duminică, 4 mai 2014

Mizil 02-05-2014

        Saptamana ploioasa greu de antrenat porumbeii...s-a devansat data imbarcarii pentru vineri ...
ploi ,ploi si iarasi ploi ..joi am lasat pasarile afara si pe masculi i-a prins furtuna ,deci vremea se schimba in cateva minute asa ca am hotarat sa nu risc mai ales ca si sambata se anuntau ploi si nu am prezentata femelele. Pasarile au venit cu viteze incredibile ..si au intrat la cativa crescatori chiar ff bine 2,3 pasari. La noi primul sosit a fost tot 462/09 care a plutit parca incercand s-a ma duca la agonie..aterizand abia la sosirea altei femele  si intrand la 09 h 10'....restul parca soseau de deasupra norilor si pluteau ..aterizand cand se adunau cate 3,4..o etapa usoara si de ce sa nu recunoastem buna..mai ales ca ne asteptam la mai rau !

luni, 28 aprilie 2014

Topoloveni 27-04-2014

           Prima etapa a sezonului a venit in sfarsit , si a si trecut foarte repede. La imbarcare majoritatea crescatorilor multumiti de regulile stricte dar corecte luate de conducerea clubului,astfel crescatorul preda pasarea este pusa pe trapa de membrii comisiei si predata la celalalt capat al mesei crescatorul neavand acces mai departe .De masina aflata la 100 m se apropie doar membrii comisiei.In perioada de asteptare crescatorii au vizitat magazinul clubului care ofera de la produse columbofile la bauturi,sucuri,cafea si produse de simigerie ....
Zona de asteptare 


Comisiile ...
          Au fost imbarcati in jur de 3900 de porumbei.Personal noi am imbarcat 44 porumbei.
          Asa cum ne asteptam vantul din NE a dat o viteza buna porumbeilor si i-a impins usor in jos ...nici nu apucasem sa termin cu puii si matca cand am primit telefon ca au inceput sa soseasca porumbeii..la 8 h 40 la Tg _Carbunesti..facusem un calcul scurt ca mai am 8-10 min ...din ferticire nu a fost asa la 8 h 48 un porumbel a taiat scurt in fata crescatoriei aterizant pe trapa la 08 h 48' ...442/99 nici o surpriza mare daca ma gandesc ca in '11 a avut 33 pct la viteza..si urmatorii porumbei au fost tot maturi probabil cauza este faptul ca nu am facut cu ei decat 2 antrenamente 1 dela 5 km si 1 de la Horezu (60 km cu clubul)..