joi, 7 noiembrie 2013

Vizita la un mare campion !

     
In anii 2003-2006 Jianu Ciprian de la Targu Carbunesti detine cativa porumbei descendenti din femela 332/96 originala fam. Stefanescu imbatabili la concursurile de fond,(loc 3 mare fond,loc 7 fond,loc 5 as Harkov 3 ani....) femela avea la baza dordin/van hasten dar cei mai buni produsi ii daduse  combinata cu un mascul de la Munteanu Vasile luat din expozitia de la Deva (127343-98-N.Norman/Janssen x Th. Peeters).        Pentru albastri de la Tg Carbunesti au venit multi crescatori,politica lui nea Cipri era clara,nu am nevoie de bani,imi pare rau de ei si ...ce schimburi sa fac daca eu sunt cel mai bun.Intradevar sa zbori in masina cu Targoviste,Gaesti....si sa ai loc 3 Mare Fond,7 fond, 5 As Harkov era ceva de vis.Si am visat, incepusem sa ii stiu pe dinafara,drumuri lungi pana sa primesc unu din albastri pe linia femelei de la Stefanescu. Intr-un rastimp am primit o femeluta 566068/03 ...o mana de puf rotunda careia nu i se simtea sternul (lucru deosebit atunci cand majoritatea porumbeilor erau mari si ososi). Odata cu femela am primit si o indicatie ..''porumbeii astia au mers  foarte bine  combinati cu masculul albastru de la Muntean din Sibiu(Th. Peeters cu N. Norman''. Cu prima ocazie am plecat spre Sibiu,acesta a venit relativ repede,tandemul meu de la acea vreme detinea pasari de la campionul Muntean Vasile,iar un amic il ajutase sa recupereze un porumbel cazut la Strehaia (1423/00) si il chemase  sa il ajute cu cativa pui. Cand am ajuns la Sibiu feerie...in spatele curtii matca cu tarc generos in fata ...in stanga sus compartimentele de zbor ....in pod alte achizitii.Dupa ce si-a rezolvat problemele cu restul vizitatorilor lasaindu-i sa  vizioneze exemplarele noi am avut discutii despre metoda de hranire,tratamente ,motivatie.....apoi a venit clipa cea mai grea..
  -Stiti vreau si eu un pui !
  -Cum sa nu !
Am urcat pe scara ,explicandu-i cam pe ce linie as dori si pentru ce. Am ajuns sus dupa cateva priviri parintele a pus mana pe un solzat
     -Uite aici ! ,am ramas pur si simplu debusolat.
      -Nea Vasile aia au dat doar vineti !....Pai da ma ..dar femela nu o mai am ..era imprumut de la dr...uite ..tine ! ,mi-a intins un pui albastru list...Hmm..
       -Nea Vasile nu au dat nici listi...! -eram cu sufletul la gura cam reusisem sa deranjez. A venit intrebarea :         -Pai cati bani ai ?
        -700 de mii (2003)...
        - Pai ce sa iti dau ma de 700 de mii ..?? ....a luat de jos un pui mozaicat si mi l-a intins ;
        -Uite ia pe asta si zi bogdaproste ..!Am scos banii am platit si l-am luat,nu stiu de ce nu am mai avut incredere ca trasesem lozul cel mare si am plecat  putin dezamagit,dar  incantat in sinea mea.  Am reprodus din el in 2004 si 2005 se facuse un mascul superb despre care vorbeau multi crescatori din oras. In 2006 nu s-au zburat fonduri din cauza gripei aviare crescatorul cu care eram in tandem ma anuntase ca vrea sa o lase mai moale sa imi gasesc alta locatie ...deci am hotarat sa trimit la derby ''Marea Neagra'' majoritatea zburatorilor oprind doar porumbeii cu loc 1 pe judet ca si norme restu fiind imbarcati, cu doua zile inainte primisem pe mascul 3,5 mil refuzand. Am trimis 12 porumbei...9 pe linia femelei de la erdei si 5 din pasarile de la Sibiu 3 din mascul si 2 primitii de la baiatul de la Strehaia... Emotii mari in prima zi sosind 6 porumbei in Gj si Mh la 770 km in urmatoarea zi incepand cu ora 8 pana la 13 au venit 5 pasari...asa cum cred ca ati ghicit niciunul din cei de la Sibiu.....a 3 a zi inca 2,astfel sosisera 7 din cei 9 pe linia celor de la Erdei si nici unul dintre ceilalti. Primul telefon ?  la ofertant ! ..vino sa iei masculul ! Mi-a zis ca nu are decat 3 mil ,l-am dat cu cat avea asa cum patisem si eu cand l-am luat...din acea clipa nu am mai vrut sa aud de Sibiu si nu am regretat niciodata ... l-am revazut mereu pe nea Vasile (Parintele) din an in an se tranforma din campion in vanzator ambulant,nu mai apare in Top National, despre porumbeii dumnealui aud vobindu-se din ce in ce mai putin....cei care au mai miscat sunt pure intamplari tinand cont de  sutele de importuri,Dumnezeu stie ce s-a intamplat...poate in pelerinaje l-a intrebat cineva cati bani are in buzunar .......si nu a dat raspunsul exact. ....Dumnezeu stie !
 Fiti cu ochii aici ,povestea continua !!!!!!!


3 comentarii:

 1. Tare si adevarat, respectivul este superMANIAC sa vanda, asa este mai toata generatia de mosnegi peste tot in tara. Oricum am ras la greu cum a decurs vanzarea pfuaiiii

  RăspundețiȘtergere
 2. apropo nu regret o secunda ca am intrat pe acest blog intamplator s-a meritat :))) Mosnegii astia periculosi si fara rezultate trebuie facuti cunoscuti mult mai bine decat ii stie fiecare in judet.

  RăspundețiȘtergere
 3. BOGDAPROSTE :))


  Vanzare lot de matca – Muntean Vasile

  Din motive de varsta, sanatate si numeric prea mare, domnul Vasile Muntean, din Sibiu, ofera spre vanzare crescatorilor interesati, la preturi accesibile, toti porumbeii din lotul dansului de matca.

  Porumbeii provin din surse excelente, foarte cunoscute si recunoscute la nivel european si mondial, care au obtinut rezultate deosebite si in Romania in ultimele decenii, respectiv: Gaby Vandenabeele, Marc Veschelde, Emiel Denys, Desmet Matthijs, Kipp si Fii, Lothar Lessmeister, Freialdenhofen si Fii, Gaurst Gerhard, Jan van der Pasch, C & G Koopman, Horvath Janos, Gebr. Hagens, Ad Schaerlaeckens, Raymund Hermes etc.

  Detalii la telefoanele: 0722.238.086, 0740.238.086, 0756.777.277, 0269.23.80.86

  RăspundețiȘtergere

comantariu