joi, 5 iulie 2012

Nikopol -startul

       Astazi 05/07/2012 am imbarcat porumbeii pentru Nikopol 905 Km , s-au adunat de la GJ si MH circa 1200 de porumbei aproximativ 600 din partea fiecarui judet. Din pacate un numar foarte mic de porumbei sau mai bine zis mult mai mic fata de cat prevesteau chibitii inainte de inceperea sezonului.    Acum cred ca multi colegi ar fi de acord ca ar fi fost mult mai bine daca mergeam si noi cu VL,AG,OT zburand dintr-un numar mult mai mare de porumbei dar este alta discutie.     Vremea este caniculara cu sanse de ploi de scurta durata in zona subcarpatica...dar sunt doar prezumtii.
  
Noi am imbarcat 13 pasari  dintre acesti 3 yearlingi, putin maniac dupa cum a afirmat Sjaak in momentul in care i-am confirmat ca am imbarcat majoritatea porumbeilor din crescaturie. De la cursa trecuta a revenit fem. 076/10 si mascul 415/11,prima sora cu fem de 2010 sosite bine la cursele anterioare si masculul fiu din 833413/09 nu le-am permis accesul; la lotul de zbor ei s-au imperecheat jos la pui,sambata sau duminica .. depinde de sosiri de acolo urmand sa fie pregatiti pentru Nikopol 2.                
       Asa cum am mai afirmat un sezon deosebit de greu ,dezastros pentru noi cred ca doar in 2008 am mai trecut prin asta, atunci insa nu plecasem cu un lot asa puternic. Trebuiesc facute calcule si descoperite greselile...de fapt personal le cam stiu nu mi-am respectat propriile reguli schimband mult la crescatorie si sistem. Oricum asa cum afirmasem in primavara dorim sa  avem rezultate la categoriile de mare distanta respectiv fond,mare fond si daca domnul ne ajuta categoria regina maraton. Se pare ca am facut greseli mai mici si mai mari in legatura cu hranirea inainte si dupa cursa,dar omul cat traieste invata important sa fi tras invataturi din aceasta si sper din tot sufletul cursa de sambata sa confirme pozitiv ca am reusit sa acoperim din lacune.Primul lucru  dorit  ,intrarea in forma si naparlirea cat mai tarzie a reusit, porumbeii fiind abia la prima pana naparlita. In aceasta saptamana chiar fiind multumit de felul cum s-au antrenat cu plutirii indelungi la masculi si zboruri sus cu disparitii  la femele .

  Ce sa spun vant in aripi bafta tuturor   si doamne ajuta !!!

             Invingi sau mori !!!!!!!!!
                              
                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu