duminică, 16 decembrie 2012

Fratii Cattrisse -partea II
Cei care au văzut unele dintre anunțurile  lor la  licitațiile publice  de la Bruxelles au fost probabil surprinsi cu certitudine de unele pasaje,cum ar fi masculul  de culoare albastră din '46 (patru ani), care nu a câștigat nici macar un premiu , si va fi gata pentru cursele pe distante lungi din sezonul următor, etc

Majoritatea crescătorilor nu ar fi deloc interesați de acest porumbel de culoare albastră, pentru că el nu are un singur premiu, după trei ani de curse. Luați, de exemplu. 38-ul,cu toate care a fost născut în '46 ,el a fost  imbarcat in fiecare sezon, dar cei doi frați nu l-au menționat. Într-o duminică am cautat pe  Oscar la telefon să-l întreb cum au venit porumbeii în cursa de la Angouleme. El a spus că 38-ul a facut-o. "El nu este unul dintre campionii nostri, dar el este într-o formă bună acum și el este primul porumbel din întreaga regiune". Comentariile sale au fost publicate într-o revistă columbofila și a fost în curând un subiect fierbinte în Belgia. El a spus are  atât de multă încredere în acest porumbel ca il va angaja sa  concureze si in cursa Bruxelles! În aceea zi  38-ul și a câștigat primul  național împotriva 3.800 porumbei de la Angouleme și paisprezece zile mai târziu, el a clasat 16  Național Libourne (2.030 porumbei). Acest porumbel a castigat nu mai putin de 110,000 de franci belgieni( euro 2750), Frații Cattrijsse au câștigat un total de 270.000 de franci pentruAngouleme si Libourne și 38-ul  a fost imbarcati pentru întregul oraș din regiunea Bruxelles. Un alt porumbel  al lor a câștigat primul la nivel național și un premiu internațional în aceeași cursă din Libourne, care fusese casigata de 38-ul. Mai târziu ei au câștigat, de asemenea, o premieră națională la Carcassonne, cu unul din  porumbei lor

Ceea ce am încercat să spun
Oscar și Gerard au observat ceva special la 38-ul asta este motivul pentru care a fost întotdeauna  ținut în echipa. Unii ar putea spune că acest lucru nu este atât de ușor, dacă aveți loc pentru numai douăzeci de porumbei și atunci când aveti un buget restrans ,sunt de acord cu asta,este dificil să concurezi impotriva marilor crescatorii de porumbei . Unii au sugerat interzicerea in concurs a columbofililor cu 60 și 80 de masculi vaduvi impotriva unor loturi mici de porumbeii concurati natural. Chiar daca frații Cattrijsse sunt printre cei mai mari crescatori din Olanda, ei știu că nu insemna totul sa câștige o lungă serie de premii într-o singură cursă, asta nu este util pentru a menține porumbeiicare nu castiga premii de top. Doisprezece porumbei de top  de calitate sunt mai mult decât suficiente. Sunt crescatori care trimit  porumbei  doar pentru ai forma. Am avut o discuție cu
Dr. Brom from Bilthoven și am vorbit despre nevoia de răbdare și despre imperecherea  porumbeilor cu succes la reproductie. Dacă masculul A nu se asociaza  cu femelaB și cocosul C nu se potriveste cu femela D, dar toti sunt  porumbei buni cu  origini  pentru a fi buni reproducatori, este posibil  că masculul A x fem D sau masculul  C și si fem. B -ar putea sa dea mari campioni. De asemenea tinerii din aceste cupluri pot avea capacitatea de a se combina bine cu alte suse.
"Acest lucru nu înseamnă că trebuie să se aplice principiul  liberei asocieri la împerecherea", a declarat dr. Brom. Cred că am înțeles ceea ce vrea să spună. Ei bine, povestea de succes a fraților Cattrijsse, campionii mondiali din in glorie din 1950, începe în 1926, aproximativ cu un sfert de secol mai devreme.
  
Charles Vanderespt  din Oostende si nepotii sai
   

Pasarea de baza  a fost Big Blue, care a fost crescut tot de la un mascul solzat de la Jules Vanderespt de Leffinge, un oraș aproximativ 5 km distanță de Moere. Jules a fost fratele celebrului Charles,el a fost un brutar în Ostend-a lungul vieții lui, el a fost întotdeauna implicat în columbofil, de asemenea. Big Blue Cattrijsse a  descins dintr-o femela albastra de la Nesten Casteleyn din Gistel, care era linie Wegge-Vandevelde.

Big Blue a fost imperecheat cu o femela  de la Decnop de la Anderlecht si au crescut cativa porumbei de  buna calitate pentru curse. Mai întâi de toate,  Louis, care a devenit unul dintre factorii-cheie în voliera  frațiilor Cattrijsse. Câțiva ani mai devreme era Goliat, care a reușit să câștige un premiu întâi de Angouleme în anul 1926 pentru Geo Platteau. Geo stătea sub copaci Când a văzut porumbelul lui ajunge, toată lumea a fost uimit de această performanță. Ei bine, Louis a reușit să realizeze acest lucru de mai multe ori în cariera sa.

Dupa primul sau premiu de la Tours, el a reușit deasemenea să castige  de la Angouleme în Bruges.Frații lui,
 Napoleon, Lange si  Kleine au fost concurenti excelenti. Napoleon, de exemplu, a fost destul  o pasare de curse impresionanta,cu toate acestea, el nu sa dovedit un mare reproducator: urmașii lui nu erau de același calibru ca și tatăl lor. Esteposibil ca fratii Cattrijsse sa nu fi gasit cea mai buna pereche pentru el, ceea ce este adesea crucial. Uneori este posibil ca un frate este un reproducator senzational, în timp ce celălalt frate nu este deloc util. Păstrați în minte acest lucru se intampla si cele mai bune familii de porumbei.

În 1930, frații făcut o mișcare inteligentă  care a confirmat Statutul lor de crescatori foarte buni. Ei au cumpărat doua femele de la  Alberic Deforce , un brutar din Roeselare, și le-au imperecheat cu Louis și Kleine. Ambele perechi sau dovedit a fi un mare succes. Louis a reprodus porumbei remarcabili, incluzand : Cendre ( culoare cenusie ), Lange (Jr.), Kleine Blauwe si Blauwe Bordeaux.  Blauwe Bordeaux a realizat  un de top loc 10  în cursa memorabila cursa Belgia-Olanda de la Bordeaux. Kleine a reprodus crescute pe Gebroken Poot, care a realizat un al doilea internațional in aceeași cursă. s Cei doi porumbei  s-au porumbeiau fost premiati in Antwerp Champions’ Day din 1935.. Cele două crescatori calificațe din Flandra de Vest au fost admirate de mii dacă nu de zece mii sau crescatori.

Acest lucru nu a fost doar o victorie pentru Gebroken Poot . La cursa următoare ca importantă, Internaționalul Belgia-Franța de la Angouleme,  a reușit să remarce pe Blauwe Bordeaux: el a câștigat locul 1. Astfel de premii făcut pe frații Cattrijsse foarte celebri în lumea curselor de porumbei. În anii următori, au reușit să câștige premii mult mai multe si mai de top.

Un alt eveniment important în dezvoltarea crescatoriei de  porumbei Cattrijsse.In 1932 au achiziționat o mica femela cu o pata alba pe cap de Leopold Lamote din Mouscron. Acest lucru din nou, a fost o mișcare inteligentă pentru  crescatorii din Moere, care spun în glumă ca nu știu foarte multe despre porumbei. Oscar este numai zâmbet atunci când vorbeste  despre  recenta lor achizitie : "Am avut ocazia de a vinde aceasta femela Lamote la un prieten din Olanda, cu o marja de profit, dar am refuzat. Am asociat cu Gebroken Poot  și au reprodus  descendenti de calitate ,, inclusiv pe Goei Bolleken și celebru
 Sproeten . Această linie poate fi încă găsite în porumbarul nostru. Porumbelul Bolleken câștigat următoarele premii, la varsta de  doi ani, în 1938:
4th  Clermont in Gistel,
11th Dourdan in Diksmuide,
24th Orleans in leper,
7th  Tours in leperen,
3rd  Angouleme in Oostende, in double
12th provincial W. V. V. (810 p.),
3rd  Ruffec in Oostende, in double 5th provincial W. V. V.,
1st  Angouleme in Oostende, in double 12th provincial W.V.V.,
10th Bordeaux in Oostende, in double 10th provincial W.V.V.


Acest porumbel a castigat un total de 23507 de franci belgieni (590 de euro), care a fost o suma destul de mare pentru aceea perioada.

"Sunteți de necrezut", a spus șoferul, aprinzandusi o alta tigara. "Cel mai rău lucru este că  perseverati  și   veti concura din nou la  noi, în sezonul viitor." Ne-am uitat în jur și am văzut o casă plină de trofee careau fost câștigate in columbofilie. Ceea ce ne-a impresionat cel mai mult a fost o scluptura de bronz, care cântărește aproximativ 47 kg. Acesta arata un leu atacă un cerb dar la rândul său este atacat de un vultur (gigantic). Acesta a fost realizata în 1919 de către italianul Antonio  Amorcasti. Această piesă minunată a fost cumpărat pentru 6.000 de franci belgieni și a fost acorde in West Flemish Union ca  premiu pentru un concursurile  din doi ani.

Condițiile pentru a deveni proprietarul final al acestei piese au fost foarte exigent și-ar fi luat destul de mult timp înainte ca unul dintre participanți sa  câștige. Deci, sa decis că în cazul în care nu a existat nici un câștigător, după zece ani de zile sa organizeze  un playoff între concurenți, care câștiga cele mai multe  puncte în această competiție. Acest playoff a  trebuia să aibă loc pana înainte de 1940, dar fratii Cattrijsse au decis de altfel. Ei au imbarcat porumbelul lor  de top, Louis pentru acest concurs. Ei au câștigat un premiu 1 si  premiu 2 în '35 și au luat primele cinci premii în '36. Acest lucru a rezolvat problema. Niciodată nu au stat mult  timp în casă fratiilor  Cattrijsse. Există ceasuri in fiecare cameră, inclusiv mansarda. Ei au pierdut numărul de numărul  bicicletelor și jamboanelor si ceasurilor care le-au câștigat în cariera lor. Unul dintre cele mai prețioase este un minunat ceas cu carcasa  din argint masiv, care l-au câștigat  cu STB în 1950.
 
Fiii lui Louis

Acestia au fost porumbei destul de  temperamentali. Una  dintre acestia este acum găzduita într-o mansardă din Lauwe. Deja ea are  17 ani, este o vârstă frumoasă pentru o femela.  Cattrijsse  -au facut de asemenea o asociere cu binecunoscuta  femela  Pau a lui Rasson Wardje din Espierres, castigator a unui premiu National Pau, în '32, în condiții meteo foarte dificile.

Ernest Duray din Ecaussinnes, care a câștigat în premieră  națională la Pau, atât în ​​'30 și 31 (de fiecare data cu Blance Plume a lui, vânduta in cele din urma   chirurgului scotian  Dr. Anderson pentru 5000 de franci belgieni în '33, care câștiga de asemenea un  Premiul Național cu Ecaille d'en Bas în 1933) nu a putut bate insa porumbeii  Cattrysse Aceasta a fost o perioadă în care crescatorii valoni au fost pur și simplu outsideri.

Casa care arata ca un castel si podul   pentru văduvi al lui Ernest Duray.
Puteți vedea zeci de observatori, atunci când a câștigat Duray  primul național   de la Pau in 1933.


Casa care arata ca un castel si pod pentru văduvi sau Duray Ernest.
Puteți vedea zeci de observatori, atunci când a câștigat Duray național primul său de la Pau in 1933.

Flamandul, Edward Rasson din Espierres, un oraș de frontieră de-a lungul râului Scheldt între Tournai și Kortrijk, a reușit să stopeze marșul victorial al celor doi frați. "Stai", a spus fraților Cattrijsse, "Se pare că au niște porumbei buni, de asemenea, să mergem și să aibă o privire." Am fost întrebat odată într-o scrisoare, dacă fiul lui Louis de la frații Cattrijsse si femela  Pau sau Rasson au fost adăpostit în mansardă lui  Vanbruaene Andre. Acest lucru a fost cu referire la anunțul că Andre, comandantul neînvins din Lauwe, a avut unele dintre liniile genealogice ale fratilor Cattrijsse in voliera sa. In acest caz , a declarat scriitorul a scrisorii, se pare ca  în  concursurile naționale se da  luptă întreporumbei din aceiasi familie! Huyskens-Van Riel și Vanbruaene sunt  folosesc aceleasi liniile genealogice sau Molein de la Ypres, iar acum se pare că, acum
Vanbrune a optat pentru porumbei  Cattrijsse.                                            Se pare a fi cazul

Aproape fiecare columbofil din Flandra de Vest știa că batranul Louis putea sa dea de fiecare data mari campioni. El a fost unul dintre acei reproducatori care a dat pasari bune cu orice a fost cuplat. "Ai putea să-l asociați cu un porumbel fara  nici o valoare și el va reproduce  tot păsări valoroase ", a spus Gerard.
 Andre Vanbruaene știa la fel de bine,deci, el știa ce să facă. Chiar dacă el a fost destul de tanar a fost foarte diplomatic și precaut. El a fost foarte atenț să nu pentru a scrie nici o linie de reproducție inferioar în propria sa rasa chiar cel mai bun a fost pentru el doar doar destul de bun. Cu tact și discreție a reusit sa obtina un fiu al lui Ludovic, el nu s-a mulțumi cu mai puțin i-au luat opt ​​luni înainte eforturile sale au fost răsplătite. El a spus că ar fi așteptat timp de opt ani. Tarzan al sau, castigator al unui premiu internațional primul de la San Sebastian 1953 (Franci 225000 belgiene sau euro 5500), a fost un nepot a lui Louis, dar nu a fost fiul lui Louis asociat cu un porumbel de la Rasson.
17 ani  Fiul descendent al lui Ludovic , vorbeam despre asta de fapt, a fost găzduit în mansardă lui Rudolf Verhoeve, care este relativ nou pentru crescatorii de porumbei. El a avut un start bun și a câștigat deja o masina in cursa de la Barcelona. El a cumpăra numai porumbei de top si de  clasă. Acest lucru înseamnă că nu există un alt crescator de succes în oraș sau Lauwe si acolo sunt multi  crescatorii în acest oraș: Desrumeaux, Stichelbaut, Deschamps Vanhasten,
Frans Cloots etc Acesta este un oras de-a lungul Leie , Golden River, și are aproximativ 6000 de cetățeni. Noi nu știm numărul cluburilor de porumbei, dar știm că există 600 crescatori de porumbei, trebuie să fie dintre toti, destui care sunt  de succes. Să ne întoarcem la Ward Rasson: Te-am amintit de modul în care el a pus capăt lunga serie de victorii castigate de Dr. Bricoux si Ernest Duray, cele două crescatorii imbatabile valone. Acesta a fost pe 21 iulie, 1932 , 2995 de porumbei  au fost imbarcati  pentru National de la Pau, în Entente Beige,unii au spus că Flandra de Vest a avut vremea destul de bun, întrucât provincia Hainaut a fost acoperit în ceață.

Este o realitate faptul că multi dintre crescatorii de Vest flamand au fost în principal dar din acestia   au fost în minoritate. Duray, care a devenit un crescator faimos, daca ar fi castigat doar un premiu al 13-lea în acea zi,el a trebuit să caute scuze, omul  de la Ecaussinnes a vrut să se răzbune. A Realizat astfel un rezultat uimitor nu  am avut nici o alegere, ca să-l includă aici.

În cursa de la Pau, in 1933 au existat 3341 porumbei in
Entente Beige; Duray a imbarcati 24 masculi vaduvi. A avut in  ceas  următoarele, Temporizări: 9.13 - 10.42 - 10.47 - 10.54 - 11.04 - 11.19 - 11.37 - 11.47 - 11.53 - 11.54 - 11.57 - 12.18 - 12.27 - 12.31 - 12.39 - 12.53 - 12.57 - 13.55 - 14.40 și 16.51. El a castigat 20 de premii naționale : 1, 15, 20, 28, 51, 78, 112, 141, 142, 152, 211, 245, 255, 274, 324, 339, 507 și 640.

L-am vizitat de mai multe ori pentru a discuta despre metodele de reproducere ale lui Duray. El  considera că este imposibil ac cineva sa faca mai bine  asta. "Aș vrea ca prietenii mei s-a rupa acest record", el a spus , "dar mi-e teamă că ar trebui ceva efort!" Pronosticurile  Lui s-au adeverit. Acum am ajuns să mă gândesc la asta, există doar două rezultate care se potrivesc într-un fel cu recordul mondial al lui  Duray: performanta lui Huyskens-Van Riel de la Libourne '49: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9 , 13, 18, 42, 46, 82 și 97 provincial,  rezultat care a dominat jocul, si in Dublu național
Entente Beige,: 3, 7, 8, 10, 15, 24, 25, 44, 208, 237, 434 și 503 (2331 porumbei). Huyskens-Van Riel a imbarcat porumbei 14.

Și apoi există foarte impresionant de Leopold Bostijn de la Pau Moorslede 1950: 1, 2, 3, 4, 34 și 110, national în.
Entente Beige Pol a avut doar șase porumbei desemnați și primul  nominalizat  ajuns cu o rană  și fără coadă: a terminat al- 34lea . Aceasta înseamnă că rezultatul ar fi putut fi chiar mai bun fără acest incident. În sezonul precedent acest porumbel a castigat un 8 National  de la St Vincent.


După marile  licitații Bricoux si Duray  rasele unice de porumbei  au continuat să strălucească în crescatoriile prietenilor lor apropiati: Demil, Caramin, Chermanne, Massul etc Cu toate acestea, 1932 a fost un punct de cotitură. Rasson, crescatorul din Espierres, care este adesea numita partea vorbitoare de limba franceza din Flandra de Sud, a demonstrat că o bună locație este o modalitate de a bate un numar mare de porumbei și, eventual, campioni superioari ai crescatoriilor valone. Astfel crescatorii  Nestor Tremmery din Oudenburg, Charles Vanderespt din Ostend, frații Cattrijsse și Oscar Devriendt din Moere, familia DEPUYDT din Aartrijke, familia Duguffroy din Wingene, frații Vandenbosch în Tielt, Maurice Delbar în Ronse și multe altele decid cursa de la Bruxelles. Stim rezultatul


Oscar Devriend și fiul său Maurice în Moere
Dăm credit în cazul în care creditul este datorat: Aș dori să menționez că linia  Bricoux face baza unor  rase, cum ar fi Ernest Duray (Ecaussinnes), Demil Cyriel (Haine-St. Pavel), Caramin Arthur (Chatelet), Blaimont Oscar (Couillet) , Alfred Massul (La Louviere), Hector Desmet (Grammont), Charles Lossignol (Marchienne-au-Pont), Georges Chermanne (Châtelineau), Arthur Vanden Eijnde (Roux), Joarlette (Lodelinsart), Paul Brochart (Liège), Paulin Pirmez ( Lodelinsart), Paul Bernard (Sf. Servais) si multe altele, zoals Nestor Tremmery din Oudenburg, frații Danhaive din Basecles și (într-o măsură mai mică) Anvers columbofili Horemans și Hermans.

Mai jos puteti vedea un rezultat  cu porumbei Bricoux  la Chateauroux în 1939. A fost o zi fierbinte și acolo a fost un vânt de nord-est. Chateauroux provincial în R.U.P. Charleroi: primul castigator a avut o viteza de 974 m / min.

Mister Chermanne (Châtelineau):
1, 5, 6, 7, 23, 34, 37, 39, 40, 51, 52, 59, 60. 72, 73, 82, 99, 100, 102, 107, 117, 123, 125, 138, 147, 150, 151 la 166.
Mister Caramin (Chatelet): 2, 4, 11, 12, 14, 30, 33, 41, 42, 55, 56, 67, 74. 80,93,111,121,122,140,159 la 165.
Dr.. Bricoux nu a putut sa infranga  valul . El a fost bătut de alti crescatori cu porumbeii lui. El a spus întotdeauna că nu a fost ușor ca cineva s a obțina pe unul dintre porumbei lui buni. El a iubit cu adevărat porumbeii săi și a fost întotdeauna greu pentru el să cedeze unul dintre porumbeii sai. A fost  nevoie ca uneori, sa ii ia o oră pentru a intra în pod,  să ia porumbel pentru a merge înapoi afară. Uneori, el  lăsa să plece cumpărătorul mâna goală.

În perioada cuprinsă între '30 și '40 porumbeii Bricoux au obținut rezultate impresionante:

Angouleme 1930 în Charleroi, Național, ploaie și un vânt de nord. Doar un singur porumbel a fost înregistrată în ziua lansarii. A fost un porumbel de la Cyriel Demil, Bleu Bon  crescute în 1926 de la un cuplu de crescători de clasă de top de la Dr. Bricoux.
1930 Pau în Beige Antantei, naționale: Premiul 1 Duray în Ecaussinnes (Bricoux ).
1931 Național Liboume în Charleroi. Primele trei premii au fost castigate de Dr. Arthur Bricoux în Jolimont.
1931 Pau Național : Premiul 1 Duray în Ecaussinnes (Bricoux ).
1931 La Couronne, Național, Liege și Charleroi: premiul 1 Arthur Caramin la Chatelet, cu un masculde la Dr. Bricoux.
1932 Angouleme National din Bruxelles Premiul 1 Ernest Duray în Ecaussinnes; două premii dr. Bricoux în Jolimont.
 Angouleme 1933, Antanta Național Belge de la Bruxelles: Premiul 1 Oscar Blaimont în Couillet- Bricoux, cu un porumbel din '29,. Porumbelul a fost încă în viață și bine, în '45.
1933 Pau Național de Antanta Bej: Premiul 1 Ernest Duray în Ecaussinnes.
Ca Angouleme 1934, National: premiul 1 pentru necunoscutul crescator
Raoul Horgnies din Jolimont cu un porumbel pur Bricoux.
1935 Limoges Național de Antanta Bej: Premiul 1 Oscar Blaimont în Couillet cu un alt Bricoux pură de data aceasta, crescute de la o sora a lui  Cesar Jules.
1936 Angouleme Național (2.325 porumbei): Premiul 1 Alfred Massul în La Louviere, cu un porumbel pur Bricoux numit
Korporaal.
1937 Angouleme Național  (2.381 porumbei): premiul 1 cu un avans de  opt minute, Hector Desmet de la Grammont, cu un roșu Bricoux primul Bossu
1938 St Vincent Național: Premiul 1 Dr. Bricoux de la Jolimont. O cursă exigent, doar porumbei au ajuns la mansarda lor in aceea seara.
1939 Angouleme National: Premiul 1 Huet Octave din Falmignoul, cu un porumbel Bricoux-Tremmery

Zece ani mai târziu
1949 St Vincent Național. Huyskens-Van Riel-au imbarcat unii dintre cei mai buni porumbei ai lor și au câștigat un premiul 1 si 3. Au așteptat pentru ca porumbeii au sosit la ora 8 dimineața.
 Sâmbătă seara ( național, Bruxelles), Cand ziua de concurs este pe cale de a se  închide,  un singur porumbel a fost înregistrată în Belgia, cocoș de culoare roșie a lui Robert Dubie din Quaregnon. Am mers special sa vad  acest mascul concurat la natural. În cazul în care acesta ar fi  fost imbarcati in Liege, porumbelul ar fi câștigat șaisprezece sindicate, cu un avans de două ore și ar fi câștigat o mulțime de bani. Din păcate, proprietarul lui a fost doar un mic crescator din regiunea Mons ..

Și cum despre faptul că era mascul de culoare rosie? A fost un pur Bricoux-Demil-Caramin. Cu alte cuvinte: un Bricoux pur din Jolimont. Cel mai bun post-război porumbel pe distanțe lungi este
Rode Barcelona al fratiilor  Danhaive din Basecles. Puteți ghici deja originile sale. Se pare că valaorea crescatoriei Vest flamande a fost cu adevarat remarcabila.

S-ar putea întreba: au frați Cattrijsse, cea mai bune crescatorie de fond în Belgia între 1945 și '50. Vor  realiza  vreodată un rezultat comparabil cu cele mai bune rezultate ale lui  Bricoux , Duray, Huyskens-Van Riel și Bostijn?
Rode Barcelona of the Danhaive brothers from Basecles. Va las să fiti  judecători :
30 mai '48, în Roeselare Orleans, al provincia Flandra de Vest: 5, 6, 7, 8, 9, 11, 16, 18, 23, 26, 28, 33, 38, 50, 64, 69, 71, 76, 77 , 81, 85, 86, 94, 100, 116, 129, 134, 138, 170, 191, 195, 241 și 261 (1.210  de porumbei).
Aceasta este, desigur, o cursa de provincie, dar noi nu trebuie să uităm că crescatorii de porumbei  cei mai buni  și cei  mai buni campioni in  acel moment se aflau în Flandra de Vest.

Aș dori să mai adăugați un rezultat  la asta. Să ne  gândim  la rezultatul lui Andre Vanbruaene la
Liboume International 1949? El a avut patru porumbei imbarcati împotriva a păsări 9071: 2,9,56 și 84. Goede Zwarte si Coppi, care a concurat amandoi  si  la Bruxelles.


www.pipa.be                                                                                - Piet de Weerd - Degrave Martin

5 comentarii:

 1. De ce nu spuneți nimic despre importul direct Dr.Bricoux în 1938,România?.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dați mai multe infoatii amănunțite despre:originile si formarea liniilor Vincent Marien, Eduard(wandje)Rasoon,daca tot doriți să ne informați.

  RăspundețiȘtergere
 3. Eventual despre Evrad Havenith!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred că bănuiți de ce fac aceste sugestii. Același anonim.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu dețin destule informații despre importul de porumbei Bricoux decât ce s-a postat deja. În legătură cu sugestiile sunt curios și eu de orice are legătură cu subiectul...scrieți un articol și îl postam aici..cu sau fără semnătura dumneavoastră , Cum veți dori ! Aștept cu interes

  RăspundețiȘtergere

comantariu