joi, 30 octombrie 2014

Cautari si recomandari !

                Am fost intrebat de multi prieteni si cunostinte de la cine sa faca achizitii,ce crescatori sunt in top  carora se merita sa le bati la usa . Daca este vorba de achizitii sa ne dea dumnezeu sanatate, toate saiturile sunt pline de licitatii...facebook-ul de fotografii cu crescatori romani alaturi de campionii lumii...chemandu-te parca sa ii cauti,din pacate nu mai putem sa triem crescatorii si pasarile dupa rezultate deorece pozitiile crescatoriilor,numarul de membrii si calitatea acestora in cluburi influenteaza cu adevarat rezultatele la nivel national.Majoritatea folosesc o reclama agresiva de cele mai multe ori aruncand in fata numele  crescatorului de top aflat la ascendenta pasarii si ascunzand numarul de porumbei din cursa,cei mai multi folosind clasamentul pe club,sau numai un concurs, lucru intalnit inclusiv la crescatorii de afara.

                   
         
              Primul criteriu dupa care cred ca ar fi sa alegi este zona ,crescatorii din zona ta deorece nu mai este nevoie de asa zisa aclimatizarea  la zona geografica,apoi trebuie urmariti adversarii crescatorului vizat pentru achizitii,una este sa concurezi cu alti crescatori aflati in top 3 la aceleasi categorii si alta sa apari singur in topuri.  A fost un lucru bun si o experienta placuta atunci cand am constatat ca la nivel national putini crescatori  foloseasc  punctajul din aceleasi curse adica pasarile lor concureaza ,,aripa in aripa,, . Cautarile m-au impresionat in mod placut si  m-au facut sa pretuiesc mai mult propriile pasari care concureaza etapa de etapa impotriva a 7 pasari prezente in top in campionatul national , vorbim de porumbei cu rezultate in concursurile de peste 500 km. Alt lucru important ar fi sa cunosti omul ... crescatorii cu 3 fii,sase nepoti si perechile din care nu se pierde nimic sunt doar simple povesti,daca doi oameni seriosi pot sa confirme rezultate unei familii sunt cei la care poti sa bati la usa cu siguranta
           
          Atunci apare problema ...pai si atunci ce sa cumpar ,de la cine  ? sincer nu stiu...in aceasta perioada  sunt cativa crescatori ai caror porumbei au obtinut rezultate si in alte crescatorii,dar care au un numeric foarte mare si achizitiile trebuiesc facute dintr-o pasare despre care ai cunoastinte si esti sigur ca omul iti ofera ceea ce ceri....apare alta problema ,in momentul in care ceri din acea pasare sa fi sigur ca vei tresarii la auzul pretului mult diferit fata de produsii comuni din acea crescastorie. Ar mai fi  crescatorii care in timp au renuntat la cursele care te intereseaza pe plan personal axandu-se pe alte categorii,dar nu au renuntat la porumbeii de top,putini intradevar dar sunt ,aici as putea da exemplu familia Stefanescu care se axeaza pe pasarile de columbodrom dar detine la reproductie exemplare de fond si maraton exceptionale,acesul la acestea in mod normal facandu-se cu mai multa lejeritate.

            Daca tot am inceput sa vorbim despre columbofili ar trebui sa vorbim si despre ultimul trend in columbofilie ,aici vorbim de UCPR unde oricine poate face club, trebuie doar sa  atragi un grup de creduli, Peste tot sunt grupuri de - persoane mereu nemultumite ,ei sunt primii care pleaca atunci cand se infinteaza un club nou, apoi mai gasesti cel putin 7-8 crescatori care au facut investitii si care dau vina lipsei rezultatelor pe organizare,conducere,plan de zbor ..deci incearca sa evadeze la priima ocazie spre ceva mai usor poate ,poate , ....si gata clubul..apoi daca totul merge bine ..pac campion.  Acesti tipi dicteaza ruta de zbor,protocoale,mijloc de transport....zambiti ?? ....nu va vine sa credeti ?? ..ganditi-va putin ? ...hehehehe ....exista cel putin 1 in fiecare judet !!
         Acestea sunt cele mai periculoase persoane din columbofilie spun tuturor ceea ce vor sa auda ,manipuleaza facandu-i  pe creduli sa investeasca o avere in achizitii convingandu-i ca pierderile sunt datorate slabei pregatiri nicidecum fondului genetic....cei care se invart in aceste cercuri nu mai scapa...voliera,hrana,porumbei,club...totul este punctat de oamenii despre care vorbim.
     
           
         
          Asa ca prietene trage concluziile si actioneaza ,eu am sufletul impacat !     

5 comentarii:

 1. Interesanta analiza felicitarii...In trecut Iacob Ionut membru FCPR trece UCP si anul respectiv devine loc 1 judet si nu retin daca si national..anul urmator devine iarasi membru FCPR fara rezultate evidente...Prietenul meu X... in anii trecuti i-am facut satistic o analiza la un concurs la Dunarea avea loc 1 dupa viteza realizata in clasament inpreuna cu clubul Dunarea +Pheonix neoficial era loc 72 general.....Dupa care lui X i-am spus ..nu incerc sa te conving unde sa zborii dar iti spun unde este locul tau real in clasament si daca fugi de concurenta ce vei crea..???...Astazi pe Porumbei ro este un reportaj cu Tatomir George si prezinta Loc 1 national fond tineret cu 20 puncte ce pot spune felicitarii....Dar analiza mea la FCPR il arunca pe domul Tatomir pe loc 14 national....Am citit infintarea unui nou club FCPR in Gj probabil va fi unul care nu va plati zborurile dar la fel este si in clubul tau al meu la Dunarea etc etc la fel...Ce putem face ?.Sa fugim de concurenta...Eu NU...Fiinca daca pot sa crez porumbei sa fiu locul 1 national unde concureaza Cobzaru,Preda Spiridon etc etc...In 2010 am inceput cu 60 de porumbeii fiind membru UCP planul de zbor de la prima etapa de viteza inclusiv Torun am platit 10 miilione lei atentie doar o etapa Torum de 920km si Palanaci...In 2014 am inceput cu 100 porumbei planul de zbor total tara,5 fonduri si 4 maratoane 900,1100,1200,900 km costul am ajuns la fel de 10 milioane deci????...Care papa mai mult?...Ma bucur ca angajez cu campioni nationali pe masina ca particip FCPR datorita concurentei imi vad real calitatea porumbeilor meii ..Deci daca cineva ar intreba daca as cumpara din loc 1 national UCPR tineret raspunsul meu este NU fiinca la FCPR in concurenta mea la acest campion ar fi locul 14.......Iti doresc mult succes si sper sa deveniti membri FCPR totii cei de la Gorj...

  RăspundețiȘtergere
 2. Scuze..Tatomir loc 8 national fond

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai dreptate in felul tau ...la gj si vl sunt alte probleme majoritatea si cei mai buni deocamdata sunt la FCPR ...daca s-ar desfinta UCP intradevar ar fi extraordinar !!!! Aceiasi analiza poate fi facuta si in Gj dar invers cei de la FCPR in clasament cu noi nu se vedeau ...adevarul este undeva la mijloc !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie uitat Clubul Phonix cum a evoluat in cadrul UCP citi campioni natioanli a creat explozia care a avuto la nivel de rezultate nationale UCP zburind cu Gj...Astazi daca privesc ce creaza aceiasi membri Phonix dar actual find membri FCPR si sint deja campioni nationali FCPR trebuie sa intelegem ca daca avem porumbeii de calitate mai putin conteaza concurenta sau portile de intrare are porumbeilor Gj ,Vl.Eu am un principiu in selectia porumbeilor mei...cu cit zona este mai mare de porumbeii imbarcati pe concurs ..ex sa fie totii de la vilcea,gorj,segarcea,bailesti,calafat.... cu atit primeaza porumbeii cei mai inteligenti cei care intra pe vl,gj sau segarcea ,bailesti,calafat si nu are inteligenta vointa va ceda va ramine acolo...Nu stiu ce s-ar intimpla daca tot gj si vilcea le-ar ajunge masa porumbeilor pe ruta segarcea bailesti... atunci as vede adevarata selectie de anii de zile care sa creat la UCP...Inteligenta?sau Rezultate?

   Ștergere
 4. Noi anu asta am zburat cu BG,Dj si Mh ..porumbeii au intrat pe jos mie personala mi-au venit aceleasi pasari insa intradevar alte viteze ...Asta cu porti de intrare are legatura directa cu numarul de porumbei angajati,directia vantului ....

  RăspundețiȘtergere

comantariu