miercuri, 11 decembrie 2013

Willem de Bruijn 3



Willem de Bruijn : cel mai bun dintre cei mai buni.
                                                                                                                                       ( partea 3 din 3 ) .

Multe cărți au fost scrise despre sportul columbofil .
Si multi crescatori sunt dornici să va  spuna ce trebuie să faceți pentru a câștiga .
Dar, din păcate, cei mai multi dintre cei  care recomanda, ei insisi  sunt mai puțin  concurenți decat media  . Pot   aceștia să ne fie profesorii ?
Oamenii pe care vă puteți baza sunt campioni . Și în special cei care au fost campioni toată viața lor . Un astfel de om este olandezul  Willem de Bruijn , omul cu rezultatele de basm , care , mai important,a  făcut si pe alții campioni . I-am pus câteva întrebări care ar putea dezvalui lucruri pe care în mod normal probabil nu s-ar gândi sa le spuna .

Ce trebuie să faca pentru a deveni un  campioni pe intreaga  viața asa cum ai fost tu  ?
In primul rand  ar  trebui să vrei tu să fii un campion  . Toată lumea poate face ce am putut eu  cu condiția să aibă voința de a câștiga .
Desigur, oamenii ar trebui să aibă , de asemenea, sentimentul , și chiar mai important sa  nu creada  tot ''rahatul''  care se spune , cum ar fi secretele  care alții pretind că le  au , dar care in realitate nu există .

Ce înțelegeți prin " sentimentul " ?
Greu de spus . Ar trebui să fie un porumbel între porumbeii .Sa aibe  capacitatea de a observa foarte bine . Sa vada de ce au porumbeii nevoie , cum se simt ,  ce le place , ce nu le place și așa mai departe .

Ceea ce este cel mai important lucru în acest sport ?
Simplu . Păsări bune - 90 la suta din tot  restul este BS . Adresați-vă la  10 campioni cum  hrănesc și veți obține 10 răspunsuri diferite . Întrebați cum antrenează și aceeași poveste . Crescatoriile  ar trebui să fie foarte importante . Dar uite cât de diferite crescatorii de campioni sunt .
Leo Heremans sustine crescatoriile  bine ventilate . " Porumbeii au nevoie de aer curat . "
Campioni , cum ar fi vd Wouwer , Dirk van Dijck , vd Bulck și Jos Joosen spun ca  mansardele nu ar trebui să fie ventilate . " Ventilație cauzează numai proiecte . "
Unii campioni vizita un medic veterinar în fiecare lună , alții aproape niciodată .

Și care este ideea ta despre ventilație ?
Spre deosebire de crescatorii  vd Wouwer și Dirk van Dijck mansarde mele sunt foarte deschise . Deasupra capetelor  păsărilor sunt țiglele acoperișului . La fel ca si la fratii Janssen


În ultimii ani W de Bruijn a mers de multe ori Belgia și alegat multe
prietenii  bune acolo . Unul dintre ei este Maurice Haesendonckx .

" Păsări bune ", este tot ce contează  spui ! În cazul în care un crescator nu are porumbei buni , cum ii poate obține ?
Sa se duca  la locurile potrivite . Preferabil de crescatori care au lot mic și , prin urmare, câteva păsări . Astfel de oameni sunt obligați să elimine pasari care ar pot fi  păsări bune pentru alții .

Aha .., atunci oamenii nu ar trebui să meargă la tine !
Am inteles aluzia ta , acest lucru poate suna ciudat , într-adevăr , din moment ce am multe păsări .
Dar îndrăznesc să spun eu sunt de altă natură .
Când oamenii vorbesc despre Verkerk , de mine și de alții vorbesc de multe ori despre multe păsări noi,rase si " uita " cât de multe dintre aceste păsări câștiga premii .
Aceasta sa întâmplat la  mine ,particip cu  110 de porumbei și am 100  clasati.
În opinia mea , asta este mult mai dificil decât a clasa 10 de premii din  11angajati , chiar dacă , rezultatul  este foarte bun, de asemenea .

" Du-te  drept in locuri potrivite , ai spus . Poți să fii mai specific ?
Există mulți crescători , cu rezultate bune , dar asta nu  este suficient de bun pentru mine .
De asemenea, vreau valoarea   concursurilor .
În unele părți atat ale  Olandei cat  și Belgiei  , nu este atât de dificil de a obține rezultate remarcabile , deoarece concurenta nu este foarte puternica .
În alte regiuni , este opusul . Voi încerca să explic cu un exemplu .
În locul în care locuiesc este mai multă apă . Dacă în timpul iernii , aș patina cu persoane mai in  varsta as fi cel mai bun dintre toati . Dacă aș patina cu tineri  fanatici de 20 de ani as fi o glumă  . Intelegi ce vreau să spun ?

" Eu o fac . Dar în Olanda știi unde sunt păsările sunt bune . Și ai bani . Mulți oameni în străinătate , nu sunt atât de norocoși . Poate ai uitat dar  toate joaca  un rol în acest sport ?
Datorită internetului și lumea iubitorilor de  porumbei a devenit mica . Străinii ar trebui să studieze rezultatele crescatoriilor și  sa nu se  încadreze pentru anunțurile care promit  a construii un pod chiar si in locuri in care  nu există nici un râu . Dar trebuie să recunosc , interpretarea rezultatelor , în mod corect este un fel de artă . Mai mult, nu ar trebui să meargă la crescatorii care dau multe  medicamente  .


Fotografie printre cei mari .

Păsările par să fie rapide și puternice . Cum puteți obține aceste păsări ? Prin selectare , poate ? Te uiti dacă au muschii care le pot transforma in pasari puternice ?
Desigur, nu  clasific păsările , iar  cu privire la muschii stiu la fel de multe ca despre ochi .
Asta nu înseamnă nimic . Nu știu prea multe despre porumbei , oricum .

Esti serios acum ?
Foarte serios . Uneori, străinii care doresc să cumpere pui cer aceiasi culoare  ca si  ochii părinților . Crezi sau nu , eu nici măcar nu știu ce culoare au ochii celor mai buni reproducatori ai mei.

Și  semnul in ochi atunci ?
Semn in ochi, haide . Noi suntem oameni serioși , nu -i așa? Când oamenii cumpara porumbei eu nu pot înțelege in cautarea a ce sunt atunci cand se uita la ochii pasarilor . Ei ar trebui să se uite mai degrabă în ochii crescatorului !

Spui că ai cumpărat  multe păsări , dar multe au si confirmat  . Spre deosebire de tine ei nu o fac . Care este diferența ?
Destul de simplu . Eu cresc mulți pui și de curse  la fel de multe pasari ce pot fi trimise în fiecare săptămână de la orice distanta ! Chiar și păsările  pure de viteza pe care le-am cumparat din Belgia trebuie să fie capabile să vina si  de la distanta . Păsările vechi  sunt concurate de 20 de ori pe an .
Păsări care nu  pot face acest lucru poate pleca . Procedând astfel, în cele din urmă se va termina avand porumbei buni .

Sau fara  păsări .
Ha , păsări bune sau fara păsări , este drept . Da eu prefer fara păsări decat cu porumbei  rai. Mai mult decât atât , podul  gol a fost o bună bază pentru un nou început  multora .
 
Ai avut mult succes atunci cand ai importat pasari   . Tu ai spus ca nu te uiti nici la muschi ,nici la ochi. La ce te uiți  ?
Ceea ce spui nu  este greșit . Am cumpărat multe păsări într-adevăr ,  uneori am avut si  succes . Și la ce mă uit l ?
HHM . La nimic si la toate . Când mă gândesc la un columbofil care este cinstit și l-am suspectat de a avea porumbei buni am cumpara doar un coș de pui .

Un coș ?
Drept , sau două cosuri . În acest fel am cumpărat si  gunoi , dar si păsările bune, de asemenea . Bani pentru o singură pasăre nu garanteaza  calitate . Intotdeauna am compara ca la  o tombola . Mai  multe loturi,mai multe șanse . Avantajul cand concurezi  aceste păsări este că nu trebuie să așteptați cativa ani de zile pentru a afla dacă acestea sunt sau nu bune .


Crescatoria De Bruijn iarna

Pasarile de baza, cum ar fi Kleine Blauwe dau numai păsări bune ?
Nu desigur . Păsări care dau numai porumbei buni exista doar pe internet . Prin urmare, se întâmplă rar ca sa fi  pus păsările direct in compartimentul de reproductie pentru pedigree-ul lor  . Ei trebuie mai întâi să dovedească în concursuri valoarea pe care o are .

Crezi în consangvinizarea sau in incrucisari ?
Eu cred în noroc ! Asta este ceea ce aveți nevoie , atunci când  este vorba de reproducție .

Care ai spune că este secretul tău ?
Selecție pe baza rezultatelor și  sănătatea naturala . Cu fisa de concurs  în mâinile mele am face selecția . Astfel, veți obține păsări bune , nu există nici o altă cale .
Dacă selectați cu pedigree în mâini veti avea pasarile cu pedigree frumos  .
Dacă  frumusețea este cea  care contează pentru voi,vei primi păsări frumoase . Dar  este utilizata de păsări pentru respiratie pedigreeul sau frumusetea,  garantat ele  sunt în imposibilitatea de a lăsa pe ceilalți în urmă , atunci când zboară acasă?

hrănirea atunci ?
Care este cel mai ușor lucru în sportul columbofil ? Eu dau păsărilor mele același amestec în jurul întregului an și  pot mânca la fel de mult cat doresc . Am încredere deplină în instinctul lor .
Păsările vor manca ceea ce au nevoie și nu  mănânca ceea ce ei nu au nevoie . În cazul în care unele  alimentare sunt  lăsate or  să fac puii fericiti . De fapt, fiecare crescator ar trebui să aibă pui .

Și  despre medicatie ?
Nimic special . Când păsările se îmbolnăvesc , voi fi primul care să dea medicamente .
Atunci când acestea sunt în stare bună de sănătate stau departe de orice medicament . O mare greșeală pe care mulți o fac este să creda că medicament poate face păsările zboară mai repede .
Unui  singur lucru eu nu ii dau  nici o șansă : tricomonoza . Dau orbește medicatie o dată pe an .

Willem de Bruijn : medicamentele frecvente duc inevitabil la a obtine  porumbei care devin mai slabi și bacterii care devin mai puternice .

Ești sigur că aceasta este cea mai buna metoda ?
Hmm . " Convins " este un cuvânt mai bun . Întotdeauna am încercat  sa obține ce este  mai bun din porumbeii mei . Și trebuie să recunosc că am avut îndoieli în trecut . Nu este nimic ce sa  nu fi încercat .
Am injectat păsările înainte de curse cu diferite antibiotice , de fapt, nu există nici un medicament de care sa nu știu și aproape orice  am încercat .
Ori de câte ori am auzit ceva L-am incercat .
Am ajuns la concluzia că , dacă ar exista un astfel de lucru ca stimularea ,  nu se poate face cu medicamente . Știu că puțini oameni mă vor crede , daca nu este problema lor ,nu a mea   .
Toată lumea este lasata sa creada ce vrea , dar în timp ce alții au irosit banii pe produse inutile eu am investit in porumbei buni . Și  nu am regretat .


viitorul

Lucruri speciale despre formare sau antrenament ?
Nimic special . Antrenament  de zi cu zi cum fac si altii și tinerii i-am dus de  până la 20 de ori înainte de curse ,dar de la o distanță de 15 km maxim .
Intre curse eu nu ma mai pun pe drumuri . Am făcut-o în trecut, dar , în cazul în care există o diferență , aceasta este doar în primele câteva curse de viteza  . Pentru restul luam  în considerare ca este o pierdere de timp si de bani pe combustibil , dar altii pot gândi diferit , desigur .

Mulțumiri domnului de Bruijn . O ultimă întrebare . Sfaturi pentru începători ?
Acesta :  nu este medicație , antrenament , hranire și așa mai departe , care va face un campion , doar porumbei buni ! Pentru restul tot ce am de spus poate fi rezumat în trei cuvinte :
                         
                                         Păstrați lucrurile simple .

tradus http://www.schaerlaeckens.com/