara  cozile de la standurile de profil.     



Fara nici o exagerare vedetele au fost pasarile de la categoriile as  maraton,mare fond,fon,maraton national…intr-un cuvant long distance cum spune lumea buna. Pasarile cu palmarese de 3,4,5 ani la aceste categorii fiind VIP-urile  ,la fiecare gasind ceva cu adevarat deosebit. Urmarite atent dupa locurile in clasament si numarul de porumbei  angajati am descoperit cu surprindere ca loc 3,4…7,8 regaseau din punctual meu si al celor din jurul meu pasari mult mai apreciate ,deci si aici ca si in viata de zi cu zi cei din frunte nu reprezinta  mereu  excelenta .Insa nici sa nu trecem in extrema cealalta …sa dam Cezarului ce este al Cezarului,loc 1 este loc 1 mereu ,punctajele sunt facute dupa calcule matematice ,simpatiile si aprecierile sunt cu totul si cu totul altceva.

         









































       Fiecare a trecut prin expozitie sa admire pasarile la categoriile preferate si proprii favoriti,apoi au pus mana pe telefoane si au sunat prietenii sa stea la un pahar de vin fiert si 4,5 mici. 
   Cred ca asta fiind adevaratul miraj al acestor adunari. Este locul unde multi au posibilitatea sa se intalneasca o singura data in an,sa afle noutati ,intamplari…bucurii si dezamagiri. Greu sa spui in jumatate de ora ce ai facut intr-un sezon,ce pasari ti-au dat randament,sa pui la cale afaceri si achizitii.La toate mesele erau rasete ,glume,bancuri,voie buna cred ca asta este adevarata atmosfera care ar trebui sa existe in columbofilie .

Fotografia Wyo Barbu.

    Langa expozitie se gasesc mereu ‘’pietarii’’, o lume piestrita care atrage ca un magnet,locul unde gasim  de la seminte,energizante,cuibare,custi,hranitori la toate rasele de porumbei…..de toate culorile In alte custi gainii si  cocosi din rase cunoscute sau mai putin cunoscute ,fazani,papagali ……si  ‘’campionii’’ de langa cladire ,adevaratii ''virtuozi'' ai cerului ,ei  nu au vrut sa introduca porumbei in expozitie sau au fost nedreptatiti.Ei sunt ofertantii de  chilipiruri….pentru ‘’fazani’’ se gaseste mereu cam tot ce doresc.