duminică, 8 aprilie 2012

08-04-2012

    Frumusetea primaverii a fost umbrita in ultimele zile de ploiile razlete si temperaturile  scazute care incerca parca sa amane inmugurirea padurii,dar  fara sansa .Mirosul florilor din fata volierei face ca porumbeii sa freamate precum un stup inainte de roire.

      Astazi fiind si Duminica Floriilor dorim tuturor celor cu nume de flori Multa Sanatate si La Multi Ani, aceiasi urare avand pentru toata lumea,indiferent de nume,religie sau,cum este la moda acum....orientare politica.
    Avem toti zburatorii in goana,asa ca in crescatorie sunt adevarate spectacole facute de amorezi.Unii tandri precum niste gentelmeni,altii dominatori si duri   isi conduc partenera spre boxa cu lovituri puternice de cioc, ambele fenotipuri avand acelsi scop: depunerea oulelor si formarea cuibului. Din pacate nu stiu ca soarta nu le va permite sa isi hraneasca mostenitorii, fiind perioada cand mai au dreptul la dragoste in viitor scutindu-i si de la aceste placeri.
      Vantul si pauza indelugata a facut ca linia de inalta tensiune sa isi ia tributul,doi porumbei lovindu-se de sarme,iar  altul e disparut,fiind posibile  doua variante:electrica sau uliul.De obicei in aceasta perioada  se lovesc mai ales masculii care fiind cu ochii dupa partenera uita de pericolul aflat deasupra crescatoriei.Unul dintre cei doi din pacate nu cred ca va mai putea fi recuperat,fiind lovit puternic la piept si aripa.Cum nu se poate face nimic in acest sens nu avem decat  sa strangem din dinti si sa spunem rugaciuni.Pericolul apare mai ales atunci cand rafalele de vant atat de dese in zona crescatoriei imping  porumbeii  cu viteza spre firele de curent cand incerca sa aterizeze.
      Pe data de 06-04-2012 am intarcat primii 7 puisori care dupa cum am vazut astazi deja vin la hranitoare si incerca sa urce la odihnitori, tinand cont ca intarcam la 22-24 zile este un lucru foarte bun.
     Deja adversarii au inceput antrenamentele individuale  constand in ducerea porumbeilor la distante  scurte pentru inceput,altii cu rautatile si discutiile care aduc atata umbra acestui sport care exprima,frumusete ,puritate si grandoare ....intruchipand parca insasi primavara.
   Unii dintre membrii clubului "Constantin Brancusi" au pus problema intr-o sedinta la care au participat circa 20 persoane sa cheme si membrii clubului Jiul Rovinari la imbarcari comune incepand cu cea de-a 4-a etapa,fara sa calculeze ca unii membri din sudul judetului ar trebui sa faca si 120 km cu imbarcare si desigilare,clubul din Rovinari fiind infintat tocmai pentru a mai scuti din aceste drumuri. Motivatia : prezenta unor " suspiciuni" pe care le au unii dintre membri  clubului din Targu-Jiu,suspiciuni care chiar daca nu sunt spuse probabil ne vizeaza in mod special. Garantat persoanele "suspicioase"  nu fac parte din membrii vechi care ne-au fost "adversari " in timpul participarii la concursuri din precedentele doua locatii.Am propus sa ne fie acceptat transferul l-a clubul din Tg-Jiu , apoi sa renunte la ideea de a pune pe drum 50 de persoane pentru mofturile si ifosele unor rautaciosi,lucru refuzat sub motiv ca a trecut perioada de transferuri.Am propus de asemenea ca unul  dintre ''suspiciosi" sa vina sa ne imbarce porumbeii  apoi sa ia ceasul acasa urmand sa se prezinte cu el la locatia crescatoriei inainte de sosirea porumbeilor,dupa constatarea acestora sa il ridice pentru al duce la sediul clubului pentru desigilare.........
          refuz total.
       Tinand cont ca au votat in primavara sa nu se mai faca  premiera comuna credeam ca s-au linistit.
        M-am inselat !
     Dupa cum se stie in jurul  florilor nu zboara doar albine ci si bondari.Insecte care in loc de miere fac zgomot si mizerie,iritand usor armasarii !!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu