joi, 28 martie 2019

Pros Roosen -unicul si inegalabilul

.

Există doar UNUL- Pros Roosen! ...

Pros Roosen, una dintre cele mai mari personalități sportive și cele mai mari crescători de porumbei, a decedat în august 2010. Cu multă vreme înainte de a trece in nefiinta, recunoscutul cronicar de sport columbil "Columbus" a vizitat pe Pro și a notat gândurile despre pasiunea vieții sale.
Această lucrare a fost publicată în revista "De Duif" Pigeon Sport în limba flamandă , în 2009, cu puțin timp înainte ca Pro să moară și am tradus-o în limba engleză pentru "Duif Chronicles Online", totuși datorită calendarului si  nefericirii evenimentelor, am decis să nu o publica la momentul respectiv.
Acum, zece ani mai târziu,  credem că acum ar fi de interes pentru crescătorii din întreaga lume, așa că, cu bunăvoința permisă a "Columbus" și a lui Jan și Rik Hermans vom publica povestea în trei părți.
Pros Roosen, Kermt, Belgia ....

 Partea 1 Omul și crescătorul.

Nimeni nu poate contesta: există doar un profesionist Roosen ... În lumea sportivă a porumbeilor, avem o mulțime de campioni, ar fi :campioni, super campioni, campioni cu capital , superstari, cascadori, magicieni și așa mai departe. Avem chiar și doi băieți minunați,avem de asemenea si  profesioniști dar nu există alții ca el.
Ați observat că Pros Roosen este singurul crescător din Belgia, sau poate chiar întreaga lume, ale cărui titluri au mai mult de-a face cu personalitatea sa decât cu cursele de porumbei? Nu că cursele de porumbei nu sunt de cea mai înaltă clasa,ci din cauza personalității sale prietenoase și cinstite. Întrebați pe cineva care este "ambasadorul" sportului ce porumbei ... avem doar unul: Pro. Sau cereți crescătorilor din Limburg, Olanda, care este modelul lor, mentorul lor este ... și toți vor spune același lucru: Pro.
Am avut onoarea de a fi oaspetele acestui domn. Așa că stati jos confortabil,va fi o poveste de emoție, ambiție și pasiune si un apel pentru un sport columbofil cinstit și transparent.
Este o poveste în trei părți:

1.Omul și crescătorul
2.Formarea crescatoriei(1965-2000) 3.Noua carieră (2001 și până acum)
Partea 1

Omul și crescătorul de porumbei

Deodată totul a devenit diferit ...
"Ar fi trebuit sa ma ingrijesc asa  cum m-am uitat mereu dupa porumbeii mei ...", spune Pros atunci cand m-am intereseaza sanatatea lui. "Am trăit viața într-o treaptă superioară și acum plătesc prețul pentru asta. Toată viața mea am spus că trebuie să hrăniți usor porumbei, însă eu am mâncat și am băut prea mult: am putut să ma las de alcool, dar băuturile răcoritoare, dulciurile și alimentele bune erau dependența mea ... Inima mea sa răzvrătit deja de câteva ori, spatele meu este în cea mai mare parte uzat, și apoi, desigur, mi sa întâmplat ... " Și profesionistul îsi arată picioarele, care nu au mai funcționat corect în ultimii ani: aproape nici un simt, nici o putere și nici un control. A fost condamnat la
scaunul cu rotile. "Totul a început foarte inocent", spune Pro, cu un anumit regret "Un specialist în Pellenberg a spus că mă va vindeca de durerile de spate cu o operațiune specială. Operația a durat opt
 ore, iar chirurgul era mulțumit de el și de munca lui ... Dar când m-am trezit, totul părea că a mers prost: nu puteam să simt partea inferioară a corpului meu, nu mi-am putut face picioarele să se miste și faptul ca voi mai merge a fost pus la îndoială. Ce s-a întâmplat? Nimeni nu poate să-mi spună. Dar trebuie să continui. Viața merge înainte. Boala de spate nu s-a diminuat și sunt în permanență dependentă de alte persoane să mă ajute să mă îngrijeasca. Mai ales pentru a ma deplasa ...
Sapte luni
Operația a fost doar începutul ... după ce a început recuperarea: recuperarea de la operație, recuperarea rănilor de pe spate, învățarea de a trăi cu un handicap foarte mare și în special încercarea de a-mi întări echilibrul mental. "Lovitura pentru sanatatea mea mintala a fost enorma", spune Pro, dupa un an si jumatate de la  operatie. "As fi putut să mă descurc într-o nenorocire, chiar și într-un dezastru mic, dar ceva de genul ăsta nu mi-am inchipuit niciodată. Personalul medical și psihoterapeutul de la spital au insistat să imi prescrie medicamente anti-depresive care să mă ajute să fac față. Dar am renunțat mereu la aceste
oferte cu un zâmbet: nu am fost deprimat și nu am vrut vreodată să devin deprimat. Am fost întotdeauna optimist și eram hotărât să rămân optimist, handicapat sau nu. Dar nu este și nu a fost ușor. Șapte luni am fost în spital pentru a mă recupera, și în tot acest timp, doar o singură întrebare stătea în capul meu: "Cum pot ieși de aici?" Sau, de fapt, au existat două întrebări: cum pot ieși de aici și în ce condiție voi ieși de aici. A fost o perioadă foarte dificilă. Din fericire am avut o mulțime de sprijin de la familia și prietenii mei. Medicii nu au întâlnit niciodată așa ceva în spital: tot timpul a fost cineva la telefon pentru a întreba de mine, continuu vizitatorii au venit și au plecat. Desigur, mulți dintre ei erau prieteni din sportul cu porumbei. De fiecare data cand m-am intrebat: cum ma voi intoarce din nou la porumbeii mei ... pentru ca porumbeii mei sunt ultimul lucru pe care il pot lua de la mine ".

Pros Roosen cu ,,Freddy,,

Ironia sorti..

Nu putem rezista să punem o întrebare pe care unii, fără îndoială, l-ar fi întrebat de zeci de ori: "Nu credeți că este ironic, Pro, că trebuie să treceți viața așa după toți acei ani in care ati sustinut cauze pentru cei mai puțin norocoși din viață și cei cu handicap: cum ar fi "Actie Zorgenkind", "Ave Regina" și multe alte
organizații de caritate pe care le-ai susținut? "Dar Prof se uită la mine filosofic:" Nu trebuie să o vezi așa,sunt încă atât de mulți oameni, adulți și copii, care au o viață mult mai grea decât am eu. Nu regret nimic, nu sunt suparat  pe nimic și voi continua mereu să fac tot ce pot pentru motive bune. Încă mai facem prea puțin pentru cei mai puțin norocoși decât noi înșine ... Eu însumi voi supraviețui, nu mă tem ".
Și prin asta recunoaștem din nou pe Profi, sufletul bun cu o inimă mare.
Și, într-adevăr, Pro s-a adaptat, din nevoia absolută. Casa lui și m
lofturile au fost modificate și Pros și-a cumpărat un scaun cu rotile tehnologic foarte înalt, care îi permite să se deplaseze in crescatorie și chiar îl ajută (mecanic) să stea în poziție verticală pentru a se putea descurca porumbeii. În fiecare zi, un fizioterapeut vine să ajute la menținerea circulației în jumătatea inferioară a corpului  și să-i întărească brațele. "Și în afară de aceasta, desigur, în multe cazuri depind de familie și prieteni", concluzionează prozatorul, "dar destul despre mine, să vorbim acum despre porumbei".

Nici un vrăjitor

Dacă vrei să jignesti profesioniștii, trebuie să-i spui doar esti un "vrăjitor de porumbei" sau un "magician de porumbei". "Sportul de porumbei nu este o chestie de trucuri magice sau de comenzi rapide și, desigur, nu de miracole", spune Pro, sunt iritat de oamenii care văd asa  sportul cu  porumbei, sau chiar mai rău, care practică acest sport. "Nu pot să accept  oameni care vand sute de porumbei la prețuri astronomice, dar cu care alți crescători nu câștigă niciodată nimic, spunand că nu au cumpărat crescătorul împreună cu porumbeii. Nu pot să cred că unii dintre acești "magicieni" reușesc să distrugă lucrurile prin vânzarea de porumbei care nu vor produce descendenți decenți pentru alții. "Pro se  gândește pentru un moment și apoi adaugă:" Nu acuză pe nimeni de practici necinstite , nu mă înțelegeți rău, dar când dau porumbei altora sau le vând, atunci vreau să fie aibe succes cu păsările mele. De fapt, am două cutii de pantofi pline de note și mulțumiri de la oameni din întreaga lume, care au succes cu porumbeii mei. Și voi profita întotdeauna de oportunitatea de a da sfaturi oamenilor care o cer. Nu am nici un secret, dar, din experiența mea, oamenii cred că se pricep sau nu vor să-și petreacă energia sau timpul pentru a-mi pune sfaturile  în practică. Dar asta este bine pentru mine ".
Vom lua o ofertă de sfaturi și vom încerca mai târziu să extragem toate sfaturile și trucurile din el, astfel încât
cititorii noștri să încerce, de asemenea, să concureze ca și campioni cu porumbeii lor.
"Dar trebuie să aveți cei mai buni porumbei pentru a avea succes", insistă Pro. El deja regretă ceea ce a spus despre acești "magicieni" și adaugă repede: "Nu numesc persoane personal, înțelegi." Și acesta este din nou adevăratul profesionist, nu dorește să ofenseze pe nimeni.

Porumbei buni

De multe ori oamenii au încercat să descrie ce definește un porumbel de vârf,mulți reporteri și cronicari columbofili au încercat în zadar. Să ascultăm din nou ceea ce spune Pro. Omul care a reusit sa nasca porumbei de varf cum insira altii margelele pe o ata. Alți profesioniști decât Roosen care sa fi  crescut atât de mulți porumbei care sa câștige mai multe premii din  mai multe mii de concurenți nu exista sau sa fi  câștigat peste 80 de premii fără dubluri (profesionistul are un porumbel cu 104 premii unic, altul cu 97, unii cu 89, 84 sau 80 de premii ... ai putea să te potrivești?). Și întotdeauna cu un număr limitat de porumbei.
Cine nu cunoaște numele, "Supercrack 327", "Bourgeske" sau "Nationaal", "Computer I și II", sau mai
recent "Flits", "Tarzan" și așa mai departe?
"Asta înseamnă că există ceva de văzut, de simțit, de a observa într-un porumbel bun?" Întrebăm ...
"Mă tem că trebuie să vă dezamăgesc", recunoaște Pro, "Nu credeți că puteti merge in piața de porumbei din Lier și triind sau uitându-va la un porumbel tânăr va veti intoarce acasă cu câțiva câștigători provinciali. Nu este așa de simplu, deoarece super porumbeii aproape toti provin din super-rase.  Piet de Weerd spune de zeci de ani: "toți porumbeii buni sunt legați unul de celălalt ... de aceea trebuie să găsiți o astfel de super-rasă și apoi să începeți să selectați nemilos. Nu toți sunt porumbei buni, să nu mai vorbim de super-porumbei, nici măcar în cele mai bune dinastii ".
Și profesionistul face  un calcul: "Când cumpăr porumbei, să presupunem că sunt 100, de la cineva și sunt 10 porumbei acceptabili și unul foarte bun printre ei, atunci sunt o persoană foarte fericită. Câteodată cumpăr 60 de porumbei dintr-o mansardă și după doi ani nu mai rămân cu nimic. Pe prima pagină a fiecărei reviste va apărea un crescător care va naște 1 până la 3% porumbei buni. Fanii ar trebui să țină cont de acest lucru mai mult, atunci când merg sa cumpere un porumbel ... "
Este clar: pentru profesioniști (și pentru mulți alți campioni) totul se învârte în jurul porumbeilor buni.
Dacă ar exista  "secretele" care sa aibe succes, atunci fiecare campion nu ar avea decât porumbei buni.


Stradivarius

Dacă i-ai dat lui Yehudi Menuhin o vioară de jucărie, cu siguranță ar face muzică cu ea. Dar ca să-l auzi pe cel mai bun, ar fi bine să-i dai un Stradivarius. Același lucru este valabil și pentru sportul cu porumbei. Porumbelul este instrumentul și crescatorul virtuosul care obține cele mai bune rezultate. Dar cu un porumbel "rău", cel mai bine nu înseamnă prea mult. Trebuie sa  spunem că Pro, îl putem numi cu siguranță un virtuoz, crede mai presus de toate in  calitatea porumbelului. De aceea își cumpără porumbei  de bună calitate și de multe ori cu succes ...
Lui Pro îi place să facă comparația cu un ciclist și cu bicicleta. Cel mai bun cursier  de ciclism are, de obicei, cea mai bună bicicletă, dar dă bicicleta unui cursier de clasa a doua și nu realizează nimic cu ea.
Deci, crescătorul și porumbelul formează un doi inseparabili. Cel mai important dintre cei doi fiind porumbelul: fără porumbelul excepțional nu se va întâmpla niciodată, nimic. Al doilea factor este
intrarea crescatorului și asta înseamnă totul; de la intuiții în îngrijirea porumbeilor, oferirea loftului ideal, păstrarea sănătoasă a porumbeilor, motivarea acestora și așa mai departe ....
O secundă
Marco Borsato cântă "O secundă" și tocmai acesta este timpul pe care Pro îl pretinde că are nevoie pentru a forma o opinie destul de clară asupra unui porumbel pe care îl deține pentru prima dată.
"Când mă duc la o vânzare sau când inspectez un mansardă", spune Prof, "știu după aproximativ o secundă dacă îmi place un porumbel sau nu. Nu vreau să fiu nepoliticos desigur, așa că îi țin puțin mai mult, dar numai foarte rar se va schimba părerea mea despre "rău" in "bine", uitându-se mai îndeaproape la pasăre ... "
Ce se simte profesionistul când studiaza un porumbel ? ,,O impresie de ansamblu a corpului, a forței, a stabilității și a echilibrului, combinată cu un sentiment imperativ de pene groase și moi, uleioase. "Un porumbel greu sau uscat nu este niciodata un porumbel bun", spune Pro
Este foarte dificil de a pune în cuvinte impresia
generală a unui porumbel și, fără îndoială, o parte considerabilă a acestuia este o intuiție, un sentiment instinctiv de ... "acesta are ceea ce este necesar" și "nu vreau".
Am mai multă senzație: "Și când prima impresie este pozitivă.La ce altceva te uiți?"
"Depinde ce caut, un porumbel de scurta distanta are nevoie de calitati diferite de porumbelul pe distante lungi. Dar fiecare dintre ei trebuie să fie construit în mod robust și să aibă un piept larg și ferm, pentru că acolo este locul unde se află motorul. Nu vreau porumbei care nu sunt fermi, pentru că se înmulțesc foarte repede și înainte să iti dai seama  întregul tau lot este slăbit și s-a dus succesul tău. Porumbeii trebuie să aibă mușchi buni: abundent și suplu și am învățat că același lucru este valabil și pentru alergătorii de viteză. Și, mai departe, da, așa cum spune și Piet de Weerd, tensiunea corpului, stăruintele încăpățânare și transe. Nu zbaterea unui porumbel timid care vrea să scape, ci tremuratul nerăbdător al unui sânge complet, care spune: "Ține-ți mâinile de pe  trupul meu" ... toți acești factori în ansamblu trebuie să fie satisfăcătoare, nu voi selecta niciodată una detaliu."
Nu un om de teorie
Profesorul nu poate înțelege modul în care unii crescatori pot urma unii profeții carismatici, care jură pe "teoria ochilor", "teoria aripilor", "teoria mușchilor" sau "teoria gâtului".
"Luați-i pe specialiștii de ochi", explică Pros, "după mai multe generații au construit o colecție de porumbei cu ochi pe care chiar" De Dolle "ar fi gelos, dar niciodată nu câștigă nici un fel de curse cu ei. Acesti porumbei arata bine in fotografii, pe Internet sau intr-un catalog si ar putea sa-i atraga pe cativa colegi cu ei, dar niciodata un crescator serios care vrea sa aiba succes cu acesti porumbei. Nu mă veți auzi spunând că ochii nu sunt importanți, dimpotrivă, dar ei nu ar trebui să devină niciodată un obiectiv pe cont propriu. Pe de altă parte, nu fiecare examinator cu o lupă este un bărbat priceput. Dar sunt mult mai multe lucruri pentru a vedea și a simți la un porumbel. Sunt deja mulțumit când capul arată personajul și când aspectul este inteligent. "
Același lucru este valabil și pentru "teoria aripilor". De preferință, o aripă trebuie să fie conformă cărții, dar aici este aceeași parere: nu ar trebui să devină niciodată o obsesie. De la Jan Grondelaers și Rick Vrancken, am învățat cum ar trebui să arate aripa ideală. Lui Pro îi place un braț robust, ceea ce indică o bătaie aripilor bine înfiptă și în aer. Mai ales primele șase pene trebuie să se suprapună și să se combine pentru a menține circulația aerului în mod eficient
si apoi vârful aripii, pasul celei de-a saptea reminge, ventilația, dar toată lumea stie despre asta.
"Examinatori musculari": aceeași poveste, foarte importantă, dar niciodată singurul standard care să acorde prioritate reproducerii. Pro spune că nu știe prea multe despre mușchii înșiși ...
Gâtul este o altă poveste cu totul. Gâtul este mai mult un indicator al stării și sănătății, argumentează experții. Experiența lui este că un porumbel care se simte matasos va avea un gât bun. Numai dacă are îndoieli, uneori deschide cu grijă un cioc.
Dar, de asemenea, are preferințele lui. "Îmi place să văd o bandă de culoare neagră  la sfârșitul cozii", ne spune el. "Nu încerc să reproduc asta în porumbeii mei, dar nici nu vreau să-l pierd din stocul meu de bază. Deși cu porumbei roșii și cuci, dunga nu este vizibilă ... "Această bandă largă indică, promisiunea unui sânge bun, al pedigree-ului. Atunci când culorile de pigmentare devin apoase și palide, atunci pierdeți pedigriul  și linia de sânge puternic", cel puțin aceasta este opinia profesioniștilor.
Primul câștigător belgian al celebrului concurs Gouden Duif a fost ...
Pros Roosen.

Aici, ca "Superstar al anului la demifond". René Van Hoydonck (viteza) și Roger Vereecke (pe distanțe lungi).

Capul

A reproduce și a selecta atleți frumos este un început, dar cu siguranță nu întregul proces. "Un porumbel trebuie să aibă calități fizice mari", spune Prof, "dar acesta este doar începutul. Restul se desfășoară în interiorul capului porumbelului: caracterul, capacitatea psihologică de a zbura o cursa, spiritul de luptă și bineînțeles orientarea. Un porumbel de vârf este întotdeauna un porumbel cu propria "personalitate", un caracter unic și, uneori, involuntar. "Când ne întrebăm ce înseamnă asta, Pros devine foarte psihologic ...
Deoarece animalele sunt exact la fel ca oamenii
În Olanda a existat odată un desen animat în televiziune, numit "Fabeltjeskrant" ("Hârtia Fairytale"). În acel moment a fost un cântec "Pentru că animalele sunt exact la fel ca oamenii, cu aceleași dorințe ca și oamenii ..." Și exact așa gândește Pros despre porumbeii lui. "Nu spuneți prea repede, este doar un porumbel", spun musulmanii, "porumbeii sunt de obicei mult mai deștepți decât credeți voi. Ei învață
repede și, de asemenea,  din obiceiurile greșite, cum ar fi să fii timid sau să intrăm încet în mansardă.
Toată cariera sa Pro spune că un crescător trebuie să fie un psiholog de porumbei: el trebuie să înțeleagă sufletul unui porumbel prin și peste. Trebuie să se poată gândi ca un porumbel. Trebuie să înțeleagă limba porumbeilor. Și nu toată lumea poate face asta.
"Când vorbim de porumbei, folosim adesea concepții cu un dublu sens: cum ar fi instinctul, vitalitatea, perseverența, caracterul ...", spune Prof. "Ceea ce Piet de Weerd numește vitalitate, mai degrabă aș numi teama ... și perseverența, este acea duritate, persistență, spirit de luptă? Nu există un vocabular clar pentru a vorbi despre porumbei. Mi-ar fi mult mai usor să folosesc termeni din psihologia umană, deși știu că nu este același lucru. Porumbeii adevărați au ceva uman în ei: sunt înțelepți în loc de timizi, au personalitate în loc de instinct de turmă. "327" mi-a spus întotdeauna când era în formă,el venea direct la mine. Dacă el ma evita, era pentru că încă nu era gata ... "
Pe lângă un cursier excelent, "327" era și un porumbel special. Potrivit lui Pro, lui nu i a  plăcut să zboare cu grupul. Când era în formă bună, el zbura deasupra grupului sau foarte scăzut sub restul. In timpul exercitiilor, el a disparut de multe ori din vedere timp de cateva ore cand a intrat in forma. "Rode Interpares" a
fost, de asemenea, un porumbel special. De asemenea, nu îi plăcea să zboare cu grupul și îi plăcea să zboare singur. Specialitatea lui era să zboare în sus și în jos, ca și cum zbura pe un munte și apoi din nou ... poate cu Pirineii în capul lui?
Iar profesionistului îi plac, acești "excentrici".

Observare
 Profesioniștii nu pot înțelege cum unii crescători pot deschide fereastra și apoi pot pleca să facă ceva curățenie sau să bea o ceașcă de cafea. "În felul ăsta uiti de tot, nu-i așa?" "În timpul sezonului nu vreau să-mi lipsească o lovitură de aripă atunci când se antreneaza pasarile. Vă puteți imagina un antrenor de fotbal care își pune jucătorul să lucreze și apoi se duce la cantină? El vrea să fie prezent și să-și urmărească jucătorii pentru următorul meci. Și cu porumbeii e același lucru, nu-i așa?
Dacă trebuie să arunci pietre sau o minge la porumbei pe acoperiș, există ceva foarte greșit, potrivit luiPros. Porumbeii trebuie să fie dispuși și dornici să zboare, deși el nu se îndepărtează de utilizarea steagului la începutul sezonului pentru ai face sa intre în rutină. Porumbeii se învață rapid.
Desigur, observarea nu se limitează la exercițiu. De asemenea, în crescatorie,Pros vrea să vadă totul: comportament cuibărit, rivalitate pe care o poate exploata,  ... Observarea acestor lucruri constituie baza motivării porumbeilor.

Motivaţia
Motivarea porumbeilor înseamnă apel la instinctul lor de supraviețuire. La fel ca orice altă creatură vie, porumbeii doresc să se reproducă pentru a menține specia.
În vaduvia clasică a fost suficient să arătați găina la plecare și aceeași (sau altă) găină așezată în boxa la întoarcere. "Nu cred că acest lucru este suficient", spune Prof. Profesorii au idei foarte diferite despre motivarea porumbeilor.
Metoda de motivare a favorurilor profesionale se bazează aproape în întregime pe instinctul teritorial. Un porumbel dorește să-și securizeze teritoriul, care este prima condiție pentru creșterea în siguranță. Acesta este un comportament instinctiv pe care îl vedeți peste regnul animal.
"Deci, cum funcționează acest lucru în practică?" Vreau să știu.
"Ei bine, le-am spus oamenilor de zeci de ori, dar încă nu m-a urmat nimeni", chicoti Pro. "Fiecare mansardă găzduiește doar câteva perechi de porumbei, dintre care câteva sunt sacrificate pentru a le motiva pe ceilalți. Este un joc care continuă pe parcursul săptămânii. Porumbeii sunt închise în boxe, cu excepția unuia. Acest porumbel predomină și se consideră stăpân al crescatoriei. Celelalte păsări devin atît de furioase, încît se vor ucide cu bucurie, dacă se vor lăsa împreună ... Prin alternarea unui porumbel liber, puteți face doi sau trei porumbei să creadă că întregul coridor ar putea fi al lor ... dacă ei sunt cei care se întorc mai întâi acasă ati reusit Simplu, nu-i așa? "Experț observă aspectul de pe  față și înțelege că nu suntem complet convinși. "Nu vă faceți griji, veți învăța din experiență"mă liniștește.
Timp de peste 30 de ani am vizitat promițătorii și de fiecare dată când intru în mansardele sale, mă uimește cum sunt înfruntați porumbeii lui. Ei sunt vizibil fericiți să se amestece cu stăpânul lor. "Această relație personală este importantă," spune Pro, "susțin această legătură în fiecare zi și sunt convins că se întorc și acasă pentru mine".
Privind după porumbei
Am avut deja o lungă discuție cu profesioniștii despre calitatea unui porumbel și despre psihologia porumbeilor. Mai rămâne un alt subiect important: cum aduceți acei porumbei super selectați în cea mai bună stare? Ce despre sănătate, hrănire, management, ventilație și orice altceva. Pro  nu isi retine de obicei limba, așa că sper că tu cititorule și cu mine putem învăța ceva de la antrenorul de porumbei.

Sănătate

"Toți cei care au avut vreodată o răceală singur, știu cum se simte și poate aprecia că un porumbel cu o răceală  nu poate câștiga un premiu. Prin urmare, sănătatea are o importanță deosebită ", explică Pros. Dar asta este ceva pe care cu toții am știut-o deja. Nici un crescător nu se va îndoi de asta. Dar este mai ușor de zis decât de făcut. În spatele fiecărei schimbări a vremii, în spatele fiecărui pic de umiditate sau pescaj, în spatele fiecărei nopți din coș se ascunde o boală. Suprafețele bogate și coșurile mai aglomerate, in care mănâncă și beau împreună din aceleași containere și adapatorile adesea contaminate, oferă mediul ideal pentru bolile porumbeilor.
"Pune doar câtiva porumbei într-o mansardă, aceasta este cea mai bună regulă pentru sănătatea porumbeilor", spune Pros."Porumbeii se pot păstra,
de obicei, sănătoși și chiar pot cuceri infecții ușoare fără ajutor din partea crescătorului. Dar numai dacă nu sunt prea multi într-o mansardă. Ar putea avea ceva de a face cu mai mult oxigen în mansardă, dar cu siguranță absența stresului este un factor decisiv. "
De fapt, noi toți ar trebui să știm acest lucru din experiență, dar diferența mare este că putini fac acest lucru în practică. Doar unul sau doi porumbei super sănătoși într-o mansardă de 10 metri pătrați, decât 12 care au probleme de sănătate pe tot parcursul sezonului și nu realizează mult ca si rezultate... drastic, dar eficient. Dar, destul de ciudat, Pros Roosen nu are prea multă ventilație în mansarda sa de văduvie. Totul se face etanș la aer cu carton și material de izolație. "Pot să scap de asta, pentru că sunt doar câțiva porumbei în mansardă", explică Pros. De fiecare dată când sunt deschise ușile sau ferestrele, ventilația este suficientă pentru a dura o perioadă mai lungă ... "
Dar, desigur, cu ceilalți porumbei, crescători, adulți și tineri,  au tot atâte boli în lumea porumbeilor.
Modificări ale mansardei

De la natură la farmacie
„Încerc să previn bolile,“ Pro ne spune. Acest lucru înseamnă că el folosește, ocazional,  pre-BIOTICA sau pro-BIOTICA,  el dă în principal porumbeii sai produse pentru a îmbunătăți starea, astfel încât germenii nu primesc o șansă de a se stabili. El a fost, fără îndoială, unul dintre primii care a dat otet de mere porumbeilor, lucru pe care a învățat de la prietenul său german Dr. Sauer în 1979. „Nimeni altcineva nu a mai  știut nimic, am folosit otet de mere la acel moment. Dar imediat după ce le-am spus celorlalți despre asta, comercianții s-au avântat și au început să-l vândă cu găleată ", chicotesc Pro. "Același lucru sa întâmplat și cu" Zell-Oxygen ". Un produs german bazat pe drojdie lichidă. Am folosit-o timp de aproape un deceniu, doar cu câțiva dintre cei mai apropiați prieteni care au știut despre asta și care au început să o folosească.Cand la un moment dat i-am spus lui Flip Herbots despre asta. Apoi începe să-l importe cu camioane, iar acum toată lumea porumbeilor il folosește. Un alt neajuns, nu-mi pot ține gura închisă, sunt prea sinceră.
Odată am avut aproape un argument cu Jan Grondelaers. După ce unul dintre cei mai buni porumbei mei au câștigat primul provincial Bourges, l-am numit Blitz. În cazul în care Jan Grondelaers ma întrebat: "V-ați pierdut mintea?" ... pentru că utilizarea produsului "Blitz" (produs de condiționare) a fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale acestuia. Și acum toată lumea va  ști despre asta, Jan se temea.
Pro este destul de diferit. Când dă un porumbel unei persoane, se asigura că el dă o întreagă coală de instrucțiuni cu el. Așadar, de multe ori oțet de mere și apoi oxigen Zell, apoi zile de miere, ceaiuri, sirop de bere, suc de morcovi, extract de usturoi, Vior, Prange Suppe, Naturaline și așa mai departe.
"De fapt, nu sunt suficiente ore într-o zi pentru a oferi porumbeilor tot ce aș dori să le dau", râde Pros. El crede absolut că porumbeii care primesc doar cereale și apă, au o lipsă de tot felul de lucruri. Și încearcă să remedieze acest lucru, oferindu-le tot ce poate ieși din natură și din magazinele de sănătate.
Acesta este motivul pentru care își completează amestecurile de cereale cu mai multe tipuri de semințe mici și Tovo. Dar mai mult despre hrănire mai târziu.
Dar, cu produse naturale, nu primesc tot ce au nevoie. Și profesioniștii nu se tem să viziteze farmacia pentru un pic de ajutor suplimentar. Electroliți, vitamine, aminoacizi, uneori chiar alimente pentru copii (lapte praf)

Sunteti pentru veterinar ?
Pentru veterinar?
"Desigur, când este necesar, chem medicul veterinar. In ultimul timp mai des decât eram obișnuit ", recunoaște Pro. "Actualul sport cu porumbei este mult mai competitiv, pentru ca în cursa de top a ligii să nu-ți poți permite un germen mic care să submineze starea porumbeilor tăi. Când m-am dus la un veterinar în vremurile vechi, el mi-a dat rareori medicamente pentru porumbeii mei. Acum, nu mai puteți scăpa de folosirea medicamentelor. Din nefericire nu termini pe podiumul câștigător, dându-i porumbeilor doar usturoi și drojdie de bere. "
Timp de mulți ani, Pros a folosit Altabactine (acum de mult timp ilegal), în convingerea absolută că paratifoidul latent este cel mai mare dușman al sănătății și al condiției din mansardă. Încă mai utilizează un produs similar, o dată sau de două ori pe an. Nu în timpul sezonului de reproducere sau de curse, altfel ați face mai mult rău decât bine. Și de doi ani a vaccinat împotriva paratifoidului cu produsul german "Zoosalt-T". "Nu pot să o evit", se plânge Pro. "Îi împrumut pe atât de mulți porumbei altor crescători și revin în momente mai putin convenabile sau incomode. Adesea într-o stare mai rea. Ceea ce mă îngrijoreaza de faptul că ar putea aduce paratifoid în casa mea.
Paratifoidul, desigur, nu este singura afecțiune cu care se confruntă un crescător. Profesorii nu văd adesea bolile capului la porumbeii lor. Dar împotriva tricomonozei el tratează regulat (de obicei, la fiecare șase săptămâni), ca toți ceilalți.

Hrănirea este o artă
"Hrănirea este o artă", explică specialistul. "Jan Grondelaers a avut talentul, ca și Jef Houben și mulți alți campioni de mai mult de un sezon. De fapt, tu sti ar trebui să se hrănească cu o lingură și să cunoască diferența dintre o lingură mare și o  lingură mica de hrană. Nu există atât de multe reguli atunci când vine vorba de hrănire. Este o abilitate, cum ar fi pictura sau scrierea poeziei. Nu poți spune asta în cuvinte. Fiecare porumbel este diferit, fiecare zi a saptamanii este diferita, fiecare rasa este diferita, fiecare distanta este diferita, fiecare tip de vreme este diferit ... De aceea, in fiecare zi am selectat fiecare concurent si l-am tinut sa-i evaluez forma si greutate de curse. Bănuiesc că 90% dintre crescători  hrănesc prea mult și prea gras. Pentru cei care nu sunt atât de siguri cu hrănirea ar face cel mai bine să dea porumbeilor mult amestec cu orz, atunci porumbeii se vor regla pe ei înșiși. Moult-amestecul este un amestec ușor și orzul este controlul. Într-adevăr, trebuie să oferiți si "mâncare grea" de două ori (viteză) sau de trei ori (curse de mijloc) în decursul unei săptămâni. Mai mult decât atât vor da probleme digestive și tulburări constituționale. Și vei pierde forma.
Este diferit de cei care călătoresc pe distanțe lungi. Porumbeii pe distanțe lungi se reglează, deși și aici nu trebuie să dați un amestec prea greu. Întotdeauna folosesc amestecuri de dietă și amestecuri "ușoare". Cu toate acestea, în fiecare dimineață și seară, dau porumbeilor mei  arahide. Mai mult ca un motivator decât ca nutriție, și sunt conștient de faptul că este vorba de alimente grele. De asemenea le dau până la 10% semințe energie. Deci, o mulțime de grăsime, dar eu compensați acest lucru oferindu-le un amestec chiar mai ușor de furaje. Ei au nevoie de energie ca o variantă în hrana lor, dar deja am vorbit despre asta ".

Reproducere și selecție
I-am întrebat pe prozatori: "Am o intrebare pentru a incheia acest articol pentru moment, aveti vreun secret in ceea ce priveste cresterea?"
Mut, trebuie să se gândească pentru un moment. "Reproductie... aici este un dezastru ...", spune el. "Nu pot să spun nu. În fiecare seară, înainte de a juca cărți sau de a mă pregăti să mănânc, înainte de o sărbătoare a campionilor, de fapt, tot timpul, zi și noapte, vin la mine să "cumpăr un bon". Și oricine cumpără un "Bon", speră să obțină un porumbel de top cu el. Toate acestea, combinate cu organizațiile de caritate precum "Zorgenkind", "Ave Regina" sau Duhul Gouden - unde trebuie doar să donați ceva și veți înțelege că reproducerea aici uneori se simte ca și cum ar fi ratarea cu robinetul care rulează. Nu pot să le cresc repede pentru uzul meu ... "
Prețul faimei, în combinație cu o inimă prea bună.
 Pro este, de asemenea, fără îndoială, campion mondial în a da porumbeii lui departe. Și că nu-și donează păsările slabe, este dovedit de numeroșii crescători care au succes cu acei porumbei, de la acele "Bonuri". Pe de altă parte, face ca și profesioniștii să fie foarte fericiți atunci când vede că cineva, care aproape niciodată nu a câștigat nimic, câștigă dintr-o dată un prim porumbel provincial sau chiar un As cu porumbei Pros Roosen ...
"Ceea ce nu este destul de bun pentru mine, nu este suficient de bun pentru a da altcuiva", este opinia profesionistului. În fiecare an, Pros recrutează aproximativ 100 de porumbei tineri pentru uzul propriu. Adesea, aceștia sunt tineri târziu sau foarte târziu, pentru că acesta este singurul mod în care le poate păstra pentru sine. "Porumbeii târzie nu sunt nici o problemă", râde promițător, "atâta timp cât sunt buni. "327" și "Nationale" au fost tardivi,  asta spune destul ... "
În general, profesioniștii reușesc să-și trieze iarnă tinerii porumbei foarte atent, dar, în calitate de agenți, sunt selectați fără milă. Porumbeii care nu claseaza 75% sunt îndepărtați. La fel sunt și porumbeii care nu zboară cu premii pe club. Și acesta este motivul pentru care profesioniștii au doar 6 - 10 porumbei vechi.
Pentru crescători buni calificările sunt chiar mai mari. Și pentru a deveni un "crescător de top" pentru profesioniști, trebuie să se dovedească mai întâi prin a câștiga de preferință de două sau trei ori dintre mii.
Ce fel de porumbei aveți nevoie pentru acest lucru și cum au reușit să câștige și să concureze cu cei mai buni porumbei de 40 de ani, care vor fi explicați în următoarea parte.

Columbus


Avantajele de aur in cariera de porumbei de specialisti Pros Roosen: 
1981 Primul câștigător Gouden Duif
1981 Superstar Middle-distance cu revista de sport De Duif
1981 Cel mai bun Loft De Reisduif
1981 1-lea National As-Mid-distance De Reisduif
1981 1 / 1,007 Provincial Bourges, 6 / 6,024 Național
1991 1 / 1.426 Provincial Bourges
1992 Campion Limburgse Maraton pe distanțe lungi
1992 Cel mai bun Loft la Campionatele Mondiale VL
1992 campion general BDS Vlaams Landsgedeelte
1993 1-lea național Bourges 9.759 de porumbei vechi
1993 Olimpiada de mijloc-distanță Sport-class Gran Canaria
1995 Câștigător de trei ani de clasificare Barcelona cu BBC
1996 Primus Inter Pares cu BBC
1999 Primul campion general La Colombophilie Belge
1999 Primul campion general de Reisduif
1999 Campionul 1 la mijlocul distanței BDS Vlaams Landsgedeelte
1999 campion Limburgse Clubul de distanțe lungi
1999 Campionul 1 la mijlocul distanței Midden-Limburg
2000 Primul campion general KBDB Limburg 2000
2000 Primul campion general al BDS la mijlocul distanței, Vlaams Landsgedeelte
2001 12/3 613 Zona națională Bourges C
2002 al doilea campion al provinciei KBDB Orientul Mijlociu
2002 3-lea campion al provinciei KBDB Anuale la distanțe lungi
2002 al 5-lea campion al provinciei KBDB Young Porumbei
2002 primul în clasificarea de doi ani Barcelona cu BBC
2002 4 / 23,957 National Bourges
2003 Câștigător de trei ani de clasificare Barcelona cu BBC
2003 Primul campion al provinciei KBDB Anul mediu al distanței
2003 1st Champion Limburgse Clubul de distanțe lungi
2004 14 / 14,207 Anual Bourges
2005 Campionul Național 7 al KBDB Anuals
2005 Primul campion Limburgse Club de distanțe lungi Anuali
2005 al doilea campion al provinciei KBDB
2005 4 / 12.754 Anual Bourges
2005 9 / 9.893 Național Bourges vechi porumbei
2006 8 / 10.759 Național Bourges vechi porumbei
2006 11 / 10,759 Național Bourges vechi porumbei
2007 12 / 11,933 Național Bourges porumbei vechi
2007 Prima combinație generală de campioni 31 Lives

"Dacă coșulezi doar doi porumbei, niciodată nu poți numi un porumbel greșit pentru campionat", este o declarație populară a profesioniștilor. Și este răspunsul obișnuit la întrebarea care se întoarce vreodată despre cum reușește întotdeauna să câștige premiile 1 și 2 ...

Referințe (în ordine aleatorie): 
Desi acest lucru nu este un program de vanzari, Pros ar dori sa indice cat de multi crescatori isi fac bine porumbeii. "Foarte des, în aproximativ 90% din cazuri, acestea sunt donate de porumbei, porumbei în împrumut sau de la" Bons "" spune Prof. El nu se va îmbogăți niciodată de la acești porumbei, dacă nu este bogăția în grupul său de prieteni loiali și în zilele acestea cu siguranță contează pentru ceva.
- Thibaut-Boons (Sombreffe, Belgia): Primul National Ascent la distanta KBDB 2005 cu 100% Pro Roosen.
- Jaak Koninx (Zonhoven, Belgia) a câștigat prima divizie națională la mijlocul rundă KBDB 1994 cu "5060199-91". Tatal acestui porumbel este un profesionist direct Roosen.
- Domnul Iwata (Japonia) câștigă campionul național de trei ori în cinci ani, cu cea mai mare parte a porumbeilor Pros Roosen (mulți Soontjens).
- Henri Custers (Meeuwen, Belgia). "Super 36 Pros", un nepot al "Computer II", zboara un premiu I fara sa dubleze de zece ori; 100% Pro Roosen.
- Dr. Eckart Pestner (Stadt-Hagen, Germania) câștigă cu "6361-93-0052" (25% Pros Roosen): 1 / 1.573 (2/6188), 1/972 și 1/7322 ca porumbel. A câștigat cel puțin patru ași cu porumbei "Computer".
- Udo Heyer (Germania) câștigă la National Ace 1997 cu "Charlienne": 1 / 1,782, 2 / 1,011, 4 / 1,756, 4 / 1,550, 9 / 1,181 și 10 / 1,099 ... 11 ori în primele 10 vs. 1500 de porumbei.
- Jos Thoné (As, Olanda) câștigă primul Ace Centrum & Oost. Mama este 100% Roosen din liniile "Supercrack" și "Computer".
- Guido Rego (Spalbeek, Belgia) câștigă primul în primul One Loft Race China (2007).
- Guisson-Vanbrabant a câștigat primul meci Ace Mid-distance Limburg KBDB 2000 cu un Soontjens de 50% prin intermediul echipei Pros Roosen.
- Jean Kuyks (Kozen, Belgia) câștigă primul Beviers Provincial cu 50% Roosen.
- Armand Schoolmeesters (Kermt, Belgia) câștigă primul Argenton Național împotriva unui număr de 22.000 de porumbei tineri, cu un procent de 100% Roosen.
- Vanlooy-Somers câștigă primul campion național la KBDB Young Porumbei. Al doilea lor nominalizat este 50% Pro Roosen.
- Guido Nickmans (Kermt, Belgia) a câștigat cel de-al 3-lea meci național de mijloc, KBDB, cu o rată de 100%. El a câștigat și al patrulea la Campionatul Mondial VL.
- Louis Craps (Diegem, Belgia) castiga 3 / 9.091 de la Bourges National cu 50% Pro Roosen.
Frații Herbots creează o multitudine de câștigători din "2404810-80" (o soră a "327") cu 14 câștigători naționali sau semi-naționali. Una dintre ele este fabuloasa "Diamant Pair" (părinții lui "Senna", "Jacky" și "As").
- "Fenomeentje" de la Hermans-Hoekstra, primul național național din Olanda, are sânge "327".
- Jean Jamnik (Franța) câștigă prima linie internațională din Marsilia, tatăl și mama "327" prin intermediul fraților Herbots.
- Josy Rouffa (Membruggen, Belgia) câștigă primul și al doilea limbaj provincial Limoges, național 7 și 8, împotriva 17.469 de porumbei, cu rasa Pros Roosen, rândul "327".
- Reinier Tonski-Samssil (Geisenkirchen, Germania) câștigă, printre altele, 1, 2 și 3 împotriva a 25.822 de porumbei. El scrie că îi însoțește pe toți din competiții cu porumbeii de la Pros Roosen.
- Jacky Vonckers (Winterslag, Belgia) câștigă 1 / 28,750 Provincial Orleans și o mașină cu 100% Pros Roosen (Soontjens line 'Computer').
- Ludo Mortelmans (Zepperen, Belgia) a câștigat 1 / 6.890 semi-național Montlucon cu 50% "Interpares" de la Pros Roosen.
- Appeltans-Vanbrabant (Alken, Belgia) câștigă 1/4356 Provincial Saint-Witz cu 50% Roosen.
- Geert și Clara Philips, 1 / 14,773 Național Bourges cu "Napan", care are câteva procente Roosen din linia "327".
- Leon Jacobs (Tremelo, Belgia) câștigă 1 / 14,138 Semi-național Chateauroux cu sânge din linia "Computer".
- Jaak Koninx (Zonhoven, Belgia) câștigă 1 / 5.646 provinciei Bourges cu 50% Roosen.
- Cyrille Cams (Spalbeek, Belgia) castiga a 6-a National Barcelona 2006 cu un porumbel din linia "Interpares" de la Pros Roosen.
- Pedro Lopez (Portugalia) câștigă 1 / 4,015 Provincial Torre de Moncorvo și 1 / 4,989 Provincial Loulé cu 75% Roosen.
- Henri și Hans Verschueren (Zingem, Belgia) câștigă primul Argenton Național cu un direct Roosen, un nepot al "Computer II", achiziționat cu un cupon. Acest porumbel Roosen câștigă, de asemenea, 5/916 Dourdan și 37 / 13,118 Național Bourges.
- Mark Bollen câstigă cu premiile sale pure "F16" (5109123-94) 17 pură cu porumbei proaspeți Pro Roosen.
- Geert Schepers (Zolder, Belgia) câștigă primul național Bourges împotriva a 12.766 de ani, cu un Roosen de 50%.
- Theo Corthouts (Tessenderlo, Belgia). "Limoges" câștigă 1 / 10,291 Limoges național 1993, 2 / 8,095 Argenton semi-național 1993 și 3 / 1,244 Orleans. "Limoges" este un profesionist Roosen de 50% din linia "Supercrack".
- Hugo Vlaminck (Ruppel, Belgia). Un nepot al "Hond" a câștigat 35 de premii în 36 de curse pe parcursul a trei ani consecutivi ... Ace 1, 2 și 1. Un procent de 50 de procente Roosen.
- Jos Deno (Leefdaal, Belgia) câștigă 1 / 1.253 de provincie Limoges cu 25% Roosen.
- Albert Willems (Eisden, Belgia) a câștigat primul Jarnac semi-național, cu 25% Roosen, din linia "Interpares".
- Robert Vernijns (Kermt, Belgia) a câștigat 1/2588 de ani de la provincia Orleans și 1 / 2,827 de porumbei din provincia Orleans, cu 50% Roosen.
- Robert Vernijns (Kermt, Belgia) a câștigat, de asemenea, al doilea Provincial Ace de Orientul Mijlociu KBDB cu 50% Pro Roosen.
- N. și E. Didden (Neeroeteren, Belgia) câștigă 7 / 11,278 la nivel național cu un Roosen de 50%. Acest porumbel câștigă, de asemenea, un 38 / 23,078 Național.
- René Geladi (Stokrooie, Belgia) câștigă primul Orleans Provincial (cel mai rapid dintre cei 19.000 de porumbei) cu un porumbel din linia "Supercrack".
- Hugo Bogaerts câștigă 1 / 4,98 Provincial Dax și 2/1 063 Provincial Perpignan cu un Roosen pur din linia "Fabiola".
- Jean Vanbrabant (Kuringen, Belgia) câștigă 1/1877 Provincial Chateauroux 1994.
- KH Schneider (Germania) câștigă 1/3379 Național și 8 / 24,947 internațional Barcelona cu un porumbel din linia "Supercrack 327".
- Fresson-Appeltans (Gors, Belgia) câștigă primul Orleans Provincial și o mașină cu 50% Pro Roosen.
- Mantels și Fiul (Lummen, Belgia) câștigă prima distanță provinciei provinciale ASC KBDB cu 50% Pro Roosen (linia "Computer").
- Guido Rego câștigă cu "Gentleman" (linia "Computer") 3 / 9,432 Chateauroux, 3 / 2,605 Vierzon și 28 / 7,381 Montlucon.
Și așa mai departe și așa mai departe ...

Câteva dovezi că Pros este mai presus de toate un crescător foarte talentat de porumbei de vârf și că ... îi place să-i ajute pe alții să dobândească și porumbei buni.


https://www.syndicatelofts.com



Un comentariu:

  1. Oportunitate de împrumut oferită de dl, Benjamin care îmi salvează familia de la robie financiară {lfdsloans@lemeridianfds.com}

    Bună toată lumea, sunt mamă singură Putri Adiratnaa, din Jakarta, aș dori să împărtășesc această mărturie grozavă despre cum am primit un împrumut de la dl, Benjamin, când am fost alungați de acasă când nu mai puteam să-mi plătesc facturile, după fiind înșelat de diverse companii online și refuzat un împrumut de la banca mea și o altă uniune de credit pe care am vizitat-o. Copiii mei au fost luați de asistență maternă, eram singură pe stradă. În ziua în care am pășit rușinos într-un vechi coleg de școală care m-a prezentat la Daisy Maureen. La început i-am spus că nu sunt mai pregătit să-mi asum niciun risc de a solicita un împrumut online, dar m-a asigurat că îmi voi primi împrumutul de la ei. În al doilea rând, din cauza casei mele, am fost nevoit să iau un proces și am solicitat împrumutul, din fericire pentru mine am primit un împrumut de 80.000,00 USD de la domnul Benjamin. Sunt fericit că am asumat riscul și am solicitat împrumutul. Copiii mei mi-au fost returnați și acum dețin o casă și o afacere proprie. Toate mulțumirile și recunoștința se adresează Serviciului de finanțare Le_Meridian și pentru ajutorul domnului, Benjamin, pentru că mi-a dat un sens vieții, când pierdusem orice speranță. Dacă în prezent căutați un ajutor de împrumut, le puteți contacta prin: {lfdsloans@lemeridianfds.com} sau WhatsApp 1-989-394-3740

    RăspundețiȘtergere

comantariu