duminică, 13 octombrie 2013

Crescatorie ,porumbei,metode...??

         A cam venit perioada cand  stand la gura sobei sa calculam ce... si ce... ne lipseste de nu ajungem si noi acolo sus...in top, ...macar un porumbel,ramanand adesea dezamagiti ca am cumparat porumbei,am investit bani in produse si crescatorie si ramenem tot acolo jos. Sa incepem cu inceputul ..
        Porumbeii...ca sa gasesti un superreproducator iti trebuie foarte mult noroc sau dupa cum spunea Kipp sa iti faci niste calcule matematice : el zboara 140 porumbei ramane cu 35-40 si acolo se vor regasi cel mult 4-5 reproducatori deci cumparatorii sa puna mana pe pix sa calculeze media . Am postat zilele acestea si pe facebook pe pagina clubului doua link-uri despre fratii Cattrisse, nu stiu cati au ramas cu un semn de intrebare cand au citit ca cei doi mai aveau un frate care concura aceiasi  porumbei ,insa fara rezultate... asta spune multe si trebuie sa dea de gandit,de fapt este lucrul care m-a facut sa scriu aceste randuri...oameni aduc un porumbel si vor sa obtina totul.
       Metoda....nu stiu cine a spus ...sper ca eu,ma cam lasa memoria ,cea mai buna este metoda ta daca ti-a adus rezultate insa este si o conditie sa nu o schimbi niciodata...aici sunt doua subdiviziuni. Prima ar cuprinde crescatorii de la inceput de drum care atunci cand se hotarasc  sa cumpere porumbei de la un crescator sa foloseasca intreaga metoda de zbor,hranire folosita de crescatorul in cauza. Cei dintr-a doua crescatorie sunt crescatorii care au deja porumbei si aduc pentru imbunatatire ....acestia trebuie sa studieze si mai atent daca pasarea,felul cum a fost triata si concurata  corespund cu profilul dorit in propria crescatorie.Am intrebat la expozitia de la Craiova din 2011 la seminarul Kipp/Lessmaisteur daca recomanda imperecherea unui porumbel de talie mare cu un porumbel de talie mica in vederea compensarii....mi s-a raspuns sa fiu atent ca am o problema daca incerc sa compensez ceva ......deci atunci cand aduci ceva,nu aduce nume si pedigree ci si fenotipul de pasare care se adapteaza zonei tale.
        Voliera, nu cea din urma deoarece ea este locul unde porumbeii trebuie sa gaseasca un mediu proprice pentru sanatate,odihna si motivatie. Personal atunci cand am luat porumbeii de la fratii Kovacs am copiat si crescatoria ...uite ca nu m-am gandit pana acum,poate fi si asta cauza pentru care   pasarile de Thone sunt deasupra celorlalti,interesanta  idee....deci am incercat sa ofer totul....crescatorie,metoda si porumbeii,opresc numai pe aceia care se integreaza in acest sistem....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu