luni, 1 martie 2021

Marea unire a inceput !

             In columbofilie in afara de rezultate si porumbei mi-a placut sa pot ajuta si la schimbare si mi-am pus teluri, uneori deranjand poate, fara sa vreau, atragandu-mi antipatii. Una dintre dorinte fiind unirea tuturor columbofililor sa zburam intr-o singura federatie cu acelasi plan de zbor. Concluzia e simpla: calculul in campionatul national este o banala impartire unde punctajul national (catul) este influentat de banalul impartitor (numarul porumbeilor angajati in concurs). Ieri colegii care mai ramansesera la cealalta federatie si din judetul Mehedinti si din judetul Gorj au facut pasul pentru a concura impreuna. Le multumim si cel mai bun sa castige, dar sa fie de la noi.

              La inceputurile columbofilie fusesem dezamagit si de calitatea umana a membrilor columbofili. Atunci mi-am propus sa ajut si sa atrag in acest sport copii cu viziune si alt nivel de columbofilie pentru care braconajul si viziunea despre columbofilia din acea perioada sa fie total schimbata. Cu care sa merg la expozitii, concursuri, sedinte sa îmi fie drag. Unii sunt aici,altii pe la facultati sau altii pe care aceasta viata agitata i-a trimis cu serviciul prin alte localitati, dar microbul a ramas. Samanata sadita, cand viata lor va deveni mai linistita, va rodii deoarece ei suna,urmaresc,intreaba.

 


               Anul trecut maratoanele facute impreuna cu toata zona au fost un alt target. Oamenii nu au inteles ca nu pot sa castige toti ca sunt zone defavorizate. Numarul de porumbei influenteaza in mod inevitabil zonele unde vor fi constatate varfurile si media constatarilor pentru ca pana la urma porumbelul ramane o pasare de stol, dar macar stii unde te gasesti fara sa te minti sau sa te amagesti...iar daca tu reusesti sa constati o pasarea la 2 sau 3 curse in primii 3 pe judet aproape ca nici nu te intereseaza adversarul tau favorizat deoarece pentru ca si el sa reuseasca asta sunt sanse de 2% si daca o face, probabil va fi campion national, deci vei putea spune cu fruntea sus cine te-a invins.

 

             Doar acum cand Gorj, Mehedinti si Valcea reusesc sa adune un numar apreciat de crescatori pot sa ceara  si localitati cu loc de lansare echitabil pentru intreaga zona ( Izium vs Donetsk )...dar acestea sunt alte discutii. Azi sa sorbim cu bucurie sampania si sa felicitam reprezentantii nostri ca au reusit sa treaca peste toate “tachinarile” si orgoliile si ne-au adus impreuna, Oltenia devenind o FCPR-ista infocata, speram, si o impunatoarea a targetu-urilor din clasamentele nationale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu