marți, 28 aprilie 2015

Campioni,campionate.... falsi,false

         Am sa vorbesc acum despre campionii care ajung sa ridice trofee folosindu-se de subrefugii ale regulamentelor nationale  facute prin compromisuri si gandite pentru a se ajunge la asemenea rezultate de cei care intr-o confruntare directa nu rezista.  In ultima perioada cheia spre succes in UCPR este infiintarea unui club cu un numar de membri si in special anumiti membrii...ca e ilogic sa atragi valorile ... si fuga de marea masa, astfel numarul de porumbei al clubului tau sa nu ajute restul concurentilor. Atata timp cat statutul UCPR nu obliga un membru sa activeze la un anumit club in echitabilitate cu pozitia crescatoriei, si nici obligativitatea folosirii in campionatul national macar a unei curse pe lansare sau judet, deschide poarta spre reusita ....infintarea unui club in comuna vecina, odata cu  neobligativitatea de a imbarca la sediul clubului te face sa scapi de clasamentul obligatoriu cu vecinul de casa...campionul..care ti-a produs toata viata insomnii .Cum nu esti obligat sa mergi la 5-10 km sa imbarci ,oamenii vor fi din aceasi localitate....iar tu  iti asiguri si alt statut ...presedinte, tu alegi locul imbarcarii la ...23 bis.....langa cei de care ai fugit. Ca doar nebunii ar pleca sa imbarce la sediul clubului ,tu imbarci in localitatea ta ...sa te vada lumea,sa le poti rade in nas , sa razi de toti membrii cinstiti din UCPR, tragand un semnal rosu,rusinos in tara , sa vada toti ca UCPR-ul este deschis si deschide tot felul de portite si subrefugii pentru ca cei de sus sa ramana si ei pe niste functii..... Alte avantaje : tu alegi masina... pretul transportului si poti sa devii partenerul celui mai bun prieten al tau .... ...si uite asa se leaga unele de altele ...daca nu iti dai seama de situatia penibila in care te regasesti si nivelul de inteligenta tinde spre retard, incepi reclama in forta ,ca si cum tu ai fi buricul UCPR...deranjat doar de faptul ca baietii de sus nu iti solicita pasari la licitatii ..dar tipul asta de persoane gasesc repede prostii lor, asa ca nu renunta ..fugi ...fugi ... 20 de persoane vor fi mereu nemultumite si pot fi cumparate sau momite cu doua beri si.....cinci kg de pasta de mici semiexpirata.
        A doua varianta  cere ceva riscuri ,dar s-a observat ca inca tine..mai ales la cei care au invatat sa deschida usa cu capul...ai in zona 17 membri..mai inscrii 4-5 copii...mai umflii cateva fise in timpul sezonului..Este munca ,cere putin efort intelectual sa imparti pe boxe numarul real al pasarilor si pe diagrama numarul fiselor...varianta usoara este ca nu iti creste pretul transportului...doar proprietarii de masini ia la numarul de porumbei existenti, nu la cei de pe fise, ca altfel ai trece de la 1,7 /km (o suma imensa pentru unii care spun ca doar ajuta  fara nici un castig-dar asta este alta discutie ) la 2,0/km +....pret echivalent cu dezastrul. Aici intervin relatiile la nivel de comuna ...presedinte ...deja in sat suna altfel...deschidere la primarie ,ai un grup, deci poti influenta alegatorii...
       Celor care nu fac parte din nici una dintre aceste categorii si pentru care sa invingi inseamna sa infrunti fara a lua in calcul subrefugiile in cazul unui semiesec, le urez un sezon 2015 plin de satisfactii ,sa se ridice deasupra protocoalelor ,subrefugiilor si chitibusilor care au facut aceasta uniune o troaca plina de interese !