joi, 26 iulie 2012

26-07-2012

     Azi noapte cand am vazut ploaia torentiala cu vant puternic si vijelie i-mi luasem gandul de la cei 10 pui care lipseau dupa antrenamentul  de ieri. Cand am ajuns azi de dimineata la voliera in sputnic ''zaceau'' 3 pui care parca fusesera la o cursa de fond, m-a bucurat faptul ca la varsta lor au reusit sa depaseasca problemele din cursul noptii. In decursul zilei surprizele au continuat sosind inca 3. Am inteles ca nici colegii care au trimis puii cu mijlocul de transport unde trebuia sa particip si eu nu au avut un zbor usor....ciudat.
      Am incercat astazi sa  pun pe picioare puii  sositi astazi si pe cei veniti ieri aproape epuizati cu electroliti si vitamine,au primit de asemenea un  tratament impotriva tricomonozei. Unii sunt ok si chiar au zburat binisor cand i-am eliberat.
     Nu stiu de unde graba asta de a organiza zborurile cu puii asa repede dupa maturi dar programul devinde foarte incarcat.In zilele dinaintea angajarii,seara mi-ar trebuii 3 ore ca sa antrenez toate cele trei echipe,femele ,masculi si pui. Poate pe acestia din urma  i-am si neglijat putin indreptandu-mi atentia mai mult spre lotul de maturi.Este timp sa recuperam,in anii trecuti axandu-ma pe cursele pana la 700 km aveam timp sa ma organizez,acum insa sunt in punctul maxim cu maturii ...da am zis bine punctul maxim,am crezut ca am gresit dar cam asa este am adus porumbeii in forma foarte tarziu cei mai multi dintre ei abia au aruncat sau au crescuta 2/3 a 2a reminge.Am inteles ca unii colegi antreneaza puii cu femelele,nu am incercat dar cred ca ar fi nebunie....poate femelel mele sunt prea  ''dragastoase''.
     Maine o sa angajez 4 pasari pentru cursa de Insuratei,nu neaparat pentru rezultate ci pentru a avea kilometrii in aripi,vantul bate dinspre nord sper sa nu ii impinga iarasi la Severin.Cei patru vor fi toti de 2011 si nu au fost trimisi la cursele de 900 km. Puii o sa ii trimit iarasi sambata la un antrenament la 25-30 de kilometrii si voi trimite si porumbeii maturii acestia se vor intalni acasa si ii voi lasa cateva minute impreuna.
  Sa speram ca va fi bine !

''WIN OR DIE''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu