luni, 4 februarie 2013

Ko van Dommelen


Ko van Dommelen (Sf. Philipsland, Țările de Jos) glorioasul câștigător al  IATP  2012
Acesta este o alta mare victorie în cariera de succes  Ko van Dommelen, de data aceasta cu un porumbel destul de special.

Este destul de greu de crezut că acest porumbel, primul nominalizat la curse ZLU și lider al clasamentului IATP 2012 , sa născut în 2004 și are deja opt ani! Am putea la fel de bine spune tanar opt ani , numele acestei stele este de Hulk Young


Hulk Young (04-0422702) este un mascul solzat magnific, care a reușit nu mai puțin de opt ori sa ajunga in prima zi acasa la lansarile  de dimineață ZLU. Pedigreeul  Lui prezinta unele dintre cele mai bune rezultate ale sale. Acest porumbel, evident, provine din aceleasi  linii genealogice  cu care Ko  a compus susele  sale de porumbei. Suntem familiarizați cu nume, cum ar fi : De Hulk, De Vermeulen Doffer and De Woeste Staaloger . Nu este o surpriză faptul ca Paarsborst este de asemenea inclus în pedigree-ul lui .


Ko are 61 de ani  și porumbeii au fost întotdeauna o parte din viața lui. Tatăl său Wim a fost un bun prieten cu Aarden, si a facut  vizite regulate la acesta  împreună cu Jan Cools, un alt crescator bine cunoscut. Această prietenie a fost un mare avantaj pentru Ko astăzi. Porumbeii sai aparțin unuia dintre (daca nu) cel mai dezvoltatate  și mai pure linii genealogice de  porumbei Aarden. A fost o coincidență norocoasa că tatăl său, Wim a obținut porumbei de la prietenul său, J. Aarden, pur și simplu,  el nu
si-a putut permite să cumpere porumbei de la crescatorii de top din clase mai scumpe. Neintenționat a păstrat porumbeii lui sa zboare curat și pur și într-adevăr asa si arată. Ko poat fi sigur că aproximativ 90% dintre tineri sai vor deveni păsări de bună calitate. Lucrurile au fost destul de diferite atunci când a început să concureze  porumbei   pentru prima dată de la casa sa din St Philipsland,pe atunci, în 1982, el a avut o rată de doar 10%,  o mulțime de crescatori vor recunoască ca se intampla asta  în crescătoriile lor proprii. Marile succese ale lui  KO în curse și la  reproducție, ilustrează drumul spre succes: trebuie să aveți încredere în  păsările voastre, trebuie să selectați în mod regulat și ar trebui să adăugați numai sporadic porumbei de la crescatorii de succes la acelasi nival cu al dumneavostra (numai cu porumbei de origini similare ). Acesta este modul în care creați o familie de succes.


Ko consideră ca porumbel călător, în forma sa actuală va continua să existe timp de 20 sau 30 de ani, dar el este îngrijorat de lipsa de spațiu pentru crescatorii  noi în zonele dens populate și orașe. El este îngrijorat, de asemenea numărul de crescatori tineri în acest sport. Acești membri tineri sunt foarte importanti.Chiar si atunci cand renunta la acest sport, după câțiva ani pentru scoala  sau au  o viață de familie ocupata  Ko  a remarcat ca de-a lungul anilor  un grup mic de oameni au reinceput  într-o etapă mai târzie din viață. De fapt, o mulțime de nou-veniți sau varstnici  renunta la acest sport după câțiva ani. În cazul în care un columbofil nu este pasionat de sportul sau de la o varsta frageda el nu vrea să renunțe la sport în cazul în care lucrurile nu merg bine  chiar de la început. Crescatori tineri vor dezvolta probabil un sentiment pentru  porumbei incă de la o vârstă fragedă. Acest lucru le permite să judece calitatea și starea de sănătate a unui porumbel mai târziu. Acesta este motivul pentru Ko introdus nu mai puțin de nouă copii din orașul său natal St Philipsland in columbofilie. Copiii au început să ingrijeasca  o crescatorie, șapte dintre ei au acum propriile crescatorii la domiciliu. Unul dintre ei a castigat deja  provincial un premiu unu si   doi. Sansele sunt probabil ca, crescatorii  sa continua să tina porumbei de placera chiar și atunci când acestia sunt mai în vârstă. Ko-ar aplauda inițiative similare  la alti crescatori mai cunoscuti, dar el admite că este nevoie de o mulțime de timp și efort. Pe de altă parte, va trebui să se  facă un efort pentru a proteja viitorul columbofilie în Țările de Jos.
Pentru a încheia, un sfat bun de la maestrul însuși: dacă el a trebuit să facă un nou început el ar folosi ouă sau pui de la  un singur crescator, de preferință de la un crescator care are parte de succes de ani de zile, cu o linie bună de porumbei de calitate care se potrivește bine la  abordarea ta  . Acest lucru ar salva o mulțime de bani. Porumbeii de curse au devenit din ce în ce scumpi și porumbeii de top din aceasta clasa costa o gramada de bani, mai ales pentru nou-veniți. La fel de important este să aduceti porumbei care zboara si  care se potrivesc cu porumbeii tai este cel mai important. Acest lucru vă va oferi cele mai bune rezultate, așa cum a demonstrat deja Ko. Noi l-am intrebat pentru  ce el ar opta el , pentru un crescător și răspunsul lui a fost clar: Piet de Vogel, care locuiește la câțiva kilometri distanță, în orașul Oude Tonge în Zeeland. El știe de ce: Pete deține linia genealogică a lui al sau Paarsborst, Ko crede ca este cel mai bun porumbel pe distanțe lungi care a existat vreodata.

Prietenul sau Jan Polder spune ca in  legatura cu tinerii atrasi in columbofilie  a ramas placut surprins,Ko lea oferit pui tuturor,iar in casa acestuia in fiecare seara se gasesc vizitatori ,uneori toti cei 9 tineri...deci frigiderul acestuia este mereu plin de cola, iar in ziua concursului o adevarata invazie de musafiri..... discutii despre vreme,linia de zbor.....ora sosirii..si favoriti,   un pesaj pe care il visam cu totii si o imagine superba despre columbofilie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu