luni, 29 decembrie 2014

Calitatea umana in columbofilie !

     


        Inca de la primele luni in columbofilie mi-am data seama ca in afara de calitatea genetica din punct de vedere columbofil, in Gorj avem nevoie si de calitate umana .Postarile de pe facebook ale unora dintre crescatorii de porumbei din judet din ultimele 2 luni arata ca dupa un deceniu inca avem nevoie de asa ceva (am spus crescatori de porumbei pentru ca nu vreau sa jignesc oamenii ,multi din fericire, care  merita in dreptul lor apelativul - COLUMBOFIL) - uneori rezultatele ,smecheriile facute in privinta transportului, invatarea catorva articole din RNS, manipularea unor oameni, smecherirea unor fise,  .......nu reprezinta o calitate,ci un bumerang ...da prieteni, un bumerang care candva se va intoarce impotriva lor si ii va improsca cu mocirla,repede,cand unuia nu ii convine imparteala,cand unii plecati intalnesc alti oameni,alte idei,incepe sa le fie rusine si reactioneaza.....vorbesc,stati linistiti !
             In anii 2004 -2007 am ajutat multi tineri cu porumbei, liceeni,scolari...toti cei care erau elevi la unul dintre cele doua licee de top, visand ca odata... dupa ani de zile ,cand vor termina facultatea si se vor stabili domiciliar vor regasi pasiunea pentru porumbei,si vor aparea in columbofilie,mai multi oameni din alta clasa sociala care sa impuna respect prin simpla prezenta ...medici,ingineri....patroni !

                

              Mereu am fost pentru a tine uniti toti membrii columbofili,insa este foarte greu..mereu se gasesc cativa carora le place sa creeze cearta, sa separe clasamente si planuri de zbor,cautand scuze ...
        Si apare si surpriza, ma apeleaza unul din copiii de acum 10-12 ani..ca se gandeste sa revina in columbofilie, un copil devenit ..domn,..ofiter...proprietar,un tip in fata caruia...insii  care incearca sa fie ironici pe facebook ( bine asta pana le apare ceva matematic...,adunare din 3 cifre, tabla inmultirii, sau li se aduce aminte de ''chitibusuri'' facute ....scuza plauzibila fiind  bucuria ca descopera internetul ....) .....devin pisicuti. Asta este unul din telurile mele in columbofilie ,sa apuc ziua cand peste ani de zile copii,elevii  celor mai bune licee, care au primit porumbei de la mine,dupa ce isi astern stabilitate in viata personala,ajungand la un anumit nivel social,revin in sportul cu porumbei,...eu sa ii privesc dintr-un colt de sala ....adevarati domni aflati in prezidiul de conducere al clubului care prin simpla prezenta sa  ii faca pe acesti ''non sensuri '' ai caror calitate se sfarseste atunci cand  nu li se mai  permit nici un fel de fraude si trucuri,intelegeri tacite cu transporatorii,...... sa tina capul in pamant.
          Da Alex,da Mihai ,da Cristi,da Cata.....veti fi primiti cu bucurie,va asteptam....va trebuie o cusca ,pentru pui gasiti cativa DOMNI  sa va ajute ....intre persoanele de sus sunt cateva ..putine,putine rau....dar care profita de bun simtul al celor carora nu le place sa le apara numele in astfel de discutii si pentru care columbofilia inseamna sa zboare porumbei ,relaxare nu sa se implice in tot felul de chestii preferand sa taca ...ei bine,''printisorii'' ,in urma acestei atitudini,cred ca lumea se invarte in jurul lor si se inseala ! Toti oamenii,fara nici o exceptie..de la tara sau din oras,iubesc si respecta oamenii de calitate , ''smecherasii'' raman izolati,aplaudati de 2,3 rataciti la glumele si povestile de 2 lei.

     Va astept copii !Va astept  DOMNII  mei ! Si va asteapta si ei ...va jur ..i-am urmarit ,le este greu sa calculeze fise,sa adune pasari,sa imparta pe sexe ,sa imparta pe boxe.... de cate ori nu o fi trebuit sa umfle fise ca sa nu le dea cu rest ... Dumnezeu stie .. ..si cei care au inceput sa vorbeasca !    :)
     
         

Un comentariu:

 1. Aurel Ceobanudecembrie 30, 2014

  Tavi, DOMNULE Tavi, ai descris intr-o pagina sportul columbofil din Romania....
  E trist.... E gri...
  Dar se poate schimba orice, invatul are si dezvat!
  Ma bucur ca exista persoane verticale ca tine, avem ce invata!
  Respect Tavi!

  RăspundețiȘtergere

comantariu