joi, 18 octombrie 2018

Sezonul 2018

         Asa cum multi stiti am inceput sezonul plecand cu un grup dintre crescatorii buni din UCP la FNCPR. Portitele si mizeriile acceptate de conducere pentru mentinerea membrilor ne-au facut sa renuntam la colaborare. Am vrut sa plecam mai multi, dar asa cum se stie, peste tot sunt si persoane care se opun. Unele vandute standardului, altele doritoare de o functie, altii sperand ca daca pleaca unii vor iesii ei in evidenta,foarte multi amenintati ca nu vom avea centru de imbarcare la Tg-Jiu (acesta fiind resedinta de judet si cei mai multi membrii). Spuneau ca ce le trebuie lor olimpiada? Fiecare cu scuza lui - sanatosi sa fie ca restul se rezolva in timp!

Noi am reusit ce ne-am propus. Sa avem porumbei in expozitia nationala si sa mentinem centrul de imbarcare. A mai fost la inceput de sezon o problema neplacuta. Cum plecasera odata cu mine o multime de baieti, iar baiatul care facea clasamentele a ramas la UCP m-am angajat sa ma implic eu. Cauta programe, laptop cabluri, unitati pentru Benzing, Bricon, Tauris, programul uniunii fara nici o informatie. Le multumesc celor doi care m-au ajutat foarte mult: Parvulescu Catalin si Baiasoiu Cristian. Sa fie sanatosi si cei care nu mi-au mai raspuns la telefon dupa ce le-am spus cu ce as vrea sa ma ajute!Unii dintre voi ma stiti si stiti si visul meu. Am ajutat si am incercat sa ajut in columbofilie tineri, si in special tineri dezghetati, visand ca la batranete sa concurez intr-un club condus de oameni de calitate cu alte viziuni fata de ce gasisem in columbofilie in 2002. Unul dintre baietii astia la care am tinut si pe care il sunam sa il scot la o cafea, sa il vad de cate ori mergeam acasa la tara ajuns presedinte ,nu imi dau seama daca din rautate, nestiinta sau prostie, intr-o discutie cu presedintele FNCPR a insinuat ca as fi trecut eronat alte coordonate de la locul lansarii pentru a influenta rezulatele, avantajand unii crescatori. Era vorba de un concurs, dupa ce mi-am notat coordonatele si am scos fisa, soferul a mutat masina cu 1 km, eu nemaiputand modifica. Ii si trimisesem mesaj dlui Manta. In fine, toate s-au terminat cu bine. Nu am plecat de la FNCPR pentru ca pusesem mai multi baieti sa faca pasul alaturi de mine, iar eu fac multe in viata, iar unul dintre aceste lucruri este ca nu las oamenii la greu. Nici nu am discutat atunci, pentru a nu mai starni valuri. Recunosc, ca sunt un om dificil de multe ori, am mai injurat, am mai lovit. Vin din alta lume, dar nu cred ca am trecut vreodata pe langa o mana intinsa. Apelativul "hot" asociat numelui meu, a fost cea mai urata palma pe care mi-a dat-o viata. Multumesc celor care au fost alaturi de mine, dar mai ales celor care au spus ..."exclus sa faca in mod voit asa ceva Tavi !!!!".

Ca si lectie de viata: nu poti sa te izolezi de oameni, ii accepti asa cum sunt. Ca si sfat : nu stii prin ce trece un om chiar daca e sau nu prietenul tau. Mai intai il iei pe el deoparte si ii spui : "Frate, voit sau nu, acolo ai gresit, rezolva si sa nu se mai intample ! "Pe plan personal, greu pentru mine datorita problemelor de sanatate, nici crescatoria nereusind sa iasa in evidenta asa cum facuse anii trecuti. A fost un an dificil si pentru toti cei 3 membrii ai tandemului, dar sfarsitul ne gaseste bine ancorati, readusi pe linia de plutire si cel mai important optimisti.

sosire Iziumhttps://www.facebook.com/panescu.octavian/videos/vb.100001696588455/1894561737277027/?type=3

                   In sezonul cu maturi am avut 9 de 2 ani, iar puii cu probleme, in toamna nu au vrut sa straluceasca nici macar ca aspect, nereusind sa imi gasesc intre cei 12 yarlingi niciun mascul favorit. A fost fara discutii anul lui 039/10. Aceasta familie reusind sa se impuna in mai multe crescatorii, inclusiv la noi 519/16 loc 2 judet la Izium, loc 10 zona 1193 km ,loc 4 Maraton si As Maraton si loc 5 Extrem Maraton judet, nepot din 039. Un frate a avut sosiri bune la Bucuresti 390915/17, alt frate bun 508/16, desi lovit, la inceput de sezon a reusit sa claseze 3 maratoane si a ramas la reproductie impreuna cu inca o sora de '17 deorece puii de 2018 si toata crescatoria a revenit la Carbesti. Cea mai frumoasa cursa insa a fost Krivoi rog 1 853 km. Primul porumbel sosit in 4 crescatorii, la noi si la 3 prieteni de-ai nostrii, nepoti din 039/10 . Cred ca au fost cele mai placute apeluri primite!Am ramas cu 61 de pui, acesta fiind lotul pentru sezonul 2019 . Am pierdut cateva pasari la reacomodare, dar suntem foarte multumiti de integrare. Am reusit sa ii miscam ,mici afectiuni cu difetrovariola si adeno depasite fara probleme. Ne pregatim pentru 2019 cu alta crescatorie in constructie, tinerii zburand anul acesta din cea veche, sedintele de hemodializa m-au readus si pe plan personal desupra liniei de plutire. Am reorganizat reproductia eliminand multe din pasarile aduse 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu