marți, 17 ianuarie 2012

Sjaak Buwalda

   Am cunoscut zilele acestea pe facebook acest crescator deosebit fata de majoritatea crescatoriilor de la noi
.O sa postez aici propria lui prezentare.Stimate prieten  columbofil,

    Sunt foarte mândru să vă prezint prima  ediţie a catalogului Buwalda 2012. Am fost atras
de distante lungi din copilărie,  locuiesc în partea de nord a Olandei, astfel încât  ma concentrez pe cursele de la Limoges 850 –la Barcelona 1300  km.
    După ce am absolvit m-am mutat la familia Eijerkamp pentru care am lucrat
şi a concurat cu succes timp de sase ani, obtinand cele mai bune rezultate  naţionale pe care le-au avut ei  vreodată
  .  Am avut  mult de timp sa ma scolarizez , sa exerses si sa invat de la cei mai buni crescatori din lume.
Când m-am mutat înapoi la casa mea am început să construiesc propria mea familie pe baza celor mai bune lini genealogice care au trecut prin mainile mele desigur baza
Black Giant (van Wanroy)  care la Eijerkamp a adus nenumarate succese .
Apoi am mers  la faimosul Dr.Brockamp (
(1st Int. Perpignan, 2x 1st Int.Marseille, Euro Diamond), precum şi la celebrul Menne  şi
Fiicele (
(1st Int. Barcelona ‘07, 1st Int.Perpignan ’01) de unde am adus  păsări de calitate
        Sclipirile de  aur au fost furnizate de linia  Brakel, care în zilele mele la Eijerkamp a fost  unu dintre concurenţii mei cei mai buni. La baza acestei  familii găsim Eijerkamp- Muller, ​​Van Wanroy, Arden  şi  Cartues .
     Baza actuala mai detine porumbei pentru cursele de mare distanta de la  familia. Lateron , Bennie Homma (Brinkman, van der Road), Luc Van Coppenolle şi Jouke Waterlander (Wanroy) aducerea lor a adus o explozie deoarece imediat au aprut rezulatatele  castigand mai multe topuri nationale  după cum veţi vedea în acest catalog.
Aici, în Olanda fiecare se stabilizeaza si concureaza pe o anumita categorie,eu am ales maraton cele sase curse din an incepand cu  Limoges 833 km si pana la St.Vincent. 1142 km.
   In principal aceste curse au eliberare intarziata ,astfel incat pasarile trebuie sa stea o noapte afara si sa se descurce in mod natural in intuneric. Acest lucru înseamnă o continuă schimbare ,vreme de noapte, ceaţă dimineaţa, sau nopţi clare cu luna cand unele pasari continua sa zboare.
       Pe lângă acest program, pot participa si la cursele internationale
Am programat pentru a trimite cele mai bune pasari ale mele la cea mai mare cursa internationala  Barcelona, unde am 1300 km distanta . Ţara noastră este împărţită în patru secţiuni, eu concurez in cea mai nordica respectiv sectorul IV. Concursul incepe in muntii Frantei primele doua ore apoi ei se lovesc de versanti apoi de zonele de campie unde pot  aparea vanturi puternice ajunsi in nord au de ales intre a travesa un lac de 60 km cu vant si turburenta sau sa se strecoare printre uriasele mori de vant ramanand pe ruta .
    Pentru acest tip de curse este  nevoie de porumbei cu vointa si rezistenta uimitoare, în scopul de a câştiga la un concurs in fata puternicei concurente de la noi
        În zilele noastre familia se bazează pe concurenţii mei cei mai buni,care imi aduc rezultate an de an.După cum veţi vedea cele mai bune pasari apar in acest catalog si se gasesc in sectorul meu de reproducere  unde imi dau noi si noi talente an de an.
        Baza este familia Deyean si Doutzen. Acesti doi campioni  sunt porumbei excepţionali, câştigători in crescatoria mea, şi se dovedesc foarte bune reproducatoari, după cum veţi vedea în aceast catalog
. Sistemul de concurs este vaduvie totala, trebuie sa zboare totul asa vor fi selectati. Yearlingi vor fi trimisi de la  doua  curse de 850 km  iar la 2 ani trei curse de 1000 km
 La varsta de 3 ani vor participa la St. Vicente si apoi eu decid daca vor fi sau nu angajati la cursa de Barcelona.
  ZBOARA   SAU  MOR !!!

Aici aveti cativa din porumbeii lui.
3 comentarii:

 1. Super pasari !
  Cred ca si scumpe

  RăspundețiȘtergere
 2. LA CE PRETURI SUNT PUI DE LA SJAAK

  RăspundețiȘtergere
 3. Am intrebat si eu va dati seama .
  Intre 200E-500 E. 500 de euro sunt puii din Deyean si Doutzen reproducatorii de baza.O sa incerc sa pun poze sau un link si cu perechile de anul acesta !
  Oricum le puteti vedea pe facebook la Sjaak Buwalda !

  RăspundețiȘtergere

comantariu