marți, 20 martie 2012

19-03-2012

  Scrisesem acum doua zile ca voi face un tratament preventiv la matca dar ieri m-am apucat sa fac o analiza a excrementelor la lotul de zbor datorita aspectului,eu am considerat ca sunt schimbate acum cu imperecherea ,dar surpriza,au aparut la microscop un numar destul de mare de cocidii.Tinand cont ca in primavara am facut tratament doar de viermi si tricomonoza trebuia sa ma astept la asa ceva. Deci de ieri administrez BS,am desigilat cu strangere de inima flaconul pe care nu as fi dorit sa-l folosesc pana la inceputul sezonului si am inceput tratamentul Daca tot mersesem la farmacie dupa Flagyl am cumparat si enteroguard cu niste vitamine(nu retin denumirea).
   Ieri am dezinfectat cu Virkon inclusiv hranitorile si adapatorile iar astazi am dat cu var nestins in toata crescatoria dar cu insistenta etajul,cum in ultimele saptamani am avut o gramada de musafiri (columbofili din zona) numarul de cocidii il pot asocia si cu asta. Am cautata incaltamintea de vara pentru crescatoria de curse.Unii ma considera nebun dar mie imi place sa imi iau toate masurile de siguranta posibile asa ca de astazi doar cu incaltaminte de schimb se circula la etaj mai ales ca nu am gratare. Maine cand voi face curatenie se va face ceva praf din cauza varului,insa ii voi scoate afara in perioada cat fac curat astfel evit sa  isc o cascada de stranuturi care sa imi creasca iarasi tensiunea.
   Astazi 080 s-a  batut cu 092 ii gasi plini de sange pe amandoi,asta dovedint ca inca nu s-a sfarsit impartirea teritoriala cei vitali incercand pana in ultima clipa sa mai obtina ceva,pe seara am inchis pe 092 in boxa cu femela el iesind cel mai sifonat.
    Astazi am construit un tarc nou pentru Ferdy (rotwailerul) deoarece cel vechi era cam mic iar de dat drumu ziua nici nu se pune problema,ieri a si luat vre-o doua ca sarise si la mine. Cu acesta ocazie l-am adus langa voliera.
   Vremea incredibil de frumoasa pentru aceasta perioada,lumea sapa,taie via,pune in gradina.....eu la voliera,probabil o compatimesc  pe biata Oana (sotia) si isi fac cruci rugandu-se sa nu apara si prin familia lor aceasta pasiune .Care pasiune recunosc ,spre rusinea mea,ca o cam duc la extrem.Dar daca ma intelege familia ducase toti vecinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comantariu