joi, 20 septembrie 2012

15-09-12 Dunavat

            Daca oamenii au plans pentru Buzau si Braila iata ca Dunavat a fost cea mai dura etapa a acestui sezon. Cu vreme buna pe mare parte a traseului,inourat de la Pitesti incoace lucru neinfluentabil asa cum s-a dedus deoarece dupa dimineata cele-i de-a doua zile de concurs nu a mai aparut nici un porumbel,lucru care ne face sa credem ca porumbeii lipsa nu se mai gasesc in zona. Primele pasari au sosit in oras in jurul orelor 14,30 afland de cate una pe la cate un crescator, la noi au sosit abia la orele 14,57  doi pui ,primul din ''Beata" si cel de-al doilea demifrate cu "Bodyguard" si "Blue Queen" ,cel dintai sosise primul si la Braila impreuna cu fratele sau care la aceasta cursa a aparut abia a 2-a zi dimineata.Ce a urmat a fost cu adevarat un concurs de fond,puii favoriti si cei avansati la naparlire au sosit abia a 2-a zi sau deloc.Femeluta de KIPP care avea clasate toate etapele sosind abia dupa ora 19.  In prima zi au sosit 13 pui si a 2-a intre orele 08-10,30 un numar de 9 pui,lucru care ne-a facut sa tragem sperante mari ..insa asta a fost totul. Au venit pui din majoritatea perechilor intr-o medie de peste 50%  cu mici exceptii bineinteles.  La reprosuri sau cauze nu pot sa adaug in acest moment ceva ,personal ca i-am avut putin grasi , la nivel de judet ..cred ca inca sunt prea mici pentru a se lansa impreuna cu alte judete ce sa mai vorbim despre puncte de lansare comune impreuna cu alte zone de zbor. S-a adunat numarul de pui care trebuia sa ramana deci telul sezonului a fost atins.
" Win or Die"

 Am separat pe data de 19.09 si lotul de zbor,lasandui sa naparleasca in voie,pentru a ajuta acest lucru impreuna cu Flavius si Luci am hotarat sa nu mai zburam nici puii.

 Doamne Ajuta

Un comentariu:

  1. claudiu belgiuseptembrie 20, 2012

    O etapa grea,ce ma face k in fiecare dimineata sau seara sa ma duc la voliera q speranta de a mai gasii vreunul intarziat,dar.... cum ati si zis k ,,porumbeii lipsa nu se mai gasesc in zona,,.Multi am ramas cu un gust amar dupa aceasta etapa. Toare cele bune.

    RăspundețiȘtergere

comantariu