joi, 2 iunie 2022

Barbati sau ,,baietei'' ?

          Iata ca nu au inceput bine zborurile la categoriile pentru care se bateau cu pumnul in piept 80% din crescatorii din zona si ne-am trezit cu dezamagiri ,au dat ca intr-un zid si ce credeti 20-30% renunta...pai ce facusi Dorele ?

         Multi habar nu au dar imi aduc aminte si acum la iesirea de pe Ukraina la Gorj,Yelanet 700+ au sosit in prima zi 4 porumbei 3 Jianu si 1 Mita Albu...pfuu..minune.Si apoi cate putin cate putin am ajuns la 1000 in prima zi ,unde ati venit unii dintre copiii astia cu olandezi,belgieni  care nu au vazut de 7 generatii  dealuri...sa rupeti tot, e aici e mai greu. Tot atunci Stancu Ion a venit de pe munte si cu pasarile alea pe Ukraina a luat tot,alaltaieri pe Polonia i-au sosit peste media crescatorilor din Olt...aceleasi pasari ,da ati citit bine.

          Hai sa vedem cine a pierdut pai judetele invers proportional cu valoarea achizitiilor, VL,Mh,Dj,Gj,Olt surprinzator sau intamplator nu stiu,cica cei mai bine pozitionatii 1000+ cum se salutau au ales Sulina :) )))))) ca si Spartanii care nu concureaza... Asta e muntele fratilor  cu porumbei adevarati ne raman intre 10-15% (traducere 5-8 porumbei din 50 ) pierdem balastul si nu o sa avem puncte darrrr toti stiu ca loc 1 aici este egal ca valoar cu campionul national...poate mult peste !!!!!!

           Vrei porumbei ? Cumpara frate campionii,fiii,ficele,fratii acestora din zona ta..asta sa fie  baza !

Vrei sa vinzi ? E altceva..Spartani,Saituri,povesti,filme si hartii frumoase,sincer vad ca mai repede se reuseste aici, 70 % din columbofili sunt sa nu zic prosti,slabi orientativ. Probabil le vin banii foarte usor si ii arunca fara sa gandeasca,am pierdut si eu multi din achizitiile de afara si m-a durut mai ales ca achizitiile cat de mici la unii se simt,dar asta este invatam. Sa ne intorcem la idee cand cineva vinde 300-400 de pui pe sezon,in 2 sezoane 800 x 4 pui din fiecare 3200 intr-un an... cati campioni ? Acum cati sa iei tu sa ai o sansa ?Nu pot sa iti spun,sunt  si eu columbofil ca si la majoritatea imi da cu rest !  ;) 

             Am fost ironic,dar asta este adevarul,ne trebuie cel putin 2,3 ani sa legam ceva pe Cehia -Slovacia ca s-au linistit si cei cu Polonia . Imi pare rau de colegii mei dar majoritatea au adus in ultimul timp porumbei maricei,se pare ca astia au cedat primii. 

            Salut toti barbatii adevarati...Vestul !!!!!!!!!! Sulina e la 500km intradevar 2 Sulina fac 1000 Km  acum imi dadui seama. Patru Sulina norma Maraton...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu