joi, 22 noiembrie 2018

Introducere în îmbunătățirea reproducerii ....de Jack Barkel

    Cred că majoritatea geniștilor  de porumbei nu au auzit niciodată de driftul genetic sau nu știu cum să-l întârzie sau să-l controleze, si nu știu că cel mai evident loc pe care îl putem vedea este în ochi. Deplasarea genetică apare în produsul din fiecare pereche pe care o punem împreună. Acesta poate varia considerabil în funcție de cunoștințele noastre și de capacitatea de a o recunoaște și controla prin semnele din ochi. Mai mulți geneticieni calificați din lume implicați în porumbeii de curse, se află în acest moment în argumentarea a ceea ce ar trebui să fie numele genetic al singurei mutații de culoare.




Împreună cu cunoașterea semnului ocular și a atributelor fizice și a modului în care acestea provin, suntem înarmați și pregătiți să ne aventurăm în lumea reproducerii.

Înainte să stochez un porumbel, verific faptul că are atribute fizice .Nici un pas în aripa, osul humerusului foarte aproape de corp și că prefer o chila lungă și un corp bine echilibrat de dimensiuni medii. Aceste atribute, împreună cu mușchii sfincterului bine echilibrați ai ochiului, lasă foarte puțin la întâmplare când vine vorba de eliminarea genelor nedorite.
Prefer, de asemenea, porumbei de stoc pentru a avea pedigree sau istorie tipărită a unui porumbel. Nu selectez pe pedigree de performanță ci pe modelul de reproducere a unui pedigree. Cred că un pedigree care arată multe victorii, nu arată calitățile de reproducere ale unui porumbel și că este doar un pedigree de performanță și de puțin folos pentru un ameliorator,si nici nu fac astfel de păsări o propunere clară de a o instala în mansarda stocului.
Mulți crescători vând porumbei pe pedigree de performanță și, deși sunt foarte impresionați de  aceștia în curând află că fluxul de câștigători pare să se încheie cu pasărea pe care au cumpărat-o. Este un fapt dovedit că câștigătorul de perechi nu a produs niciodată efectul dorit de a crește mulți alți câștigători, mai des decât în ​​cazul în care acesta arată o scădere a performanței viitorilor descendenți.
Mulți sunt de părere că un fiul din porumbel de vârf, care poate avea aceeași culoare și model, este reproducerea acestui  original. Aceasta este o concepție greșită, pentru că pentru geneticienii neînvățați, deși sunt conștienți de acest fapt, au omis să explice, în a spune că o pasăre moștenește 50% din genele sale atât din mascul, cât și din femeie, ei omit să menționeze că o fiică nu moștenește nici una dintre genele sale sexuale de la mama sa.



Bazându-se doar pe acest fapt, astfel de afirmații sunt înșelătoare și, de asemenea, nu reușesc să clarifice faptul că, din cauza deviației genetice în descendența perechii, genele pe care încercăm să le controlăm sunt eventual niciodată moștenite 50/50 în orice pasăre pe care încercăm a o înmulți. Sunt sigur că acest lucru va face pe mulți dintre ei sa se mire, dar nu i-am auzit niciodată referindu-se la driftul genetic sau chiar la existența sa.
Pentru a face perfect de înțeles ce este driftul genetic. Când genele se combină de la un barbat și o femeie cu un porumbel nou sau o pereche de porumbei, genele pe care le căutăm nu vor fi cu siguranță moștenite de cincizeci și cincizeci și chiar se vor schimba față de un alt strămoș introdus în ultimele trei sau patru generații necontrolate. Această schimbare a genelor care produce adesea o pasăre total diferită față de părinți este ceea ce noi numim în acest caz drept derivă genetică.
Deplasarea genetică survine și în virușii porumbeilor noștri, unde o tulpină complet nouă poate apărea din tulpina specială a virusului așa cum o știm și pentru care, atunci când își ridică mai întâi capul urât, nu avem ser sau antidot. Acesta nu este domeniul meu, dar acești oameni de știință medical știu cu siguranță despre driftul genetic și căutarea lor frenetică pentru a dezvolta un tratament.
Intregul punct al meu aici este acela de a face cititorul sa inteleaga ca pentru a creste o tulpina de succes sau o familie de porumbei, trebuie sa avem o intelegere a ceea ce este derivatia genetica si sa incercam sa o controlam in genele pe care dorim sa le instalam in descendentii nostri selectati

Ceea ce am scris aici trebuie să fie pe deplin înțeles înainte de a continua cu metodele mele de împerechere și reproducere. Sper că următoarea mea explicație nu va face cititorul să-și piardă interesul, dar trebuie să fiu sigur că înțelegem că la porumbei. masculul are cromozomii XX, adică ei sunt fixați, iar găina are cromozomii XY pe care îi menționăm la fel ca cromozomul liber. Cromozomul Y va denota sexul tinerilor, astfel încât găina denotă sexul în porumbei, spre deosebire de o ființă umană în care bărbatul denotă sexul și poartă cromozomii XY. Incepatoriii care nu sunt conștienți de acest lucru devin oarecum distruși atunci când încearcă să împerecheze porumbei la fel ca și legile geneticii umane, pentru că ele sunt exact opusul.
În consecință, nu putem avea o linie directă de la o găină,